Semnificatia ezoterica a initialelor numelor noastre

Social Media

LITERE NUMEFiecare dintre noi are un nume, care incepe cu cate o litera. Prima litera a unui nume le domina pe celelalte; odata rostita ea „coloreaza” toate celelalte litere care o urmeaza. Este adeseori numita „piatra de temelie”. Din ratiuni de simplitate o vom numi „initiala”. Initiala arata care este atitudinea dumneavoastra pragmatica, dar si felul in care, in forul dumneavoastra interior, reactionati la lumea in care traiti. Nu intotdeauna impulsurile acestei litere sunt ascultate si urmate, dar, cu toate acestea, ele influenteaza in mod subtil atat cifra numelui, cat si pe cea a prenumelui.

A – Litera A este o litera a hotararii si agresivitatii si isi impune opiniile in fata lumii intregi. Acest lucru este evident si in forma sa, inaltata pe verticala. „A” deschide calea conducatorului cu idei originale si planuri ambitioase si se caracterizeaza printr-o mare incredere in propriile forte. Indica o natura temperamentala, care prefera activitatea – sedentarismului.

B – Litera B este introvertita – cele doua parti ale sale se inchid, indicand timiditate ocazionala. Aceasta litera favorizeaza colaborarea si lucrul in echipa. Persoanele influentate de ea sunt firi sensibile, care prefera sa amelioreze situatia prezenta, decat sa initieze situatii noi. Cei guvernati de aceasta litera sunt mari iubitori de arta si de frumos, iar B faciliteaza manifestarea talentului muzical si munca de detaliu. Au nevoie de motivatii exterioare pentru a se putea mobiliza corespunzator.

C – Persoanele guvernate de litera C se pot exprima cu usurinta, sunt firi deschise si sociabile – remarcati forma literei, deschisa intr-o parte. Nativii guvernati de aceasta litera acorda atentie celorlalti si, la randul lor, se bucura de atentie. Este o litera creativa, cu o importanta doza de neastampar, si care se dezechilibreaza cu usurinta; nativii sai evolueaza cu dezinvoltura atunci cand se afla in public sunt firi iubitoare, ce simt nevoia sa isi exteriorizeze acest sentiment.

D – Litera D aduce vietii spirit practic, rabdare si eficienta. Cei guvernati de ea muncesc din greu pentru a obtine ceea ce isi doresc de la viata si trebuie sa evite sa devina prizonierii rutinei, deoarece sunt predispusi la aceasta din cauza formei sale inchise. Aceasta litera promoveaza o gandire traditionalista, iar nativii au capacitatea de a concepe planuri viabile, deoarece D ofera o perspective pragmatica asupra vietii.

E – Litera E incurajeaza o abordare versatila a vietii si adaptabilitatea. Nativii guvernati de ea sunt mereu fara astampar, mari amatori de calatorii, in cautatarea libertatii. E este o litera a popularitatii. Este deschisa la una dintre laturi, indica o inclinatie spre comunicare, dar liniile sale sunt drepte, ceea ce face ca modul sau de abordare a vietii sa fie foarte direct, fara sa ocoleasca subiectul vizat.Au o personalitate efervescenta si scanteietoare.

F – Aceasta litera creeaza in jurul ei dorinta de armonie si echilibru. Desi nu sunt intotdeauna atat de siguri pe ei pe cat par, si cu toate ca ignora uneori aspectele practice ale existentei, nativii guvernati de aceasta litera sunt firi prietenoase si creative, care isi folosesc adeseori vocea in mod artistic. Persoane responsabile, au nevoie de satisfacerea pornirilor creatoare si sunt atrase de artele interpretative.

G –  Aceasta litera are atat capacitatea de a comunica, cat si pe cea de a se retrage in sine. Adeseori cei guvernati de ea prefera singuratatea. Este o litera misterioasa cu un mare potential creator si care incurajeaza spiritualitatea. Cei influentati de ea muncesc din greu pentru lucrurile in care cred, dar pot fi si incapatanati.

H – este puternic din punct de vedere material. Nativilor sai le place sa urce scara succesului, de care si aminteste forma acestei litere. Cei guvernati de aceasta litera lucreaza in mod sistematic pentru a urma directia dorita si sunt extrem de inzestrati in chestiuni de ordin financiar. Firi independente, deseori in cautarea succesului social, acesti nativi sunt receptivi la nou si pe deplin constienti de nevoile lor spirituale.

I – I este motivat si independent, stie exact ce vrea si ii displace amestecul in problemele sale. Idealisti, total lipsiti de spirit practic, nativii acestei litere au o atitudine romantica in fata vietii si sunt in pericol de a deveni excesiv de teatrali. In general sunt firi impresionabile si sensibile, caci I favorizeaza dezvoltarea instinctelor umanitare.

J – Aceasta litera indica anumite calitati de conducator, dar nativii guvernati de ea nu sunt atat de siguri pe ei pe cat par si, uneori, au nevoie de sprijin. Remarcati forma curbata a bazei sale – litera J se poate legana dintr-o parte in cealalta. Nativii acestei litere au o constiinta de sine foarte puternica si prefera activitatea. Daca sunt prudenti, isi pot realiza ambitiile, dar adeseori sunt distrati.

K –  Numele care incepe cu aceasta litera se caracterizeaza prin inspiratie, gandire inspirata si prin darul de a-i inspira pe cei din jur. Nativii respectivi pot colabora cu ceilalti, dar adeseori idealismul lor devine o problema. Le place intotdeauna sa obtina ce este mai bun si este posibil sa pricinuiasca o atmosfera tensionata in jurul lor.

L – L exercita o atractie magnetica asupra celor din jur; este o litera afectuoasa si expresiva, care atrage publicul catre cei al caror nume incepe cu ea. Nativii acestei litere nu au o atitudine prea serioasa si prefera latura mai usoara a existentei. Devin critici atunci cand se lovesc de obstacole in drumul lor, dar sunt mai stabili si mai siguri pe sine decat par; au un real talent in a face planuri. Se simt in largul lor in public.

M – Nativii guvernati de litera M pot fi persoane extrem de practice, dar isi doresc cu patima sa aiba parte de dragoste si de emotii puternice, in viata M favorizeaza o serie intreaga de suisuri si coborasuri, iar nativii sai pot deveni irascibili, cu toate ca sunt extrem de hotarati, acesti indivizi sunt dispusi sa accepte compromisurile, dar numai in situatiile in care se vad amenintati sa piarda totul. Naturi conservatoare, traditionaliste, se concentreaza cu usurinta asupra problemelor pe care le au de rezolvat.

N – Nativii guvernati de litera N duc o viata plina de schimbari, in care placerea nu sunt defel neglijate. Persoane senzuale, care prefera sa fie in compania celorlalti, acesti nativi au tendinta sa exagereze atunci cand se afla in public. Litera N favorizeaza celebritatea si atingerea scopurilor propuse, cu conditia ca cei guvernati de ea sa fie disciplinati; din pacate, acestia au tendinta sa repete mereu aceleasi greseli.

O – „O” reprezinta cercul magic care isi contine propria esenta. Nativii ei sunt inclinati spre studiu si retin ceea ce acumuleaza. Aceasta litera este fasta din punct de vedere financiar, iar cei nascuti sub semnul ei sunt ambitiosi si foarte disciplinati, adaptandu-se cu usurinta schimbarilor din viata personala. Forma literei O, asemanatoare soarelui, atrage mereu atentia asupra sa.

P – Aceasta litera are o mare incarcatura intelectuala si favorizeaza o reflective profunda asupra multor aspecte ale existentei, in viata celor guvernati de ea pot intampla multe lucruri surprinzatoare si pot avea loc rasturnari neasteptate de situatii. P favorizeaza interesul pentru religie, metafizica sau stiinte oculte, iar nativilor sai le displace profund orice fel de amestec in problemele care ii privesc.

R – R este o litera a fortei, ce imbina atat instinctele caritabile, cat si nevoia de actiune si de realizari concrete, in trecut, R era numita „litera tunetului”. Nativii sai sunt increzatori in propriile forte, iar nevoile lor sunt atat de ordin material, cat si izvorate din idealismul care ii caracterizeaza. R favorizeaza speculatiile creative, iar persoanele in numele carora apare sunt mereu gata sa-i ajute pe ceilalti, cu toate ca pot fi exploatate fara a-si da seama.

S – Aceasta litera aduce multe succese, dar si esecuri, multe suisuri, dar si coborasuri in viata, asa cum indica si forma sa. Cei aflati sub semnul literei S au nevoie de succes si de recunoastere publica, deoarece S favorizeaza ambitia. Nativii sai nu sunt intotdeauna siguri pe sine si pot deveni prea preocupati de propria persoana. Puternici si ageri, inzestrati cu toate calitatile pentru a conduce, prefera sa nu o faca.

T – T este litera martirului, asa cum o indica si forma sa, amintind de cea a crucii. Nativii guvernati de aceasta litera sunt afectuosi, diplomati si prietenosi, intrucat T adauga o doza de nervozitate oricarui nume, acesti indivizi nu se simt intotdeauna in largul lor in situatii competitive si prefera sa-i urmeze pe altii,decat sa conduca. Buni pedagogi, au mare nevoie de afectiune.

U – U este o litera a bucuriei si sociabilitatii, o litera deschisa si expresiva, dar care se dezechilibreaza cu usurinta. Forma sa este deschisa in partea de sus si rotunjita la baza. Nativii literei U se dezvolta cel mai bine atunci cand intra in contact cu alti oameni; atrag norocul, dar il pot pierde, din neglijenta. O litera a fericirii, dar si a nehotararii din cand in cand.

V – V este una dintre cele mai puternice litere din alfabet si favorizeaza schimbari radicale. Nativii acestei litere isi organizeaza viata facandu-si planuri dinamice care, in general, se indeplinesc. Sunt predispusi epuizarii datorate tensiunii nervoase si pot fi nemilosi.

Z – Datorita formei sale, Z a fost adeseori comparata cu un fulger bifurcat. Aceasta litera aduce faima si recunoastere in vietile nativilor sai. Fiinte puternice, mari amatori de lux, acesti indivizi sunt adeseori interesati de metafizica si de stiintele oculte. O viata de familie confortabila este deosebit de importanta pentru ei. Z, o litera neconventionala, este favorabila activitatilor financiare.


Social Media

2 Comments

1 Trackback / Pingback

  1. Semnificatia ezoterica a initialelor numelor noastre - REVISTE

Leave a Reply