Structura fiintei umane e mult mai complexa decat ne spune stiinta! Energia vietii din noi e de natura magnetica…

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Corpul biofizic al omului de natura albuminoasa-nucleica este dat sistemului uman al constiintei drept un instrument pentru autorealizare doar pentru perioada acestei vieti pe Pamant. El are in organismul sau urmatoarele sisteme de organe:

* Sistemul organelor de miscare – executa functia de sprijin si protectie a organelor de la vatamari, de asemenea cea de deplasare a corpului si a partilor lui in spatiu.

* Sistemul digestiv – uneste toate organele, cu al caror ajutorul organismul indeplineste functia de digestie.

* Sistemul respiratoriu – include organele respiratorii care asigura schimbul de gaze intre organism si mediul ambiant.

* Sistemul genitourinar – include organele care indeplinesc functia de eliminare din organism a produselor finale (prelucrate) de schimb si organele de reproducere care servesc la pastrarea genului.

* Sistemul cardiovascular – uneste inima si vasele sangvine si limfatice, ce asigura circulatia sangelui prin intreg organismul si alimentarea cu sange venos.

* Sistemul organelor de simt – receptioneaza iritarea (informatia) venita din mediul exterior si interior: ochii, urechile, organul de miros si cavitatea bucala, la fel si organul de gust (limba), organul de pipait (pielea) si organul de orientare in spatiu (este situat in urechea mijlocie).

* Sistemul organelor (glandelor) cu secretie interna (sistemul endocrin) – efectueaza legatura chimica si reglementarea tuturor proceselor din organism.

* Sistemul nervos – uneste toate organele si sistemele intr-un organism unic integru, legat de mediul ambiant.

* Sistemul imun. Protectia imuna se efectueaza de catre sistemul limfatic al organismului. In componenta lui intra maduva oaselor, timusul, amigdalele, splina, placile Peyer-organe limfoide ale intestinului, nodurile limfatice.

* Sistemul energoinformational al meridianelor. Este alcatuit din:
– 12 meridiane musculare – de ligament (de suprafata) – apara organismul de influenta negativa din afara (vant, frig, arsita, umiditate etc.);
– 12 meridiane speciale (de profunzime) – transporta energia spre partile adanci ale corpului omenesc, de asemenea asigura mijloacele de protectie in afara invelisului de piele;
– 12 meridiane formeaza un sistem unificat de energii „yin” si „yan”;
– 8 meridiane „minunate” reglementeaza energia comuna „yin” si „yan”.

„Energia de viata” sublima, care circula prin meridiane, nu este curent electric, nu poate induce campurile electromagnetice, deoarece are natura magnetica. Ea tinde sa formeze in organism o stare de ordine si armonie perfecta, ceea ce la nivel celular se exprima prin vitalitatea marita a celulelor. Volumul insuficient al curentului „ci” sau neechilibrul lui intr-un organ concret provoaca disfunctia celulelor. Perturbarea in lucrul sistemului de meridian duce la dezechilibrul in curentii „ci” si sunt prevestitori aparitiei unei patologii celulare in organul intern corespunzator.

Be the first to comment

Leave a Reply