luni, septembrie 26, 2022
AcasăSpiritualitate practicaComputerul tomograf valideaza realitatea punctelor de acupunctura! Medicina traditionala chineza de mii...

Computerul tomograf valideaza realitatea punctelor de acupunctura! Medicina traditionala chineza de mii de ani se dovedeste a fi autentica!

Computerul tomograf valideaza realitatea punctelor de acupunctura! Medicina traditionala chineza de mii de ani se dovedeste a fi autentica!

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

acupunctura 90In ciuda numarului tot mai mare de medici si pacienti care folosesc acupunctura, ca medicina alternativa, totusi universitatile de medicina din Occident, marile spitale si lumea medicala refuza cu indarjire sa recunoasca acupunctura ca tratament medical legitim. Si asta doar pentru ca nu exista „baza stiintifica legitima”. Cu toate acestea, se pare ca stiinta ar putea in cele din urma sa poata verifica vizual existenta unor puncte (meridiane) de acupunctura (canale din organism in care se scurge Chi, adica energia vitala, la fel ca firele dintr-un circuit electric), precum si cavitatile Chi din corpul uman.

Folosind o noua combinatie de tehnici imagistice si tomografie computerizata, cercetatorii au observat punctele de concentratie ale structurilor microvasculare care corespund in mod clar cu harta punctelor de acupunctura, creata de medicii chinezi in urma cu aproape 2.000 de ani. Astfel, intr-un studiu publicat in „Revista de spectroscopie electronica si fenomene asociate”, cercetatorii au folosit un computer tomografic cu contrast fazic care a relevat clar punctele de acupunctura si cele din afara lor. Computerul tomograf a descoperit faptul ca punctele de acupunctura cunoscute in organism au o densitate mai mare de microvase si contin o cantitate mai mare de structuri microvasculare evolvente.

Conform medicinei chineze, energia fortei vitale (Chi) este transportata in tot corpul printr-un sistem complex de vase numite meridiane, urmand traiectoria fluxului de sange din organism. In cazul in care circulatia sangelui este blocata in organism, la fel este blocata si energia fortei vitale, determinand astfel dizarmonie in functionarea corecta a organelor. Acupunctura are acest rol de a imbunatati fluxul vascular de sange, pentru ca „Chi”-ul sa poata sa se miste mai liber in intreg organismul. Efectul este acela de imbunatatire a sanatatii si a imunitatii, de crestere a nivelului de energie si de imbunatatire a functionarii mentale si emotionale. Iar toate aceste lucruri, spuse de medicina chinezeasca de mii de ani, par a fi acum validate stiintific prin aceasta cercetare, care ajunge la concluzia ca punctele de acupunctura au concentratii mai ridicate de microvase aproape de suprafata pielii. Punctele par intr-adevar sa fie conectate in locatii din interiorul organismului, unde sangele poate fi mai concentrat.

Aceasta cercetare ar trebui sa ofere un avantaj acupuncturei, ca medicina alternativa, desi ea este in mod constant ridiculizata si minimalizata de oamenii de stiinta rigizi care o vad doar ca o „pseudo-stiinta”.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.