Oamenii care sufera de inima au dificultati in a-si exprima emotiile?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Oamenii care sufera de boli cardiace – dureri de piept, palpitatii, hipertensiune arteriala, etc. – au dificultati in a-si exprima emotiile. Ei au o cantitate enorma de emotii refulate care de-abia asteapta sa iasa la suprafata, motiv pentru care fac uneori crize neasteptate de furie sau de frustrare, ori se retrag in izolare, intr-o maniera la fel de neasteptata. Trecerea brusca de la un calm aparent la crize pasionale ii impiedica pe acesti oameni sa relationeze cu cei din jurul lor. De aceea, multi dintre ei prefera sa devina niste singuratici, decat sa faca fata anxietatii pe care le-o induc relatiile.

Simptomele bolilor de inima – inclusiv cele care par benigne – pot fi grave. De aceea, daca ai astfel de simptome, cel mai bine este sa consulti imediat un medic. La fel de important este insa sa iti asumi o abordare pe termen lung asupra sanatatii prin schimbarea tiparelor tale mentale si comportamentale negative.

Asculta mesajele pe care ti le transmite corpul in legatura cu emotiile care stau la baza problemelor tale de sanatate, iar apoi schimba aceste tipare prin folosirea afirmatiilor. La modul general, problemele cardiace au o legatura directa cu problemele emotionale pe termen lung care conduc la impietrirea inimii si la blocarea fericirii si a bucuriei de a trai. De aceea, este foarte important sa iti deschizi inima si sa lasi bucuria sa patrunda in ea.

Intarirea arterelor sau ateroscleroza se datoreaza rezistentei interioare, rigiditatii mentale si refuzului de a vedea binele in viata. Daca ai astfel de probleme, repeta afirmatia: „Sunt deschis in totalitate in fata vietii si a bucuriei. Aleg sa privesc viata prin ochii iubirii”.

Pentru a-ti redeschide canalele blocate ale bucuriei (direct legate de blocarea arterelor de catre colesterol), afirmatia recomandata este: „Aleg sa iubesc viata. Toate canalele bucuriei sunt larg deschise in fiinta mea. Ma simt in siguranta atunci cand ma deschid pentru a primi”.

Pentru rezolvarea problemelor emotionale de lunga durata asociate cu hipertensiunea, repeta afirmatia: „Ma eliberez plin de bucurie de trecut. Sunt perfect impacat”.

Acestea sunt cateva din cele mai comune probleme ale inimii. Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faci pentru a-ti proteja sanatatea inimii este sa intri in contact cu emotiile tale si sa inveti sa le exprimi intr-o maniera care sa te ajute sa le depasesti. Fii atent la ceea ce simti, dar nu-ti judeca emotiile. Propune-ti mai degraba sa identifici cauzele lor.

Daca vei invata sa iti identifici emotiile si sa le exprimi intr-o maniera sanatoasa si constructiva, riscul de a te imbolnavi de inima va scadea considerabil. In caz contrar, frustrarile, mania, tristetea, chiar si iubirea, vor fermenta in tine si vor conduce la cresterea colesterolului, la hipertensiune si la boala cardiovasculara.

Be the first to comment

Leave a Reply