Efectele Lunii pline asupra sanatatii umane: nu e o coincidenta, ci este stiinta!

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

S-ar putea sa spuneti ca e doar o superstitie, dar exista ceva real despre modul in care Luna plina afecteaza oamenii, animalele si mediul. Ati observat vreodata ca a fi capricios si iritabil pare sa urmeze un model ciclic? Pare a fi o schimbare de dispozitie care dureaza cateva zile fara niciun motiv aparent. Dar tulburarile de somn, care sunt perioade scurte de dificultati de a adormi si care dureaza doar cateva zile sau o saptamana? Sau digestia… cand dupa o perioada digestiva buna, urmeaza o perioada in care totul pare dat peste cap? Ati avut vreunul dintre aceste lucruri in preajma Lunii pline?

Totul nu e o coincidenta, ci este stiinta. Mareele oceanice sunt mai mari decat de obicei in timpul Lunii pline, din cauza cresterii atractiei gravitationale a Lunii si a Soarelui. Avand in vedere ca trupul uman este compus din 80% apa, oamenii de stiinta si astrologii au banuit de mult ca in organism apar efecte similare, creand o „atractie de maree umana”, care poate afecta functia creierului.

Atractia gravitationala asupra echilibrului de apa din rinichi determina o schimbare a miscarii, facand pe parazitii umani din interior sa devina mai activi in timpul Lunii pline, producand ravagii asupra digestiei si echilibrului hormonal. Unele dintre simptomele ale parazitilor includ: balonare, gaze, oboseala si/sau simptome asemanatoare gripei; functie imunitara scazuta; foame excesiva; constipatie si/sau diaree; urticarie, iritabilitate si/sau eruptii cutanate; tulburari de somn, modificari ale greutatii, dureri articulare si/sau dureri de cap.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply