duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăReligiePractica religioasaRugaciunea pe care trebuie s-o spunem pentru cei adormiti, trecuti in cealalta...

Rugaciunea pe care trebuie s-o spunem pentru cei adormiti, trecuti in cealalta lume! Are o forta aparte…

Rugaciunea pe care trebuie s-o spunem pentru cei adormiti, trecuti in cealalta lume! Are o forta aparte…

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008
Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Fiecare credincios are grija sa ii pomeneasca in rugaciunile lor pe cei trecuti in cealalta lume. Crestinismul spune ca rugaciunile pentru cei adormiti sunt pentru mantuirea lor si odihna vesnica. De asemenea, este un gest de mare credinta si iubire si reprezinta un mod de a-i pastra vesnic in memoria noastra.

De aceea, preotii ne indeamna sa citim cat mai des cu putinta un acatist pentru cei adormiti. Totodata, este bine sa rostim zilnic si o rugaciune pentru acestia sau sa aprindem o lumanare, atunci cand ne rugam pentru odihna lor vesnica si mantuirea sufletului.

Acatistul pentru cei adormiti se citeste in picioare sau in genunchi, dupa ce aprindem o lumanare, si putem spune urmatoarele:

„Pomeneste, Doamne, pe cei ce intru nadejdea invierii si a vietii celei ce va sa fie au adormit, parinti si frati ai nostri si pe toti cei care intru dreapta credinta s-au savarsit, si iarta-le lor toate greselile pe care cu cuvantul sau cu fapta sau cu gandul le-au savarsit, si-i asaza pe ei, Doamne, in locuri luminoase, in locuri de verdeata, in locuri de odihna, de unde au fugit toata durerea, intristarea si suspinarea, si unde cercetarea Fetei Tale veseleste pe toti sfintii Tai cei din veac. Daruieste-le lor si noua Imparatia Ta si impartasirea bunatatilor Tale celor negraite si vesnice si desfatarea vietii Tale celei nesfarsite si fericite.”

Rugaciunile pentru cei adormiti au o forta aparte, iar daca sunt rostite cu multa convingere si sinceritate, rugile noastre vor ajuta la mantuirea si linistea vesnica a celor dragi plecati dintre noi.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.