Iata o salata de fructe de iarna, cu beneficii extraordinare pentru sanatate! Ingredientele principale sunt fructele de rodii!

Social Media

salata de rodiiVa prezentam una dintre cele mai bune salate de fructe pe care o puteti consuma iarna, beneficiind in acelasi timp de extraordinarele proprietati ale rodiilor.

Rodiile reprezinta unele dintre cele mai vechi fructe din istorie. Textele clasice medicale antice arata ca aceste fructe au fost folosite inca din vechime, fiind atat de benefice sanatatii umane.

Pentru salata de rodii de mai jos, sunt necesare urmatoarele ingrediente:
– 1 rodie;
– 2 portocale;
– 2 grapefruit;
– 2 mere;
– 1 para;
– 1 lingura de zahar (optional), dar preferabil fara.

Cum se pregateste aceasta salata de fructe sanatoasa?

Feliati rodia in doua si decojiti-o. Stoarceti bine jumatatile peste un castron mare, pentru a elibera semintele si sucul de rodie. Decojiti si scoateti pielita alba din cele 2 portocale si 2 grapefruit si apoi feliati-le. Taiati cele 2 mere si para, in bucatele, pastrandu-le coaja. Amestecati foarte bine acest continut si apoi savurati-l!

Beneficiile pentru sanatate ale rodiilor

Nu uitati ca o rodie va poate asigura 30% din necesarul de vitamina C si 36% din necesarul de vitamina K. De asemenea, rodiile sunt bogate in fibre, proteine, acid folic si potasiu.

Rodiile sunt foarte bune in boli ca, de exemplu, cancerul de prostata, cancerul de san, artrita si dureri articulare, hipertensiune arteriala, disfunctii erectile, infectii bacteriene si fungice sau in stres.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply