Se poate intra in contact cu spirite superioare prin channeling?

In secolul al XIX-lea, spiritismul a fost la mare voga, mai ales in Europa, iar cei care aveau calitati de medium primeau mesaje provenite de la pretinsele spirite ale persoanelor decedate. Actualmente, mai ales in Statele Unite, s-a nascut un nou spiritism. Americanii il deosebesc de vechiul spiritism numindu-l channeling, canalul fiind mediumul. Channeling-ul american nu stabileste legatura cu fiintele apropiate decedate, ci cu entitati care pretind ca traiesc pe alte planuri nefizice, in alte dimensiuni mai mult spirituale decat materiale, precum si in cadrul unei fiinte astrale compozite de cea mai mare complexitate.

Aceste entitati isi atribuie nume dintre cele mai variate: Seth, Iisus, arhanghelul Mihail, Lazaris, Ramtha, Ashtar, Orlon, Ra, Spectra, Emmanuel, Hilarion, Maitreya, Ecton, Aurora, Merios, Matu, Bashar, Siya, etc. Ca si in cazul a multe alte fenomene inexplicabile pe care stiinta le respinge fara sa incerce sa le studieze, channeling-ul nu poate sa aduca dovezi. Trebuie sa ai incredere deplina in canal si din acest moment toate escrocheriile sunt posibile.

Materialul cel mai consistent obtinut de la canalele cele mai sigure este format din discursuri de esenta filosofica sau spirituala, emanand din surse transcendentale. Harvey Cox, profesor de teologie la Universitatea Havard considera ca aceste comunicatii sunt facute de ceea ce stramosii nostri numeau „spirite” sau „demoni”.

Unele canale afirma ca exista un plan eteric (sau suprafizic) de energie subtila care serveste drept model pentru organizare unor structuri fizice precum corpul nostru. Planul astral ar fi cel al realitatii emotionale, planul mental fiind domeniul tuturor formelor de ganduri. Intentiile iau nastere in planul cauzal. Dincolo de planul cauzal, exista inca multe planuri spirituale mai evoluate, care sunt legate de vointa, de intelepciune, dc putere, de iubire. Dincolo de toate acestea se afla Dumnezeu.

„Mesajele” venite de la aceste entitati nu sunt lipsite de valoare morala, dar nu sunt decat niste afirmatii pompoase despre supravietuirea sufletului, reincarnare, eternitate, realitatea ascunsa, lumile invizibile, sensul existentei, constiinta cosmica si alte abstractii nebuloase. Ele exprima un fel de filosofie ezoterica pseudo-religioasa care nu are nimic de-a face cu gandirea profunda a crestinismului.

Un medium J. Z. Knight pretindea ca dialogheaza cu entitatea Ramtha, care, inainte dc a se duce in India actuala, a fost un sef spiritual in Lemuria, mort in urma cu 35.000 de ani. Entitatea Ramtha s-a prezentat mai intai sub numele englez the Ram (Berbecul), carc mai apoi a fost transformat intr-un indianism anacronic: Ramtha. Din punct de vedere onomastic este deci o incompatibilitate, caci limba engleza nu a existat in urma cu 35.000 de ani; cum a putut sa serveasca „Ram” drept radacina?

Un alt medium foarte cunoscut sub numele de Tulla pretindea ca se afla in contact telepatie cu Ashtar, unul dintre maestrii spirituali traditionali ai Pamantului, dupa cum pretinde aceasta entitate. Dar Ashtar are o conotatie foarte pronuntata cu Ashtata, zeita fertilitatii la semiti. Ca si cu Ashtaroth, sotia zeului Baal, sau demonul femela din anturajul lui Molekh – sau Moloch -, zeul amonitilor dupa cum spune Biblia (Regi 1, XI, 7).

Uri Geller, foarte cunoscut si el, independent de Ray Stanford – vechi ufolog – a dialogat cu entitatea Spectra. Geller si Stanford pot foarte bine sa fie de buna credinta! Entitatea se prezinta ca o inteligenta extraterestra superioara a viitorului. Numai ca numele entitatii nu e prea convingator, pentru ca vine de la latinescul spectrum, care inseamna fantoma! O entitate extraterestra din viitor care poarta un astfel de nume provenit dintr-o limba terestra, care mai e si moarta, asta tine de o manipulare mentala cu introducerea unei forme de umor foarte special…

Aproape toate numele acestor entitati isi gasesc radacinile in limbile noastre vii sau moarte, si n-au deci nimic extraterestru. Asta tinde sa demonstreze ca par fabricate in vederea unui contact pornind de la celulele memoriei „canalului”, care sunt incarcate cu toate cunostintele dobandite in urma lecturilor, chiar si cele pe care le-a uitat la nivelul constientului, dar care au ramas in subconstient. La fel stau lucrurile si cu numele originale despre care vorbesc entitatile. Ele apartin toate cosmologiei noastre, istoriei si folclorului nostru, sau sunt fabricate pornind de la radacini provenite din limbile terestre ale prezentului sau trecutului. In ceea ce priveste „canalele” considerate serioase, se vede foarte clar ca entitatea presupusa a imprumutat din intelectul mediumului.

Cu cat bagajul intelectual al „canalului” este mai ridicat, cu atat mai mult se exprima talentul entitatii. Cu cat elevatia gandirii mediumului este preponderenta, cu atat nivelul cultural al discursului entitatii este mai mare. Iata de ce cele mai frumoase ganduri provenite din „lumea superioara” ajung la noi prin intermediul marilor mistici, a caror stare dc spirit se situeaza foarte net deasupra celei a majoritatii muritorilor.

Mediumul si fenomenul in care este implicat sunt vechi de cand omenirea. Deci nu e un fenomen nou. Asta constituie inca o indicatie care arata ca acest gen dc manipulare tine de un proces aplicat societatii noastre din zorii civilizatiei de catre o inteligenta superioara, pentru a „controla” (in felul ei) evolutia lenta a speciei umane, adaptandu-se la culturile, traditiile, credintele si superstitiile ei.

Be the first to comment

Leave a Reply