Semnificatia reala a sarbatorii de Bunavestire

„Bunavestire” este praznicul Fecioarei Maria, care devine Maica Iui Dumnezeu. Fecioara neprihanita, care si-a inchinat toata viata Domnului, primeste sa fie Maica lui Iisus, Mantuitorul nostru. E vestea cea buna, care umple de bucurie sufletul Mariei si sufletele noastre. Fecioara Maria devine astfel usa prin care Dumnezeu a intrat in lume. Prin aceasta, Maica Domnului este mai cinstita decat Heruvimii si mai marita decat Serafimii. De atunci, Ea este usa prin care se revarsa mereu darul lui Dumnezeu in lume.

Dar, „Bunavestire” nu ne indeamna numai sa cinstim pe Maica Domnului; ea ne ofera si o invatatura de pret. Care este invatatura aceasta? In primul rand, ca pentru fiecare femeie casatorita momentul in care stie ca va naste prunc este o bunavestire. Fiecare femeie casatorita trebuie sa se bucure, ca o veste buna, cand Dumnezeu o binecuvanteaza cu harul de a deveni mama. Ce mare bucurie trebuie sa fie in inima ei pentru fiecare prunc care se anunta ca vine pe lume si cata recunostinta trebuie sa aiba fata de Dumnezeu pentru acest dar. Ce mare bucurie pentru soti, pentru familie trebuie sa fie aceasta bunavestire!

„Bunavestire” ne mai invata ca aceasta bucurie o are femeia casatorita, daca ea s-a pastrat in feciorie curata pana in pragul casatoriei. Fecioria o pregateste ca sa devina mama buna si sa nasca prunci sanatosi. Fecioria este suflet si trup curat, pregatit ca sa fie salas neprihanit al copiilor ce vor veni. Ea pastreaza toate puterile sufletesti si trupesti ale femeii, spre a le pune in slujba nasterii de prunci. De aceea, Biserica sfatuieste pe tinere sa ramana curate, ca sa poata deveni sotii credincioase si mame fericite.

Asadar, „Bunavestire” e sarbatoarea vestei celei mari ca Fecioara Maria devine Maica lui Dumnezeu. Ea este si sarbatoarea vestei celei bune, ce o primeste orice femeie credincioasa cand stie ca va deveni mama.