Superstitii incredibile despre ochi

ochi 159Simboluri ale cunoasterii, ochii reprezinta si oglinda sufletului; prin ei se elibereaza esenta divina a omului. Se spune ca pentru a cunoaste pe cineva este suficient sa-i vezi ochii, iar pentru ca ochii pot ascunde multe secrete, in trecut tradatorii erau pedepsiti cu scoaterea lor, cu taierea limbii care a transmis ceea ce a vazut sau a urechilor care au auzit.

Dupa culoare, ochilor li se atribuie proprietati diferite. Astfel, ochii verzi sunt mincinosi, egoisti, hipnotici, dar anunta si o senzualitate foarte mare. Persoanele care au ochi albastri sunt considerate a fi egoiste, geloase, dar stabile sentimental. Ochii negri sunt cei mai pasionali; sunt ochii tigancilor sau ai lui Carmen din opera lui Verdi. Ochii caprui sunt blanzi si calzi si apartin persoanelor sincere, echilibrate si foarte placute.

Dupa modul in care priveste cineva se pot intui multe din gandurile sale. Daca evita privirea interlocutorului, inseamna ca ascunde ceva, iar daca priveste intre sprancene, vrea sa obtina ceva. Daca o persoana se uita spre gura interlocutorului, ar dori sa se apropie de acesta mai mult, iar daca o femeie lasa privirea in jos usor si apoi o ridica, are nevoie de mai multe dovezi de iubire.

Ochii anunta de fiecare data cate ceva. Daca o persoana acuza mancarimi in zona ochiului stang, inseamna ca va vedea un barbat, iar daca o mananca ochiul drept, va vedea o femeie. Cand se zbate ochiul stang, se va intampla ceva neprevazut si rau, iar cand se zbate ochiul drept va avea loc o intamplare de bun augur. Nu e bine sa se comunice altei persoane faptul ca se zbate un ochi, caci ochii sunt cei care vad multe si nu spun nimic, iar daca cineva spune e ca si cum i-ar trada.

In momentul cand cuiva i se zbate un ochi, este indicat sa se inchine si sa spuna urmatorul descantec:
„Daca se zbate de rau,
Sa se opreasca,
Iar daca se zbate de bine,
Sa se zbata in continuare.”

3 Comments

Leave a Reply