Fantomele dintr-o casa veche de 900 de ani a Cavalerilor Templieri

Social Media

Casa Temple Newsam din Leeds, din vestul tinutului Yorkshire, este o cladire impunatoare in stil Tudor iacobin, asezata in mijlocul unui parc luxuriant, cu o suprafata de cea 600 de hectare. Locuintele de aici au fost inregistrate inca din 1086, si in secolul al XII-lea casa a devenit proprietatea Cavalerilor Templieri. In secolul al XV-lea, a trecut in posesia familiei Thomas, lord Darcy, prieten al cardinalului Wosley, devenit primul dintr-un sir de mai multi proprietari care au construit diverse parti ale casei, inca in picioare in zilele noastre. Dupa decapitarea brutala a lordului Darcy pentru implicarea lui in revolta cunoscuta sub numele de Pilgrimage of Grace, casa a fost confiscata de Henric al VIII-lea si data nepoatei acestuia, contesa de Lennox.

In aceste imprejurari istorice deosebite, a venit pe lume Henry, lord Darnley (1545-1567), al carui nume a fost atribuit principalei incaperi a casei, acesta ramanand neschimbat pana in ziua de astazi. Darnley a crescut inconjurat de intrigile politice care au culminat, in cele din urma, cu casatoria lui turbulenta si fatala cu Maria, regina scotienilor, incheiata cu asasinarea lui misterioasa.

Dupa aceea, casa a fost rechizitionata de regina Elisabeta I si de atunci a trecut prin mainile diversilor membri ai familiei regale, suferind si numeroase transformari de-a lungul timpului. A ramas in continuare un centru al tulburarilor politice, si asasinarea lui Darnley nu a fost ultima care s-a produs in interiorul zidurilor sale. Asadar, poate ca nu este surprinzator faptul ca vestita „Curte Hampton din Nord” nu reprezinta doar locuinta celor vii.

Fantoma unui baiat care iese din bufet

Se spune ca foarte multe spirite au fost vazute in diverse locuri ale casei de-a lungul anilor, cel mai adesea in Camera Darnley, situata in coltul de sud-vest al sectiunii timpurii Tudor a cladirii.

Foarte des se arata si spiritul unui Cavaler Templier, care mai sta inca de garda dupa 900 de ani si tulburatoarea fantoma a unui baietel, despre care se spune ca iese dintr-un bufet si traverseaza camera plangand de durere si de spaima.

Fantoma lui Mary Ingram, spectrul care alearga prin casa

Un alt spectru care bantuie adesea prin acest conac este „Doamna Albastra”, spiritul lui Mary Ingram, al carei portret atarna in camera de damasc si care a trait aici in secolul al XVII-lea. Intr-o noapte, pe cand se intorcea acasa cu trasura, nefericita femeie a fost atacata si jefuita de talharii de la drumul mare. Desi acestia nu au ranit-o, se pare ca atacul i-a provocat un soc psihic, caci din acel moment a devenit obsedata de ideea ca trebuie sa-si ascunda toate bunurile. Ea alearga prin casa pana in ziua de astazi imbracata intr-o rochie lunga albastra si cu un sal de dantela, cautandu-si comorile de mult pierdute.


Social Media

1 Comment

Leave a Reply