Cum sa scapam din „Matrixul fricii”, folosit de autoritatile lumii

Din ce in ce mai mult, societatea moderna lasa o proportie semnificativa de oameni nefericiti si nerealizati. Si, cei mai multi nu stiu prea bine de ce sau ce ar trebui sa faca.

De la nastere, oamenii sunt conditionati prin presiunile mass-mediei si ale societatii de a gandi intr-un anumit mod, de a privi lumea intr-un anumit mod si de a actiona intr-un anumit mod. Ei sunt, de asemenea, invatati ca trebuie sa faca acest lucru pentru a fi fericiti.

Guvernele si autoritatile lumii folosesc „Matricea fricii” („Matrix-ul fricii”) ca mijloc de a controla populatia. Prin sugestie subtila, ideile acceptate pot fi schimbate si ceea ce oamenii considera a fi comportament normal poate fi influentat si modificat. Acest lucru ii tine pe oameni docili si, in esenta, permite a fi controlati sau, cel putin, a se comporta in modul in care actiunile lor sa poata fi prezise.

Activitatea scolara, serviciul, cumpararea de produse promovate la televiziune, comportarea ca majoritatea oamenilor – toate aceste lucruri ne-ar face fericiti. Pentru multi, totusi, aceasta nu este cheia fericirii si numai ruperea de aceasta „Matrice a fricii” poate insemna cu adevarat libertatea. Cei care au curajul sa se elibereze de aceasta conditionare si sa aiba propria gandire, isi dau seama curand ca cheia fericirii si a multumirii este aceea de a fi noi insine. Asa dupa cum scria Edwin Harkness Spina: „Matricea poate fi definita ca lumea pe care o percepem, care include lumea fizica, precum si planuri mai inalte ale emotiilor si gandurilor, care ne afecteaza si pe noi”.

Unii oameni isi spun ca vor fi fericiti odata ce se vor casatori sau odata ce vor primi promovarea la serviciul la care lucreaza, ori atunci cand se pensioneaza si pot face ceea ce vor. Dar, pentru cele mai multe dintre aceste obiective, chiar si atunci cand ele sunt atinse, nu ofera altceva decat o goliciune. Dar, cei mai multi trebuie sa-si dea seama ca adevarata fericire trebuie sa vina din interior, odata cu detasarea de Matrix…

Be the first to comment

Leave a Reply