Salvia este planta care produce halucinatii, dar poate fi ideala pentru cautatorii spirituali

Social Media
  •  
  •  
  •  

salviaSalvia este doar una dintre multele ierburi halucinogene si ciuperci care au fost folosite de mii de ani in ritualuri samanice ale culturii mazatece din Mexic. Mazatecii au utilizat salvia in practicile lor samanice secrete, pentru vindecare. De fapt, putini din afara cunosc aceste ceremonii, deoarece acestea sunt considerate sacre, iar cunoasterea samanica este strict o traditie orala, transmisa de la o generatie la alta. Pana ce aceasta planta a fost descoperita de catre adolescenti si adulti pana de curand, ea a fost un secret bine pazit printre cei ce lupta pentru iluminare si dezvoltare spirituala.

Salvia divinorum (cum este cunoscuta salvia) este o planta care creste in mod natural in salbaticie in regiunea Mazatec din Mexic. Facand parte din familia mentei, “verii” salviei – busuiocul si oregano – sunt utilizati in mod obisnuit in gatit si homeopatie. Despre salvie se spune ca este la fel de puternica ca si drogul LSD, dar fara toate efectele secundare ale halucinogenului sintetic.

Tehnologia a permis identificarea substantei care face planta sa aiba proprietati halucinogene: salvinorin A. Extracte de salvie sunt vandute pe Internet ca tincturi si elixiruri. In timp ce proprietatile secrete ale plantei au fost folosite initial de catre cei care practica tehnici spirituale pentru dezvoltarea constientei cu ajutorul meditatiei, salvia a fost descoperita de catre cei care folosesc drogurile recreative. Totusi, salvia nu ar trebui folosita in acest ultim scop, pentru ca produce stari profund introspective de constientizare, nefiind potrivit pentru “distractie”. Unele tari au facut salvia ilegala, existand pedepse foarte aspre pentru posesia de droguri.

In cazul in care o persoana si-a petrecut mult timp in dezvoltarea spirituala individuala, atunci se crede ca utilizarea salviei va spori aceste eforturi si va stimula nivelul lor de realizare. Cu toate acestea, cineva care nu a pasit pe calea spirituala, poate avea o experienta foarte negativa. De fapt, unii au raportat experiente infricosatoare mai ales atunci cand planta este afumata. Cei care au tratat salvia ca un drog de ​placere au fost in imposibilitatea de a recunoaste ceea ce se intampla cu ei, avand o experienta neplacuta. Cei care s-au concentrat pe dezvoltarea spirituala, au avut parte de o experienta frumoasa folosind salvia. Ei au raportat experiente extracorporale, dar si amintiri din vietile trecute.

Departamentul de Energie a SUA a efectuat un studiu cu privire la efectul produs de salvie, atunci cand este folosita ca un drog recreational. Au fost efectuate studii legate de imagistica creierului pe animale care au relevat faptul ca planta provoaca halucinatii si deprecieri ale functiei motorie. In testele efectuate, a fost nevoie de doar 40 secunde pentru ca salvinorin A sa ajunga la creier. Aceasta rata este de 10 ori mai rapida decat cocaina. Oamenii de stiinta au raportat ca este nevoie de doar 10 de micrograme de salvie pentru a induce un “efect psihoactiv la om”. Spre deosebire de drogul LSD, salvia nu induce o stare de euforie.

3 comentarii la „Salvia este planta care produce halucinatii, dar poate fi ideala pentru cautatorii spirituali”

Lasă un comentariu