Originea lui Allah la musulmani

allahInvatatura islamista spune ca numele lui Dumnezeu este Alah si acest nume nu se traduce. Acest nume trebuie sa fie rostit asa cum suna in limba araba, indiferent de limba vorbitorului. Oare ce este cu acest nume? Cum a aparut el? Alah deriveaza din AL+ ILAH =ALAH. ILAH in limba araba inseamna “Dumnezeu”. AL este articolul definit “l”. Deci Alah s-ar traduce ca si : “Dumnezeul”. Muhamed nu a fost cel ce a introdus lumii arabe si intregii lumi, numele de Alah. Acest nume era foarte bine cunoscut de locuitorii Arabiei pe timpul lui.

“Alah a fost idolul sef, sau dumnezeul sef intre cei 360 de dumnzei carora li se inchinau in Arabia pe vremea cand Muhamed s-a evidentiat ca si prooroc. Interesant ca nu multi musulmani vor sa accepte faptul ca paginii din Arabia i se inchinasera lui Alah inainte ca Muhamed sa apara. Cativa din ei chiar se manie, cand sunt confruntati cu acest adevar. Dar istoria nu este de partea lor. Literatura pre-islamica a demonstrat acest fapt”.(Who Is This Allah? de G. J. O. Moshay).

“Inainte de Islam, religia lumii arabe se inchina la o multime de duhuri, numite jinni. Alah era unul din multii dumnezeii, carora li se slujea in Mecca. Dar dupa aceea Muhamed a inceput sa invete oamenii ca Alah, este Singurul Dumnezeu. Dumnezeul caruia I se inchina atat Iudeii cat si Crestinii”. (A Short History of Philosophy de Robert C. Solomon).

Potrivit celor doua citate de mai sus, Alah nu este numai numele lui Dumnezeu in limba araba, ci este un nume care i se atribuia unui idol sef intre cei 360 de dumnezei care se bucurau de reverenta din partea locuitorilor Arabiei in acel timp.

Alah – dumnezeul luna

Daca mergi printro tara musulmana, foarte usor poti observa ca pe varful oricarei moschei (casa de rugaciune a musulmanilor) atarna o luna in crestere si o stea in mijloc. Islamul a preluat din lumea pagana o multime de datini, si asa cum vedem si luna in crestere este tot un semn luat de acolo. De fapt, Alah, in lumea pre-islamica nu a fost altul decat dumnezeul-luna. Si acest semn ii reprezinta pe musulmani pana in ziua de azi. Dumnezeul-luna (Alah) era casatorit cu zeita-soare. Iar stelele erau fiicele lui. Ca si istoria, arheologia deasemenea demonstreaza ca Alah era un idol pagan. Arheologii au descoperit in Orientul Mijlociu o multime de temple pagane care erau inchinate dumnezeului-luna, iar semnul lui fiind o luna in crestere. In Persia ca si in Egipt dumnezeul luna era desenat pe pereti sau capuri de statui. El era judecatorul omului si al altor dumnezei. In antichitate ele puteau fi vazute foarte des pe minerurile de la usa, talismane, pe obiecte facute din lut, pereti, usorii usii, etc.

Oamenii ajungeau pana acolo ca coceau painea in forma de luna in crestere ca si un act de inchinare la dumnezeul luna, sau lui Alah. Popoarele antice, obisnuiau sa numeasca pe dumnezeul luna sub diferite nume. Pentru regiunea nordica din Mesopotamia, numita Sumeria, cele mai populare nume ale dumnezeului luna erau: Nanna, Suen si Asimbabbar. Asirienii, Babilonienii si Acadienii, au luat numele “Suen” si l-au transformat in “Sin”, ca fiind numele lor preferat pentru dumnezeul luna. In conformitate cu mai multe inscriptii antice, s-a demostrat ca in timp ce numele dumnezeului luna putea fi Suen, Sin, Nanna, etc. totusi titlul sau oficial era “al-ilah” adica Alah. Istoria demonstreaza ca templulu dumnezeului luna, era activ si in timpul vietii lui Muhamed. Aceasta fiind religia dominanta a Arabiei pe atunci. Muhamed nu a incercat sa abata pe oamenii sai din acele timpuri de la inchinarea lui Alah, ci invatatura lui a trecut cu un pas mai departe. De la Alah-dumnezeul luna, cel mai mare dintre toti dumnezeii (cei 360 idoli la care se inchinau arabii), la Alah unicul dumnezeu. Interesant ca si expresia pe care o folosesc musulmanii ca si “Alah u Acbar” inseamna “Alah este cel mai mare”. Expresia in limba araba nu spune ca Alah este mare, ci il identifica pe Alah dintr-o grupa oarecare ca fiind cel mai mare. Despre ce grupa poate fi vorba? Despre grupa celor 360 de dumnezei carora li se inchinau arabii din acele timpuri, Alah fiind dumnezeul sef intre acesti dumnezei.

Deci, islamul si dumnezeul sau Alah nu vin din Biblie, ci din paganismul Sabeenilor (sau Madeienilor). Ei nu se inchinau Dumnezeului Bibliei, ci la dumnezeul luna si la fiicele sale al-Uzza, al-Lat si Manat.

25 Comments

Leave a Reply