Fortele misterioase care unesc gemenii la nivel subtil

Gemenii si, in general, nasterile multiple se afla printre cele mai interesante si uimitoare bizarerii biologice ale speciei umane. Dintre acestia, gemenii nascuti dintr-un singur ou (monozigoti), ne atrag in mod deosebit atentia atat prin comportamentul lor asemanator, cat si prin asemanarea lor fizica.

Astfel, se pot constata „coincidente” de-a dreptul tulburatoare referitoare la durata lor de viata precum si la alte aspecte: preferinte, antipatii, destine comune. Sunt ei oare inzestrati cu facultati psihice deosebite, in special in ceea ce priveste telepatia? Studiind acest subiect, ar mai fi un aspect pe care trebuie sa-l luam in considerare, si anume faptul ca toate intamplarile pe care le traiesc gemenii, au adesea cu totul alta valoare, tocmai pentru ca ei sunt legati prin relatii deosebite.

Cand in noiembrie 1970, de exemplu, doi gemeni finlandezi in varsta de 23 de ani au murit fara o cauza determinabila, unul dupa celalalt la interval de cateva minute, desi se aflau la o mare distanta unul de celalalt, stirea a uluit lumea intreaga, devenind un adevarat obiect de studiu pentru parapsihologi si oameni de stiinta. Cu toate acestea, medicina nu a reusit sa raspunda la intrebarea: de ce indivizi separati, traiesc si mor ca si cum ar fi unul singur?

Un caz asemanator, poate si mai tulburator, a fost si acela al tinerelor Eller in varsta de 32 de ani, care in aprilie 1962, in statul Carolina de Nord (SUA) erau internate la spitalul de psihiatrie din Morganton, fiindca sufereau de schizofrenie. Datorita dificultatilor de ingrijire, gemenele au fost mutate in doua rezerve separate, in ciuda protestelor lor disperate. Ele chiar au anuntat ca vor muri daca vor fi despartite. Chiar in acea noapte, ele au fost gasite moarte, iar autopsia nu a descoperit vreo cauza a decesului, ci numai a putut sa confirme ca amandoua murisera la aceeasi ora!

Acest fapt probeaza, fara indoiala, existenta unei foarte puternice legaturi telepatice intre cele doua femei, precum si manifestarea unei forme de psihokinezie (capacitatea mintii si a spiritului de a influenta materia, corpul fizic, capacitate pe care ele au folosit-o in mod negativ, destructiv, pentru a-si induce moartea).

Intrebarea care framanta in continuare parapsihologii este urmatoarea: adevaratii gemeni (cei monozigoti) au oare mijloace particulare de comunicare si influenta specifice numai lor, sau doar manifesta, o inzestrare pe care oamenii obisnuiti nu si-o dezvolta?

Be the first to comment

Leave a Reply