Reincarnarea, numai cu acordul comunistilor

Social Media

dalai-lamaUn inalt oficial chinez a avertizat ca reincarnarea lui Dalai Lama nu poate fi realizata decat cu aprobarea guvernului comunist de la Beijing. “Cel ales nu va fi recunoscut fara un acord oficial”, a declarat oficialul chinez citat de Xinhuanet.

Problema succesorului lui Dalai Lama devine tot mai actuala, pe masura ce acesta inainteaza in varsta si se confrunta cu diverse probleme de sanatate. Dalai Lama a sugerat de-a lungul timpului mai multe optiuni: fie ca este ultima reincarnare, fie ca succesorul va fi o femeie, fie chiar ca si-ar putea alege urmasul in timpul vietii.

Mai mult, exista posibilitatea ca viitorul Dalai Lama sa se reincarneze dincolo de granitele Chinei. Comunistii de la Beijing nici nu concep insa ca viitorul Dalai Lama s-ar putea reincarna in afara ariei lor de control. Recent, liderul spiritual tibetan declara chiar ca tibetanii ar putea opta fie pentru mentinerea fie pentru abolirea institutiei care ii dadea odinioara unui calugar autoritate spirituala si temporala.

Sursa: www.adevarul.ro


Social Media

1 Comment

Leave a Reply