Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 2): ierarhia fiintelor din Univers

Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 2): ierarhia fiintelor din Univers

by admin
112 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Prima parte a acestui articol o puteti citi AICI: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-1-imparatia-cerurilor-si-ingerii/

Tinand cont de faptul ca Universul prezinta o structura spatiala multidimensionala, se poate considera ca ingerii sunt fiinte hiperspatiale ce au corpuri multidimensionale, numarul de dimensiuni in care acestea isi desfasoara existenta putand fi de 6, 9 sau 12, in functie de gradul de perfectiune atins.

De asemenea, in mitologia hindusa exista frecvente reprezentari ale zeitatilor, care surprind prin numarul mare de maini si picioare si prin multiplele fete ale chipurilor acestora. Iata un mod eficace de a exprima in plan tridimensional realitatea concreta a existentei fiintelor hiperspatiale. Fiintele „pline de ochi”, la care face referire Biblia, ar reprezenta, din acest punct de vedere, ingerii ce au capacitatea de a evolua activ intr-un univers multidimensional.

Deoarece curgerea timpului in hiperspatiu este mai lenta decat in universul tridimensional, si viata acestora este mai indelungata decat cea a oamenilor. Desi sunt fiinte spirituale, nu toti ingerii sunt egali intre ei. Tinand cont de gradul de perfectiune pe care l-au atins, ei pot fi impartiti in mai multe categorii. Conform ierarhiei stabilite de Sfantul Dionisie Areopagitul, ingerii se impart in noua cete, grupate in trei ordine.

Ierarhia fiintelor din acest Univers

Daca facem conexiunea cu geometria hiperspatiului multidimensional si cu tipul corpurilor fiintei umane, ierarhizarea s-ar prezenta sub urmatoarea forma:

Geometria spatiului Fiinta specifica Ordinul din care face parte Nivel de constienta Corp caracteristic
Spatiu monodimensional planta cuaternar 1 somatic tridimensional
Spatiu bidimensional animal cuaternar 2 somatic tridimensional
Spatiu tridimensional om cuaternar 3 somatic tridimensional
Spatiu cuadri-dimensional inger tertiar 4 astral hexadimensional
Spatiu penta-dimensional arhanghel tertiar 5 astral hexadimensional
Spatiu hexa-dimensional incepatorie (principat) tertiar 6 astral hexadimensional
Spatiu hepta-dimensional domnie secundar 7 cauzal nonadimensional
Spatiu octo-dimensional stapanire secundar 8 cauzal nonadimensional
Spatiu nona-dimensional putere secundar 9 cauzal nonadimensional
Spatiu deca-dimensional tron primar 10 atmic dodecadimensional
Spatiu undeca-dimensional serafim primar 11 atmic dodecadimensional
Spatiu dodeca-dimensional heruvim primar 12 atmic dodecadimensional

Triadele fiintelor

Sa analizam cele prezentate in tabelul anterior. Dupa cum se observa, cresterea complexitatii fiintelor si evolutia acestora de la un grad de constienta mai mic spre un grad de constienta mai mare este ordonata sub forma de triade.

Prima triada, reprezentata de ansamblul planta-animal-om, are drept trasatura comuna faptul ca toate fiintele sunt dotate cu corp somatic. Plantele si animalele sunt forme de existenta inferioare omului. Caracteristica principala a plantelor este imposibilitatea miscarii proprii in spatiul fizic, insotita doar de dezvoltarea structurii proprii pe doua directii principale: lumina, necesara fotosintezei si solul, ce furnizeaza substantele nutritive.

Animalele evolueaza intr-un univers bidimensional, putandu-se deplasa pe suprafata Terrei in existenta lor cotidiana, marcata in principal de actiunea instinctelor de baza.

Omul este singura fiinta cunoscuta pana la ora actuala ce a parasit suprafata Terrei si a patruns in spatiul cosmic, demonstrand faptul ca gravitatia nu reprezinta pentru el o bariera impenetrabila si ca el este o fiinta ce poate actiona cu eficacitate in spatiul fizic tridimensional.

Se poate ridica insa problema: daca atat plantele, cat si animalele si oamenii au corpuri tridimensionale, ce distinge atunci o categorie de cealalta? Distinctia apare in momentul in care ne raportam la diferitele tipuri de observatori specifici universurilor mono-, bi- sau tri- dimensionale si la principala lor caracteristica: gradul de constienta. Astfel, plantele au un grad de constienta specific unui univers monodimensional, in timp ce animalele au un grad de constienta specific unui univers bidimensional.

Pentru o mai buna intelegere a acestei idei, vom face apel la paradoxul pe care il prezinta Banda Moebius. Ce reprezinta aceasta? Banda Moebius se obtine dintr-o simpla banda de hartie, ce se rasuceste la unul din capete cu 180° si se lipeste de celalalt. Structura astfel rezultata prezinta o proprietate extrem de interesanta: desi apartine in mod cert spatiului tridimensional, ea reprezinta, din punctul de vedere al unui observator aflat pe ea, un spatiu bidimensional. Cum se argumenteaza acest lucru? Daca se traseaza o linie intr-o directie paralela cu marginile benzii, indiferent de punctul de plecare, se ajunge in punctul de origine dupa ce se parcurge lungimea acesteia pe ambele fete.

Situandu-ne in pozitia unui observator plasat pe o banda Moebius, ne dam seama ca acesta nu poate constientiza faptul ca universul sau este tridimensional, de vreme ce el se poate misca doar in doua directii distincte. Generalizand, putem spune ca si omul, observatorul specific universului tridimensional, este incapabil sa constientizeze faptul ca Universul prezinta o structura spatiala multidimensionala. Pe scurt, traim intr-un Univers hiperspatial, dar nu suntem constienti de acest lucru.

Triada doi: In mod corespunzator, toate fiintele angelice din ordinul tertiar isi duc existenta in asa-zisele corpuri astrale, insa gradul diferit de constienta (4, 5 sau 6) le confera posibilitati distincte de actiune in hiperspatiul hexadimensional.

Triada trei: Fiintele angelice de ordin secundar isi duc existenta in asa-zisele corpuri cauzale, insa se diferentiaza dupa capacitatea de a actiona activ in hiperspatiul nonadimensional, conform gradului de constienta atins (7, 8 sau 9).

Triada 4: Fiintele angelice de ordin primar isi duc existenta in asa-zisele corpuri atmice si se disting dupa capacitatea de a actiona in hiperspatiul dodecadimensional, conform gradului de constienta atins (10, 11 sau 12).

Partea 3: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-partea-3-dualitatea-suflet-trup/

Partea 4: https://www.almeea.ro/universul-hiperspatial-si-fiintele-sale-ultima-parte-lucifer-si-ingerii-cazuti/

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

22 comments

Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 1): "Imparatia Cerurilor" si ingerii | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal 23 ianuarie 2011 - 13:16

[…] ARTICOLE 23 Ian 2011 Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 2): ierarhia fiintelor din Univers (5 vizualizari) Prima parte a acestui articol o puteti citi AICI: […]

LetaL 23 ianuarie 2011 - 17:40

E o explicatie in limita posibilitatilor umane, deducerea facuta de Sfantul Dionisie Areopagitul ( nu stiu calea prin care a obtinuto dar o accept ca si posibilitate fiindca nu am cu ce sa o combat ) este similara si cu alte conceptii expuse de alte culturi ce nu au legatura cu crestinismul !
Am auzit ca s-a demonstrat cel putin matematic existenta multiversului ( deci teoretic se poate).

clara 23 ianuarie 2011 - 18:34

Citind toate astea, ma duce gandul la fractali; imi aduc aminte ca in facultate la prima prezentare grafica pe un monitor a unui fractal, ii vedeam doar marginile, vedeam doar curbe, segmente; dar cu cat maream, vedeam structuri din ce in ce mai detaliate, asa numitele dimensiuni fractale, pe care, in plan bidimensional nu mai suntem capabili sa le vedem; nefiind capabili, adaptati sa percepem celelalte dimensiuni, nu inseamna ca ele nu exista; poate daca am “mari” mai mult in noi, am fi mai aproape de ceilalti “conlocuitori” ai nostri.

petit 24 ianuarie 2011 - 2:41

mono-dimensional sau hena-dimensional? bidimensional sau di-mensional?

tabelu’ vostru arata cam asa:

1 1 3
2 2 3
3 3 3
4 4 6
5 5 6
6 6 6
7 7 9
8 8 9
9 9 9
10 10 12
11 11 12
12 12 12

distribuite pe 3 coloane de 36 de ori cifrele 1,2,3,4,5,6…12. de ce de 36 de ori? probabil pt ca multimea numerelor 1,2,3,4,5,6….34,35,36 adunate intre ele, insumeaza 666. bineinteles poate fi coincidenta.

pt amuzament: tabelul in sistemu’ binar

1 1 11
10 10 11
11 11 11
100 100 110
101 101 110
110 110 110
111 111 1001
1000 1000 1001
1001 1001 1001
1010 1010 1100
1011 1011 1100
1100 1100 1100

p.s. ”binele si raul sunt doua sensuri diferite ale unui vector cu aceeasi directie si
punct de deplasare” ”barbosu”

THATWASANEARGO 24 ianuarie 2011 - 9:58

Dupa ce am citit articolul am cazut pe ginduri, chiar nu am stiut asa ceva, in schimb dupa ce “l-am citit si pe petit, chiar am cazut definitiv! Ma predau in fatza atitor necunoscute mie pina acum. Foarte interesant ce am citit!

veronimus 24 ianuarie 2011 - 21:35

asa pentru interesul celor care au scris asta si habar nu au ce dracu inseamna hyperspace— toti existam in 12 dimensiuni… asa ca chestie… cat urasc atunci cand oamenii fac presupuneri fara sa aiba habar… in fine— aberatie maxima…

veronimus 24 ianuarie 2011 - 21:39

ba si tocmai credeam ca o sa fie o chestie de genu in 7 parti in care sa vad o demonstratie fizica adevarata si logica… alta dezamagire… daca aveti ceva de zi la ce am spus… abtineti-va pe simplu motiv ca ar dura cateva zile sa va explic care e faza cu 12 dimensiuni… in fine… stiinta— principalul inamic al religiei… si oamenii care manipuleaza, principalul inamic al stiintei

petit 24 ianuarie 2011 - 23:51

vezi cat stai pe gandurile alea sa nu se tabaceasca…pe bune acum serios glumind … borcanele nu trebuiesc incurcate ca nici macar n’au eticheta, hai ca stiu ca ai potential…ce legatura exista intre astronomie si religie?…dea’lungu’ istoriei nu prea buna.
cand eram mic imi placeau asa de mult personajele cu puteri supranaturale…;le desenam toata ziua,chiar si ingerii. da. credeam in ei,defapt credeam in toate caricaturile pe care le faceam si acum ma gandesc ca a fost un factor psihologic de echilibru si speranta. ce frumos a fost cand eram mic…acum am 1.90 :)) si sunt constient ca n’o sa mai vad ingeri mai frumosi decat cei pe care’i desenam eu.

George1000 25 ianuarie 2011 - 2:08

Abia astept un articol asemanator si despre zane. Sunt curos in ce fel de univers si uc ele existenta. Poate chiar in spatiul de 15 dimensiuni ?

Mica 25 ianuarie 2011 - 10:05

VERONIMUS ai afirmat ca traim in 12 dimensiuni
dar cum este posibil asa ceva?

---OMUL--- 25 ianuarie 2011 - 16:01

CELE 12 DIMENSIUNI AU AJUNS LA 2…IN RATIUNE.
-1.DIMENSIUMEA REALULUI—IN CARE TRAIESC OAMENII REALISTI SI LOGICI. TREZI.
-2.DIMENSIUNEA IREALULUI—IN CARE TRAIESC OAMENII IREALISTI SI ILOGICI.SF-istii
DAR MAI SINT OAMENI CARE TRAIES SARIND DIN REAL IN IREAL,CUM SARE VRABIA DIN CREANGA IN CREANGA. BETII SPIRITUAL.(cei care merg pe 2 carari)CONFUZII.
—ACUM POATE FIECARE SA VADA DIMENSIUNE IN CARE TRAIESTE IN ACEST UNIVERS ”HIPER AMETITOR”

Sinergetic 26 ianuarie 2011 - 0:09

Asa e. Sigur ca e asa.
Ingerii sunt fiinte ca si noi. Numai ca ei traiesc in universe in care domina alte legi decat legile fizice, chimice, mecanice etc. ale universului nostru.
In plus chiar si aceste fiinte au alte aptitudini si capacitati decat noi.
Mai multe nu zic.

THATWASANEARGO 26 ianuarie 2011 - 9:46

Raspund unui “omulet”: Potential? Nu am de loc, uite asa “insel eu poporu cu televizoru”, sint vai steaua mea!
Borcanele? le incurc si cu eticheta pe ele! pe acelea fara eticheta nici nu le intreb de sanatate!
Cine eram mica, eu chiar desenam/pictam de fapt, in adevaratul sens al cuvintului, tot felul de personaje, peisaje,etc, orice, imi facea mare placere aceasta lume, ma simtem bine, fericita, acum? cind am doar 1,64m 🙁 , sint cu mult mai trista si nefericita caci placerea a ramas doar hobby si nu mai am timp de el din cauza realitatii crude in care m-am trezit la un moment dat si m-am refugiat intr-o lume in care ingerii sint singurii mei prieteni, caci desi nu-i vad, nu i-am vazut niciodata, i-am simtit si ii simt pe linga mine mai mult decit oamenii reali care nu au facut decit sa ma dezamageasca.
Hai, ca deja exagerez si am luat-o razna si o dau in lacrimi! Nu asta este solutia, dar care oare?

---OMUL--- 26 ianuarie 2011 - 15:55

THATWASANEARGO.
DACA SPUI CA INGERII SINT SINGURII TAI AMICI ,ATUNCI ,TRAIESTI INTRO LUME BUNA,CA ,EI NU TRAG DECIT LA AI LOR!!!.E MAI RAU DE ALTII CA LA EI TRAG ALT FEL DE ”INGERI” …..DAR SE CUNOSC DUPA CUM ”BRUIAZA” CA SINT POSEDATI DE EI.
—STAI IN MICUL TAU ”ANTURAJ” CA ESTI FFFFFF BINE.!!!

THATWASANEARGO 26 ianuarie 2011 - 21:08

OMUL- nu stiu daca singurii mei amici, insa SINGURII care nu m-au tradat pina acum niciodata. Insa eu traiesc in lumea reala cu bune cu rele, cu oameni, cu neoamani, le tin piept, ii ignor, ii iubesc, ii urasc, ii pedespesc, incerc sa traiesc viata cum s-ar zice, isna “micul meu anturajul’ ? De a sti ce linistita si odihnita ma simt? Eu de aici imi iau puterea sa incep o noua zi! Si tot de aici am avut puterea sa trec peste toate. Oamenii? Un rau necesar! Si totusi iubesc oamenii asa cum sint, dar aia care stiu ce inseamna asta, restul? nici nu exista pentru mine! Nu am nici un sentiment: pur si simplu nu exista! Si ironia mea nu are margini fatza de aceastia!
Eu sper sa fiu pe calea cea dreapta! Tot ce pot sa spun este ca am obtinut libertatea de a spune tot ce gindesc tuturor fara frica si mai ales puterea a face asta si stii ce bine ma simt?!

---OMUL--- 26 ianuarie 2011 - 23:45

EU PERSONAL TE FELICIT, SI MA BUCUR SINCER PT NIVELUL PE CARE LAI ATINS.
FELICITARI.

Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 3): dualitatea suflet-trup | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal 27 ianuarie 2011 - 19:25

[…] Cititi… _____________________________ 23 Ian 2011 Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 2): ierarhia fiintelor din Univers (1,821 vizualizari) Prima parte a acestui articol o puteti citi AICI: […]

veronimus 29 ianuarie 2011 - 18:24

EXISTENTA UNUI UNVERS DE 12 DIMENSIUNI ESTE DESTUL DE GREU DE DEMONSTRAT DAR MAI SIMPLU POT DEMONSTRA EXISTENTA CELEI DE-A 5-A DIMENSIUNE-
OK DEMONSTRATIA…
MAI INTAI SA DEFINIM ANUMITE LUCRURI—- CURBA RICCI- SAU TENSORUL CURBEI RICCI SE DEFINESTE IN MATEMATICILE DIFERENTIALE- CA FIIND VARIATIA VOLUMULUI UNEI MINGI CAND TRECE DIN SPATIUL EUCLIDIAN IN CEL RIEMANIAN— NU POT SA SCRIU ECUATIILE DAR CAUTATI PE GOAGLE CA SIGUR GASITI….
APOI CAUTATI TURNUL KALUZA KLEIN, DUPA CAUTATI, DEMONSTRATIA CARE PORNESTE DE LA TURNUL LUI KALUZA KLEIN SI DUCE LA CUANTIFICAREA CORPULUI NEGRU. APOI CAUTATI SOLUTIILE KALUZA KLEIN LA ECUATIILE LUI EINSTEIN…. SI CAM PE ACOLO PE UNDEVA O SA INTELEGETI CUM APAR DIMENSIUNILE EXTRA 4 D SI CUM S-A DEMONSTRAT EXISTENTA LOR….
DAR PE SCURT SA ZICEM IN FELUL URMATOR—- CATE DREPTE TREC PRIN DOUA PUNCTE…. DUPA CE RASPUNDETI LA ASTA POT SA VA EXPLIC CAT DE CAT CARE E FAZA CU CELELALTE DIMENSIUNI

Universul hiperspatial si fiintele sale (ultima parte): Lucifer si ingerii cazuti | Almeea - Site de spiritualitate si paranormal 29 ianuarie 2011 - 20:52

[…] Cititi… _____________________________ 23 Ian 2011 Universul hiperspatial si fiintele sale (partea 2): ierarhia fiintelor din Univers (1,951 vizualizari) Prima parte a acestui articol o puteti citi AICI: […]

---OMUL--- 3 februarie 2011 - 10:02

VERONIMUS. DACA VARBESTI DE LINII SI DE PUNCTE, NU AI SA REUSESTI NICIODATA SA TE ”ADUNI”!!! INTRUN ”SINGUR PUNCT”,DUMNEZEU.
AI POTENTIAL OMULE,PACAT.!!!DAR AI TOT TIMPUL IN FATA.

Geometria Universului – Video 25 februarie 2011 - 12:02

[…] acest Univers. Daca facem conexiunea cu geometria hiperspatiului multidimensional si cu tipul … citeşte mai multOamenii de stiinta au descoperit ciclurile lui Brahma. Universul e …Ideea centrala in noua teorie […]

Leave a Comment