Secretele fructelor dezvaluite de marele profet Cayce… De ce trebuie sa consumam doar fructe locale?

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Edgar Cayce a fost un celebru profet si vindecator al secolului al XX-lea. Din lecturile sale, Edgar Cayce vorbeste la un moment dat despre alimente, bauturi si sanatatea fizica. In toata filozofia sa, Cayce reia principiile antice. In dietetica, primul principiu enuntat de Hipocrate: „Alimentul sa-ti fie medicament”. Aceasta ar insemna ca fiecare aliment are virtutea (sau puterea sau functia) sa vindece o anumita boala. Trebuie sa alegem, nu sa mancam orice si oricand. A te simti bine in propria-ti piele inseamna mai intai sa stapanesti acest combustibil pe care il numim hrana.

Edgar Cayce insista in special pe consumul de fructe. „Mancati fructe” este aproape un refren la profetul american. In general, el crede ca boala este in primul rand o supraincarcare cu deseuri, care creeaza blocarea circuitelor energetice, scaderea functiilor vitale, durerea, imbatranirea, moartea. Ori fructul „depolueaza”: este ca un super-detergent care ne-ar curata masinaria interna.

Chiar in Biblie, Dumnezeu ii spune lui Adam si Eva, in ziua inaugurarii raiului terestru: „Va dau toti copacii care au fructe cu samanta de pe fata Pamantului”. In primele zile ale lumii, prin urmare, era foarte simplu: Eva trebuia doar sa intinda mana ca sa culeaga micul dejun! Dupa izgonirea din paradis, a fost uitata si puterea magica a fructelor.

Ati remarcat ca Biblia spune: „Toti copacii care au fructe cu samanta”. In limbajul sau bizar, venit din alta epoca, ne face oare aceasta precizare ca sa ne indemne la reflectie? Dar exista fructe „fara samanta”? Adica mere fara seminte si cirese fara sambure? Samanta este un concentrat de viata miniaturizat, inchis in interiorul unei capsule biodegradabile care este fructul. In acest produs foarte sofisticat, fabricat de laboratoarele naturii, secretul de fabricatie este atat de bine pazit incat nu s-a reusit inca sa i se copieze formula. Desigur, se obtin astazi clementine (specie de portocala altoita cu mandarina) si struguri fara seminte. Este oare un progres? Stiinta noastra, care a luat-o razna, viseaza sa produca in laborator fructe umane – maternitatea fara seminte! Se va reusi productia in serie a acestor copii de sinteza? Sinistra perspectiva…

Pentru Cayce, fructele nu sunt niste accesorii, ci sunt esentiale, adevarata farmacie a bunului Dumnezeu! Astfel, el spune: „Regimul dumneavoastra alimentar trebuie sa fie unul de refacere. Asigurati-va in special ca hrana pe care o consumati contine vitamina B, care se gaseste in toate fructele galbene. Acestea, bogate in vitamina B1 si, de asemenea in fier, energizeaza sistemul nervos si sangele, accentuand proprietatile sangelui, in special viteza de coagulare”.

La un moment dat, Cayce vorbeste si despre teoria asemanarilor. Conform acesteia, fiecare fruct sau leguma este bun pentru organul caruia ii seamana si care il „reprezinta”: telina pentru inima, nucile pentru creier, curmalele pentru degete, vinetele pentru ficat etc. Aceasta teorie a fost sustinuta de cei mai mari ganditori ai Evului Mediu, in special de genialul Paracelsus. Dupa cum stim acum, culoarea fiecarui fruct (leguma) ii arata compozitia biochimica. Astfel, dupa Cayce, fructele rosii tonifica sangele, fructele galbene vindeca depresia, etc.

Cayce ia atitudine impotriva fructelor si legumelor importate: „Consumati cat mai multe produse locale, de pe pamantul pe care traiti”. Este o chestiune de nivel vibratoriu: fructele din tara noastra au vibratii apropiate de ale noastre; traim pe un sol ale carui caracteristici spatio-temporale le impartasim cu lumea vegetala, animala si minerala care il populeaza.

Be the first to comment

Leave a Reply