Incredibila terapie cu struguri

Social Media

Terapia cu struguri a fost recomandata de faimosul clarvazator Edgar Cayce pentru majoritatea durerilor abdominale. In bolile care intervin in aceste cazuri, Cayce obisnuia sa-i sfatuiasca pe pacientii sai sa consume diverse cantitati de struguri, sa bea sucul obtinut din acestia sau sa faca o cataplasma pe care sa o aplice pe abdomen. El spunea ca, de asemenea, simburii strugurilor au o actiune favorabila datorita continutului lor in acid tartaric.

Regimul pentru terapia cu struguri variaza in functie de particularitatile fiecaruia. Daca includeti in dieta dumneavoastra o cantitate de struguri sau de suc de struguri veti face un lucru foarte bun.

Cataplasmele cu struguri trebuie sa fie folosite cel putin o data pe saptamina. In cazurile grave aceste cataplasme pot fi folosite aproape permanent pina durerea cedeaza. Pentru reducerea temperaturii se poate recurge, de asemenea, la cataplasma de struguri, care, de cele mai multe ori, actioneaza destul de repede.

Poate va parea surprinzator sa aflati ca strugurii fac parte din categoria celor mai puternice alimente cu proprietati terapeutice, atunci cind sint utilizati corect. Sucul de struguri, numit si lapte vegetarian, isi datoreaza numele abilitatii sale de a sustine alimentatia bebelusilor privati de laptele matern si este net superior laptelui de vaca pasteurizat. Zaharul continut in struguri este exact acela utilizat in metabolismul celular: in cea mai mare parte el contine glucoza pura si fructoza. Acest zahar natural este absorbit de singe imediat si este gata pentru a fi folosit in procesul de metabolism.

Strugurii impotriva gastritei

Cele mai importante aplicatii terapeutice ale strugurilor se regasesc in cazurile de gastrita, constipatie si in alte complicatii ale sistemului digestiv. Atunci cind incep sa apara semnele unei gastrite, pur si simplu opriti-va sa mai mincati sau sa beti ceva pentru o zi sau doua si incepeti sa mincati numai struguri proaspeti. Soiurile de struguri negri au un efect mult mai puternic. Incepeti cu o jumatate de kilogram sau un kilogram si cresteti progresiv pina la 3 kilograme de struguri proaspeti. In cazurile de gastrita se foloseste numai pulpa si sucul strugurilor, semintele si pielita lor indepartindu-se. Aceasta terapie va inlatura toate simptomele neplacute in 24-48 de ore. Daca dupa acest tratament veti evita alimentele denaturate si combinatiile nepotrivite, care sint cauza principala a acestor probleme de sanatate, in mod normal gastrita nu va mai aparea.

Efectul detoxifiant al strugurilor

Strugurii negri sint minunati datorita efectului lor detoxifiant, in special pentru sistemul digestiv, ficat, rinichi si singe. Cand folositi strugurii in acest scop, simburii si pielita trebuie bine mestecate si inghitite o data cu pulpa si sucul, deoarece acestia contin puternice substante bioactive care au proprietati detoxifiante. Aceste elemente pot, de asemenea, alcaniza traiectul digestiv si sistemul circulator, aducind beneficii importante intregului organism, avind in vedere tendinta spre aciditate a alimentelor zilelor noastre. Diareea si disconfortul care se resimt la nivelul sistemului digestiv sint simptome care se resimt adesea in primele zile ale terapiei cu struguri, datorita proprietatilor detoxifiante puternice a strugurilor: va veti simti cu atat mai rau cu cat corpul vostru este mai plin de toxine.

Alte intrebuintari ale strugurilor

1) Strugurii se digera foarte usor si prezinta numeroase proprietati terapeutice: in primul rind sint foarte laxativi si diuretici. Ei sint folositi contra dispepsiei, hemoroizilor, pietrelor din sistemul urinar si biliar.
2) Strugurii pot, de asemenea, activa functionarea ficatului, inlesni digestia si ajuta la scaderea nivelului colesterolului din singe si la eliminarea acidului uric.
3) Strugurii sint dezinfectanti si au proprietati antivirale, ajuta la buna funtionare a sistemului nervos si sint folositori in cazurile de demineralizare care apar in timpul sarcinii si alaptarii.
4) Strugurii se folosesc si in industria cosmetica, pentru curatarea si catifelarea pielii.

Uleiul din seminte de struguri

Acest produs este cunoscut de sute de ani de bucatarii din Europa datorita gustului deosebit pe care il confera bucatelor. Studiile au dovedit existenta in acest ulei a unei substante cu largi aplicatii in industria farmaceutica. Astfel, uleiul din seminte de struguri permite:
– Intarirea vaselor capilare si functionarea lor in bune conditii, fapt care ajuta la buna functionare a inimii, la remedierea problemelor care apar la nivelul pielii, varicelor.
– Reglarea nivelului colesterolului din singe, reducind astfel riscul unor evenimente cardiace.
– Cresterea imunitatii
– Scaderea circulatiei periferice
– Reducerea raspunsurilor alergice si inflamatorii adverse
– Incetinirea procesului de imbatrinire si pierdere a elasticitatii pielii.

Studiile facute au demonstrat ca subiectii care au inclus in dieta lor, pentru o perioada de patru saptamini, zilnic o mica doza de ulei de simburi de struguri au inregistrat o scadere a colesterolului. Acest ulei este de asemenea o excelenta sursa naturala de vitamina E si acizi grasi necesari pentru metabolismul si intretinerea celulelor.

Extractul de simburi de struguri este un puternic antioxidant si fortifiant la fel cum este ceaiul verde, brocoli sau ridichea, care previn imbatrinirea prematura, afectiunile cardiovasculare si infectiile, stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva cancerului.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply