Un psihiatru american a demonstrat ca reincarnarea exista! Cazul halucinant al unui calugar indian…

Social Media

Oricat ar parea de fantezista, ideea reincarnarii a fost sustinuta si de psihiatrul american Ian Stevenson, profesor la Universitatea de Medicina din Virginia, recunoscut in intreaga lume pentru studiile sale ample asupra fenomenului.

Dupa 40 de ani de cercetari, dupa ce a realizat mii de experimente prin metoda regresiei, profesorul Stevenson a ajuns la concluzia ca emotiile, amintirile, afectiunile si chiar ranile si cicatricile de pe corpul uman se pot transmite dintr-o viata in alta. Subiectii sai au fost in marea majoritate copii, caci, conform ipotezei sale, copiii cu varste cuprinse intre patru si maximum zece ani au o memorie care se activeaza spontan, reusind sa ofere informatii detaliate din alte vieti.

La inceputul anilor ’60, teoria sa a fost respinsa total de catre majoritatea oamenilor de stiinta, dar treptat, profesorul Stevenson a demonstrat ca asa-numitele „fantezii” ale copiilor supusi studiului nu sunt simple povesti, ci intamplari cat se poate de reale.
In cartea intitulata „Reincarnare si biologie” (Reincarnation and Biology), publicata in anul 1997, psihiatrul american relateaza, printre altele, cazul unui baietel indian in varsta de sase ani, care, in mod uimitor, isi amintea in nuante vii amanunte dintr-o alta viata.

Inca de cand avea trei ani, copilul povestea neincetat despre faptul ca locuise in munti, impreuna cu multi frati. Adesea, spre surprinderea parintilor, spunea ca semnul din nastere ce il purta pe piept, in zona inimii, il arde. Isi amintea ca era strigat pe numele de Agni, ca avea vopsit pe frunte un cerc rosu, ca purta straie aurii si un turban in jurul capului.

Introdus in stare de hipnoza de profesorul Stevenson, baiatul descrisese pana in cele mai mici detalii locul unde traise. Urmand indicatiile geografice ale copilului, savantul american a pornit intr-o incursiune pentru a depista daca informatiile relatate erau reale sau inventate. Astfel, Stevenson a descoperit ca baiatul vorbea despre o manastire de calugari din muntii Antara Gange, situata in regiunea Karnataka, din sud-vestul Indiei. Ajungand la templu si obtinand acordul calugarilor de a cerceta arhivele, Stevenson a descoperit ca, intr-adevar, in urma cu 30 de ani, in manastire existase un calugar cu numele de Agni si ca acesta murise in urma unui infarct!


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply