Home Uncategorized Rugaciunea unui budhist lasa urme pe podea

Rugaciunea unui budhist lasa urme pe podea

by admin
66 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

budhist2Dis-de-dimineata, inainte de rasaritul soarelui, calugarul budist Hua Chi vine la templu si se asaza fix in acelasi loc, pentru a se ruga de cel putin o mie de ori pe parcursul unei singure zile. “In primii ani de calugarie ma rugam chiar si de cate 2000-3000 de ori pe zi. Dar am imbatranit si in ultimii ani nu mai reusesc decat rareori sa trec de 1000 de rugaciuni. Sunt insa si ierni deosebit de grele cand, din cauza gerului cumplit, nu ajung decat la 500”, povesteste calugarul. Evlavia sa a “sapat” in lemnul podelei urme a caror adancime masoara peste trei centimetri. Hua, 70 de ani, a ajuns la manastirea orasului Tongren, din provincia chineza Qingha, in urma cu 20 de ani.

Batranul calugar, care este un bun cunoscator al medicinei traditionale chineze, spera ca devotamentul si stradania sa sa-l ajute sa-si implineasca visul pentru care a renuntat la cele lumesti: de a avea o trecere lina la viata de dupa moarte. “Am ajutat la reconstruirea acestui templu, m-am rugat neincetat si am inconjurat lacasul de atatea ori astfel incat sa pot fi sigur ca dupa moartea trupeasca, sufletul meu nu o sa sufere”, spune Hua Chi. Manastirea dateaza din 1301 si in prezent adaposteste sute de calugari care se roaga si citesc neincetat textele sacre budiste.

Sursa: www.ziua.ro

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

Leave a Comment