Puterile oculte si misterioase ale rozicrucienilor

Social Media

Rozicrucienii au fost celebrati in proza si versuri; si virtutile lor au fost preamarite de unii, pe cand altii i-au denuntat drept impostori. Unii scriitori ii descriu drept niste fiinte cu un caracter superior, ce posedau o cunoastere si puteri aparent supranaturale, oameni cu o infatisare nobila, care exercitau o influenta invizibila, dar irezistibila, asupra a tot ceea ce intra in contact cu ei.

Ii descriu ca avand puterea de a citi inimile oamenilor si de a vindeca bolile trupurilor prin medicamente minunate sau doar prin simpla atingere a manii lor. Sunt iubiti de toti si ii iubesc pe toti; dar inimile lor sunt invulnerabile la iubirea amoroasa. Nu se casatoresc niciodata.

Sunt uneori descrisi ca avand o varsta fabuloasa si totusi apar in plina vigoare a barbatiei; ca fiind mari calatori si vorbind limba fiecarei tari in care locuiesc temporar, la fel de fluent si corect ca si cum ar fi limba lor nativa; ca posedand puterea de a se face invizibili si, din nou, adeseori aparand pe neasteptate, cand prezenta lor este extrem de necesara.

Poseda comori imense si au puterea de a transforma metalele primare in aur, – totusi dispretuiesc bogatiile – si se multumesc sa traiasca in saracie. Sunt cei mai intelepti dintre oameni si cunoasterea celui mai invatat dintre noi nu poate fi comparata cu ceea ce stiu ei. Nu fac nimic cu scopul de a obtine faima, caci nu pretuiesc ambitia; cu toate acestea, faima lor se raspandeste oriunde apar.

Sunt in mod universal cinstiti, dar nu cauta acest lucru si prefera sa ramana neremarcati. Palatele le stau la dispozitie, dar prefera coliba unui cersetor. Nu sunt mandri de atributele lor personale, dar maiestatea principiului divin ce se manifesta in ei si straluceste chiar prin invelisul material numit trupul fizic, ii inconjoara cu o aura ce impune respectul si veneratia tuturor celor ce se apropie de ei. Gloria luminii supramundane care straluceste prin formele lor este atat de mare incat par luminosi chiar si in intuneric.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply