luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate practicaFitoterapieSucuri de legume putin cunoscute, dar incredibil de bune pentru sanatate (partea...

Sucuri de legume putin cunoscute, dar incredibil de bune pentru sanatate (partea 2): sucul de spanac

Sucuri de legume putin cunoscute, dar incredibil de bune pentru sanatate (partea 2): sucul de spanac

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

suc de spanacCunoscut pentru binefacerile sale inca din timpuri imemorabile, sucul de spanac e socotit si azi de unii drept alimentul cel mai vital pentru intregul tract digestiv (stomac, duoden, colon, intestine), medicament ideal de curatire si regenerare a tubului intestinal.

• Corecteaza constipatia in cateva zile sau cel mult saptamani, mult mai eficient decat cel mai bun laxativ chimic, care actioneaza, dar si irita atunci cand stimuleaza muschii intestinului pentru expulzare. Cu atit mai mult cu cat folosirea purgativelor timp mai indelungat nu aduce practic nicio vindecare, ci o conditie cronica de inactivitate a tesuturilor, a muschilor si nervilor locali, ducand in cele din urma la o degenerare progresiva a mucoasei intestinale. Ori, actiunea de curatire si regenerare a spanacului prin mijloace naturale duce tocmai la evitarea acestor pericole

• In plus, s-a constatat ca sucul de spanac, datorita continutului de vitamina E, are efecte benefice in prevenirea sangerarilor si inflamatiilor gingiei (si alte boli ale dintilor, datorate unei alimentatii devitalizate, prin deficiente in vitamina C)

• Sucul de spanac si-a mai dovedit eficacitatea in diverse alte hemoragii, anemii si, uneori, chiar si in dureri de cap, migrene datorate acumularii unui volum mare de deseuri in intestine. Acidul oxalic aflat in sucul de spanac crud, element important implicat in activitatea peristaltica a intestinelor, ajuta la dizolvarea si eliminarea acestor deseuri.

• Nivelul continutului de substante nutritive ridicate in spanac ajuta la crearea de celule rosii din sange si este un constructor de sange remarcabil . Deci, nu veti deveni predispusi la anemie.

• Datorita alcalinitatii ridicate din spanac, sucul din aceasta planta va ajuta la artrita reumatoida.

• Ca urmare a nivelului ridicat de acid folic si de antioxidanti gasiti in aceasta leguma, sucul de spanac ajuta la reducerea nivelului de homociteina din ​​corpul tau si scade riscurile de ateroscleroza.

• Datorita prezentei clorofilei si a flavonoizilor, sucul de spanac ajuta la combaterea formarea de celule canceroase.

•  Este extrem de benefic pentru femeile gravide, deoarece ofera substante nutritive esentiale necesare pentru dezvoltarea fatului  In plus, acest suc va spori, de asemenea, cantitatea si calitatea laptelui produs de corpul mamei.

 

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

1 Comment