Descantecele si magia alba sunt interzise de Biblie

Social Media

Descantecele sunt foarte vechi. Ele sunt o superstitie in legatura cu magia alba, deoarece, dupa credinta unora, ele se fac spre bine, adica pentru a vindeca unele boli sau a alunga spiritele rele. Materia principala a descantecelor este apa neinceputa, apa adusa de la trei, sapte, noua izvoare, care se mesteca cu un fir de busuioc, ori cu un fir de matura, cu fusul, cu cutitul, s.a. Pentru obtinerea leacului, se pun uneori in apa ce se descanta: carbuni aprinsi, ori miere, sare, usturoi, faina sau alte diferite buruieni d.p.: papalau (buruiana de buba), lesnicior (pentru  buba  cea  rea  sau  dalac),  laptele cainelui, isma creata, pelin (contra frigurilor), urechelnita sau iarba ciutei (contra najitului), isma (durere de stomac, intestine, isdat), odolean (pentru epilepsie, boala copiilor), sapunul calului si patlagina (buruieni de branca)…

Din metale, descantatoarele intrebuinteaza cositorul, pe care descantandu-l, il sleieste: de asemenea si mercurul, supranumit in popor, argint viu”, foarte activ, si foarte otravitor, pe care-l da pe cale bucala. Descantatoarele mai intrebuinteaza si anumite substante chimice si farmaceutice: piatra vanata, piatra acra, carmazul, sasiul, sange de noua frati, s. a.

Daca uneori s-au obtinut unele leacuri sau ameliorari, aceasta s-a facut fie in puterea vindecatoare a unora din buruieni, ori prin sugestie sau autosugestie. In cursul vremurilor prin descantece – in lipsa de doctor – i se da bolnavului convingerea ca se va vindeca, se incuraja, il incredinta ca se face sanatos… Cu toate acestea, multi din cei ce s-au dus la descantece – in loc de a alerga la doctori invatati – s-au omorat cu zile. A se descanta de buba, bolnavul de dalac, cel cu anghina difterica de gusa, cel cu pneumonie sau apendicita, de junghi sau punerea cutitului, la erizipel de branca, la tetanos a-l descanta de falcarita si a-l obloji cu falca fierbinte de cal… inseamna a-l omori cu zile. Bolile felurite, mai ales cele microbiene, trebuiesc aratate doctorilor cunoscatori, nu babelor descantatoare.

In Biblie se arata ca la suferintele sau bolile noastre trupesti, sa alergam la Dumnezeu si la doctori:

„Sa slujeşti numai Domnului Dumnezeului tau si El va binecuvanta painea ta, vinul tau, apa ta si voi abate bolile de la voi” (Iesirea, 23, 25);

– „Domnul sa-l ajute pe el pe patul durerii lui; in asternutul bolii lui sa-l intarească pe el” (Psalmi, 40, 3);

– „Binecuvanteaza, suflete al meu, pe Domnul si nu uita toate rasplatirile Lui.
Pe Cel ce curateste toate faradelegile tale, pe Cel ce vindeca toate bolile tale”
(Psalmi, 102, 2-3);

Dumnezeu a oprit cu desavarsire pe israeliti a merge la vrajitori si descantatori, ca sa nu se spurce:

– „Să nu alergaţi la cei ce cheamă morţii, pe la vrăjitori să nu umblaţi şi să nu vă întinaţi cu ei. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru” (Levitic, 19, 31);

Cei ce se duc la vrajitoare sau descantatoare, sunt amenintati cu moartea:

– „Daca vreun suflet va alerga la cei ce cheama mortii si la vrajitorii, ca sa desfraneze in urma lor, Eu voi intoarce faţa Mea impotriva sufletului aceluia si-l voi pierde din poporul lui” (Levitic, 20, 6).

Descantatorii si cei ce merg la ei sa se descante, desi uneori aceia apeleaza la puterea lui Dumnezeu, la Maica Domnului, la Sf. Cruce, la sfinti (desigur, pentru a insela si a se insela), totusi, nesocotind invataturile Bibliei, devin si sunt niste apostati de la adevar. Deci, vrajitoarele, descantatoarele (fiindca sustin o superstitie si impietate fata de Dumnezeu), nu trebuie a fi nicidecum intre crestini.


Social Media

80 Comments

 1. Daca ar fi sa luam adliteram ce scrie in citatele din biblie care le invoci atunci nu ar trebui sa mergem nici la medici pentru-ca se spune clar ca trebuie sa ne adresam lui Dumnezeu si cum doctorul nu este Dumnezeu……
  Eu dau o alta interpretare citatului in care se spune sa nu chemam mortii.La un moment dat Domnul Iisus spune „lasa mortii sa-si ingroape mortii” Deci mortii sant cei care nu fac voia lui Dumnezeu.Atunci putem merge la cei ce fac voia lui Dumnezeu.

 2. Sorin@, nici Magia Albă nu învie demoni. Tot ce zic D-zeu şi Sfinţii lui legat de vrăjitori/ descântători, e o aberaţie pentru ai băga pe „cei săraci cu duhul” în eroare. Vrăjitorii au mai multă putere spirituală decât un preot, poate chiar mai mult decât un Sfânt.

 3. Nu inteleg cum uni oameni ajung sa creada in vrajitri care fac ai ult rau decart bine .Dar sa recunoastem adevarul oameni au ajuns sa creada in vraci si dupa ce au cerut ajutorul preotilor si au fost respinsi .In biblie au gasit multe lucruri care nu sant crestinesti cum ar fi indemnul la razbunare etc dar noi credem si santem siguri multe citate au fost modificate de catre uni .Indiferent de problemele cu care ne confruntam numai la DUMNEZEU trebuie sa cerem ajutorul si vom fi ascultati si ajutati fara sa fi mintiti si inselati .

 4. Magia nu e alba s-au neagra e una singura si e rea ,faptul ca sunt unii demoni smecheri si-i pacalesc pe vrajitori e altceva dar sa zici ca au putere mai mare ca un sfant e comic mai urmeaza sa ziceti ca au putere mai mare ca Dumnezeu comic nu? In final adevarul e cel mai important sfintii au prevazut viitorul vrajitorii nu de ce ? Sa-ti zic eu pentru ca demonii nu cunosc viitorul. Si daca crezi asa niste bazaconii e rau de tot ,mai urmeaza sa crezi in zane si feti frumosi .

 5. haideti ca le confundati ca la mama lor acasa
  eu am fost salvat de multe ori de la moarte prin descantec si nu va mai luati dupa tot ce zice biserica si toate interdictiile ei…
  tot ce am observat in ultima vreme e ca fiecare vine si spune ca biserica spune intr-un fel sau altul dar nu am vazut un credincios adevarat cara sa urmeze intocmai tot ce presupune crestinismul si sa imi dea lectii…deci ori sunteti credinciosi adevarati si urmati totul ca la carte ori mai scutiti-ma cu ce spune biserica
  orice a-ti putea spune unii sau altii despre descantece va spun eu ca, cuvantul are o putere mai mare decat orice altceva si nu sunt simple basme.
  Poate ar fi bine sa studiati puterea mantrei!!

 6. Nu sfatuiesc pe cei care au anumite tulburari sa alerge la vrajitoare. Nu exista nici o vrajitoare capabila sa vindece vreo boala. Nu inseamna ca nu au puteri, ele au puteri…satanistii, vrajitoarele sau simplii vampiri energetici din jurul nostru, toti au puteri, insa puteri distructive, nicidecum vindecatoare. Nici preotul cu masina si casa luxoasa nu are putere, el este un simplu bambilici pe langa un vrajitor initiat. Pentru ca totul se limiteaza la credinta…si vrajitorul crede in diavol si astfel capata putere si preotul cinstit si sarac care crede in Dumnezeu capata de asemeni putere.
  Stiinta si cunoasterea noastra au evoluat, insa si diavolul s-a modernizat odata cu noi, prin urmare posedati nu mai vedem decat cazuri rare, acum vorbim insa de boli moderne de ordin psihic precum: anxietatea, depresia sau schizofrenia, dar oare nu sunt si acestea tot o forma de posesie ? negresit da…pentru ca medicamente sunt, insa ele nu vindeca aceste boli ci doar le mascheaza.
  Nu exista nimeni care sa vindece total o boala, sa te faca, ca nou…Iisus nu folosea magia alba ci Sfantul Duh, un element al Trinitatii. Iisus a avut multi rivali inaintea Sa, capabili sa vindece rani, sa faca levitatie, insa pana la urma toti s-au dovedit a fi sarlatani, tocmai de aceea Iisus a fost singurul care a ramas pana acum in istoria crestinatatii, ceilalti fiind dati uitarii.
  La tot pasul sunt energii negative si oameni care vor sa ne faca rau…din pacate scutul energetic care ar trebui sa ne protejeze este usor de penetrat : drogurile, calculatorul, televizorul, telefonul mobil, indiferenta si lipsa de antrenament sunt doar cativa dintre factorii care ne pot afecta sufletul. Un suflet bolnav inseamna un afect bolnav si un dezechilibru total. Este povestea noastra a tuturor si rezultatul societatii bolnave in care traim.
  Eu nu stiu cine a scris Biblia, dar stiu ca daca lucrurile vor continua asa, bisericile vor ajunge muzee si credinta nostalgie. Intarzierea aparitiei divine nu face altceva decat sa intareasca si mai mult nedreptatea, neincrederea si rautatea oamenilor in general.
  Dumnezeu inca mai asteapta ca cei rai sa devina buni, lucru imposibil de altfel…am cunoscut multi oameni rai si cunosc in continuare si n-am vazut niciodata ca acestia sa se transforme in „baieti buni”, hai sa fim seriosi, invers am vazut dar asa nu.
  Nu sunt in masura sa_L judec pe EL, dar eu sunt realist, eu vad ce se intampla, vedem toti, ca ne ducem de rapa si nu se arata nici un erou la orizont.
  E bine sa fii rabdator in viata si sa astepti, mai ales atunci cand stii ca astepti ceva bun, din pacate noi nici nu avem garantia ca vom ajunge in imparatia Sa…s-a mai discutat si pe acest forum: toate se fac prin gratie divina, prin urmare numai EL decide pe cine va ierta si pe cine va lua de-a dreapta Sa, cine e bun si cine e rau in ochii Sai…si nu uitati ca a 2-a venire a Lui Iisus nu va mai fi precum un „miel” ci precum o „sabie”:
  Apocalips 22:12. Iată, Eu vin curând; şi răsplata Mea este cu Mine, ca să dau fiecăruia după fapta lui !

 7. Magia alba are legaturi milenare. Daca va aduceti aminte a ramas de la daci sfatul ca atunci cand vindeci un bolnav nu trebuie sa-i tratezi doar trupul, ci si sufletul si mintea. Legatura asta trup-minte-suflet trebuie sa se gaseasca in armonie altfel apar probleme in cascada. Vindeci intr-un loc si se creeaza un dezechilibru in alt loc. Scapi de dracu si dai de muma-sa!
  Magia alba, ( in nici un caz aia comerciala gen:”Hai la baba sa-ti ghiceasca de iubit si de lecuit”), asta incearca sa faca. Sa aduca armonia inapoi. Un om bolnav e prapastios si are numai ganduri negre, pentru ca asa suntem de cand am iesit din pesteri. Ne e frica de ne c$@$m pe noi, de orice. Frica asta de consecintele care ar putea urma, ( face cat o maciuca la un car de oale ), reuseste sa faca locsor comod bolii in organism. Ce face magia alba ? Prin ritualuri care s-au transmis din generatie in generatie pe cale materna ( mama -fiica )abat atentia bolnavului de la raul autoindus si sustin calea spre linistea sufleteasca necesara pentru lupta cu boala. Sun cazuri in care intradevar un om si-a facut rau ezitand sa mearga la doctor pentru tratament. Insa sunt cazuri si nu putine, cand un om a fost trimis acasa ca incurabil pentru medicina moderna, vorba aia cu un picior in groapa. Si omul respectiv traieste si azi si a dus o coroana de flori la mormantul doctorului care si-a declarat neputinta.
  Oare Isus n-a facut lafel atunci cand a produs miracolele vindecarilor atator bolnavi? „- Credinta ta te-a lecuit”. Cu siguranta a refacut legatura dintre trup, minte si spirit.
  Magia alba incearca sa ne arate calea spre „mama noastra primordiala” Geea. Suntem infipti in pamantul asta. Traim in simbioza sau il parazitam( tot un drac dar depinde de unde te uiti). Asa ca „rugaciunea” unei doftoroaie a satului se indreapta in primul rand catre „Mama Natura”, si apoi catre Dumnezeu. „Plantele de leac ” luate in concentratia corespunzatoare si „prescrise” de o minte priceputa, creatie a generatiilor anterioare, fac de cele mai multe ori poteca in jungla incalcita de lianele bolii. Asa ca nu vad ce rau ar putea produce o mana de ajutor dat stiintei moderne medicale.
  Partea cu biblia si biserica e ca de fiecare data buba din poveste. Factorul uman. Nimic din ceea ce e uman nu e perfect si atunci poveste lunga. Insa atata pot spune, ca unei religii nu-i poti aduce imbunatatiri permanente pentru ca se transforma si se poate sa si dispara. Si atunci ce este contrar unor idei preconcepute este combatut cu tot armamentul din dotare. Ce e biserica si ce e biblia ? Biserica este unul dintre instrumentele care stau la baza crearii unei ordini sociale, iar biblia, legislatia corespunzatoare. Ce inseamna omenirea fara o ordine sociala ? HAOS ! Insa faptul ca ordinea sociala asta a bisericii este folosita si in scopuri necurate de catre unii, creeaza intotdeauna un razboi de uzura contra efectelor care ar putea distruge „castelul de carti de joc”.

 8. Pai si slujbele contra deochiului facute de catre preoti nu tot descantece se numesc, nu tot ritualuri sunt slujbele in general, dar sub o alta denumire? Nu aproape toata religia are la baza paganismul si practicile pagane? Pana si rugaciunile sunt niste invocatii, care fac parte tot dintr-un ritual.

  @DORA: tin sa te contrazic, nu lui dumnezeu trebuie sa-i cerem ajutorul, nimic nu pica din cer.

  Aici este discutabila si existenta lui dumnezeu pentru ca daca de exemplu ai o problema..sa zicem ca te duci la biserica, te rogi. cauti „ajutor divin”..si problema ti se rezolva. tu ai avut impresia ca te-a ascultat dumnezeu, dar nu e asa..prin auto-sugestie si prin puterea cuvantului ai influentat pozitiv rezolvarea acelei probleme, tu ca persoana, nu dumnezeu ca divinitate.
  Si religia asta a fost creeata cu un scop, si anume acela de a ne da impresia ca exista ceva mult mai puternic decat noi. care „ne ajuta” si cu care trebuie „sa fim in contact” tot timpul. Mai puternici decat noi ca fiinte este doar gandul si cuvantul nostru. Sa nu uitam ca daca e sa ne luam dupa biblie, dumnezeu a creat lumea prin ce? prin CUVANT.
  De partea fizica se ocupa medicii, dar de partea sufleteasca si spirituala trebuie sa ne ocupam noi insine, dar nu prin dumnezeu, tot prin noi insine. Noi suntem proprii nostri dumnezei.

  -Va veni vremea in care ne vom da seama ce putere mare avem, atunci il vom renega cu totii pe dumnezeu-

 9. Imi pare rau sa vad oameni fara credinta si mai si creaza confuzie comparand rugaciunile cu practicile sataniste ale magiei. Urat lucru faceti dar nu e nimic cine crede in Dumnezeu nu se va lasa inselat de ratacirile voastre puteti sa faceti si tumbe si sa scrieti tot ce fa fata mintea ratacita degeaba crestinii adevarati nici nu va iau in seama.

 10. @ Naina…apartii de vreo secta sau esti PNL-ista?
  Vezi ca ai intrat intr-o zona periculoasa (pentru situatia ta spirituala) daca ai ajuns sa spui aici: „prin noi insine”, „atunci il vom renega cu totii pe dumnezeu”.
  Daca bine imi aduc aminte secta elta promoveaza ideea : „singura cale esti tu insuti”.
  prin tine insuti poate sa-ti fie mai bine aici pe pamant atat!

 11. Pana la urma ca e sau nu bisericesc, batranele tot deoache si ele se duc la biserica si colac peste pupaza te mai trezesti deocheat in biserica!
  Adica asemenea lucruri tin de traditia populara, si din cate stiu eu nu este interzisa in Biblie traditia. Si acu serios, daca esti deocheat trb sa te duci sa-ti faca slujba? Adica, nu vreau sa-l umplu pe preot de bani!
  Magia nu are treaba cu medicina! Magia este oculta, medicina exacta (pe cat posibil).
  Dumnezeu e in fiecare din noi, numai ca trebuie sa-l gasim. Daca am avea mai multa credinta cred ca am putea face mai multe lucruri la care nici nu ne-am gandit, insa toata lumea alege varianta mai simpla.

 12. Va veni vremea cand va veti da seama cat de mult v-ati inselat si va fi tarziu ca cel ce va inseala va va chinui zi si noapte.Cititi biblia dar nu pricepeti nimic fiindca nu va este dat rastalmaciti biblia cu putina voastra pricepere si dati impresia ca aveti dreptate si multi slabi de minte va cred si deveniti fara sa va dati seama slujtorii intunericului si pierdeti lumina si e dureros.Si mergeti pe drum orbi si surzi si iubiti argintii mai mult decat viata.

 13. dar Sorine, de ce nu a fost Biblia scrisa mai clar ca sa inteleaga tot omul? de ce a fost scrisa in asa hal incat fiecare sa inteleaga ce doreste de acolo? de ce s-a lasat loc la interpretari?
  daca intradevar e cuvantul Lui Dumnezeu in Biblie si e o carte atat de importanta de ce a fost scrisa doar pentru initiati?
  faptul ca unii o interpreteaza gresit fata de ce crezi tu ca ar vrea sa semnifice o anumita povestire din Biblie, nu inseamna ca anumiti oameni nu sunt pregatiti pentru a o intelege? si daca nu sunt pregatiti atunci probabil vor fi candva.
  Ce te face sa crezi ca nu te inseli tu si se inseala altii?
  Totul ar fi frumoas daca nu ar veni la nustiu cati ani cate un idiot cu idei care crede ca el a inteles Biblia mai bine decat altii si isi face o religie.
  Sunt de parere ca fiecare ar trebui sa inteleaga ce poate, ca sa nu ajungem sa fim manipulati de posibili oameni care manipuleaza cu felul lor de a interpreta Biblia.
  Iar daca a fost scrisa in asa fel incat sa inteleaga doar anumiti oameni sensul real, nu ma duce cu gandul decat la un singur lucru: nu e o carte de interes public si nu e calea de mantuire a oamenilor, sau oricum am interpreta-o duce la ceva bun doar pentru nivelul spiritual al fiecaruia la momentul in care o citeste.

 14. Stiti cum s-a spus? „Iarta-i Doamne ca nu stiu ce vorbesc”. Si i-a iertat! Asta zic si eu, sint oripilata de dreptul de cum pot gindi unii oameni! Or fi oameni? Eh, trebuie sa-i dau dreptate lui DRAGOS-astia da „reptilieni”! Dar stiti de care? Din aia in adevaratul sens al cuvintului reptile: care se tirasc, care nu au coloana vertebrala.
  Si am zis ca nu mai comentez nimic, DAR la asa vorbe si o statutie ar reactiona.
  Si Soul, care drum sa-si vada? Exista vreun drum? Eu zic ca este cu capul zidit direct in beton.

 15. Nu e vina lor, THATWASANEARGO….sunt oameni care fac rau insa nu realizeaza acest lucru, cu siguranta o tanara rockerita cu o pentagrama la gat dintr-o gasca de cartier….noua generatie n-are nici o vina ca nu sunt job-uri, ca parintii sunt divortati si se bat, ca drogurile se gasesc la orice colt de strada, ca America ne-a dat „libertate” la arme, violenta si gang bang, ca mafia controleaza totul…..cum pot trai cinstiti acesti copii rebeli, cand insasi societatea e necinstita?…si ei se simt uneori sclavi, dar percep acest lucru precum ceva normal, pentru ca ei n-au apucat si alte vremuri. Si fiecare incearca sa se descurce cum poate…..vor sa scape de dictatura de acasa, cautand libertatea afara: in cluburi, in discoteci, in petreceri private, in Spice Shops…ei ar vrea sa schimbe ceva, dar pana la urma realizeaza ca nu pot schimba nimic si atunci, intr-un moment de slabiciune, se aliaza cu puterea…in sinea lor constientizand ca altfel nu pot trai. Aceasta generatie nu are nici un viitor, lipsindu-i baza, moralitatea si sustinerea…fetele se dau pe langa unu cu bani, acest lucru distrugand puterea dragostei, iar baietii se duc in Spania la dat in cap, acest lucru distrugand moralitatea….mai raman cateva fete si baieti cuminti, ascunsi dupa perdea si virgini pana la 40 de ani, care fie sunt prea timizi, fie prea urati, la fel, fara nici un viitor.
  Eu am mai postat aici un anunt insa vad ca nu a aparut, de fiecare data mi se spune ca nu poate citi codul, desi codul a fost introdus corect, il introduc a 2-a oara si pur si simplu anuntul dispare si apare in cel mai fericit caz dupa 3 sau 4 zile…rog conducerea daca poate sa remedieze aceasta problema, sunt sigur c-au mai patit-o si altii. Multumesc.

 16. Hai mai nu ma inebuniti cu sectele voaste :)) sunteti de tot rasul. cum sa fac parte din vreo secta cand eu nu sunt nici macar crestina?
  Atat de indoctrinati sunteti incat nu vedeti adevarul. sunteti orbi, ati fost manipulati, toata omenirea a fost manipulata de mii de ani incoace.

  Magia nu e satanista. magia e magie. asa cum nici un om care nu crede in dumnezeu nu e satanist. e om.

  Mie sa-mi aratati dovezi ale existentei lui dumnezeu, sa mi-l aduceti in fata mea, pe acel dumnezeu in care voi credeti, acel dumnezeu pe care il prezinta biblia, atunci am sa cred. pana atunci am sa venerez in continuare soarele..
  De fapt toti o faceti, dar i-a fost data denumirea de „dumnezeu” si a fost prezentat sub alta forma. insa in esenta e acelasi lucru.

  Si asa ca o mica idee: n-am fost botezata, in familia mea nimeni nu a mai fost botezat de foarte multe generatii, noi nu suntem crestini, si nici nu vom fi vreodata. Si-atunci, nu are cum sa ma pedepseasca un dumnezeu in al carui nume nu am fost botezata.

  -Voi ramaneti in intunericul religiei si falsei credinte, in timp ce eu ma indrept spre lumina-

 17. petit drag, eu caut sa nu jignesc pe nimeni, dar nu vezi ce aberatii indruga tipa Naina? Si cum e si normal, un om care vorbeste ca dracu, il trimiti undeva nu? 🙂
  …fara suparare, deci tipa chiar are probleme:
  „Spitalu’ de nebuni are o gaura in gard
  Ca multi fug si nu stiu cum dracu’ au scapat” Puya

 18. Naina nu vei merge niciodata spre lumina nu conteaza ca nu esti botezata tot ve da socoteala vrei dovezi le vei avea in fata mortii si vei regreta dar nu va mai fi cale de intoarcere.Ai timp sa crezi inca si sa te intorci la Dumnezeu .Probabil ca nu vei crede niciodata si imi pare rau de asta esti demna de mila . Ziceai sa-l aducem pe Dumnezeu ca tu sa-l vezi si vei crede nu meriti asa o minune . Cind te va invalui intunericul il vei striga dar nu te va auzi ca nici tu nu l-ai auzit si e pacat ca nu vrei sa-l cunosti ai sansa vietii vesnice si tu ii dai cu piciorul . La judecata nu vei invoca ca nu ai fost botezata sau nu ai stiut ca iti va zice ca au fost oameni care ti-au aratat si ti-au spus dar nu ai vrut.Ai impresia ca mergi spre lumina si te si mai lauzi scuzama ca iti zic vei merge in k… eventual nu spre lumina cu teoria ta tampita.Sa stii ca nu rad de tine ci plang .

 19. Zici de crestini ca sunt indoctrinati tu esti cea indoctrinata de tampiti care nici nu stiu bine cate urechi au in cap ai auzit si tu de venerarea soarelui si te-ai luat dupa ei .Ai propria teorie? Ai tu invataturi mai bune ca ale lui Iissus?Nu si nici nu vei avea vreodata sa nu te mire ca vei avea necazuri mari ca vei avea accidente sau chiar aveti prin familie nenorociri ca fara credinta e greu.

 20. ..Ce indrugati mai acolo? auzi..spitalul de nebuni. cica am auzit si eu despre venerarea soarelui si m-am luat dupa ei – buna asta:)) (apropo, ai fi uimit)
  Lumina pentru mine inseamna adevar..si mi s-au dat destule sa vad..lucruri pe care voi nici nu le visati..dar comentati asa ca sa va aflati in treaba. si de ce ma judecati pe mine pentru ce cred? daca e sa ne luam dupa religia pe care o tot aparati voi, numai dumnezeu are voie sa judece. credeam ca fiecare are dreptul la opinie. dar se pare ca daca ai o parere diferita de a majoritatii esti considerat nebun si trimis la spital. oricum tot ce se discuta aici e offtopic. chiar asa de importanta sunt incat trebuie sa discutati despre mine? daca nu v-ar pune pe ganduri, macar un pic, comentarile atunci le-ati trece cu vederea. in fond, pentru voi nu e nimic destept in ceea ce am scris. daca pentru voi sunt o proasta si o nebuna..lasati-ma in nebunia mea si vedeti-va de ale voastre.

  ..Sorin, tin sa te anunt ca in familia mea nu au existat nenorociri, si nici necazuri nu am avut pana acum. dovada ca se poate si fara credinta. cunosc familii care au o credinta foarte puternica si au avut tot timpul de suferit, i-a ajutat dumnezeu? nu. Si inca ceva, nu cred in viata vesnica, ci in reincarnare..si in plus, nici nu as vrea sa traiesc vesnic.

  ..In alta ordine de idei, ce treaba aveti voi cu credinta mea..daca vreau cred, daca nu, nu.
  -Omul nu-l apreciezi dupa covingerile lui religioase, ci pentru ceea ce este. Nu poti sa spui ca un om e un c***t doar pentru ca nu crede in dumnezeu, cand el poate e cu mult deasupra ta, din toate punctele de vedere.-

  Dar hai sa inchidem subiectul „Naina” – nu merita sa va chinuiti degetele pentru a-mi da mie lectii de viata.

 21. Naina, nimeni nu te judeca…totul a pornit de la faptul ca tu-l judeci pe Dumnezeu si asta reprezinta un atac asupra tuturor crestinilor si chiar si a ta, chiar daca tu nu crezi in EL, tot EL este Creatorul tau, nu soarele, hai sa fim seriosi. Si cand soarele o sa te arda prea tare, la incalzirea globala tot pe el o sa-l venerezi? Lumina divina nu vine de la soare, a spus-o chiar Dumnezeu…soarele este doar un astru care lumineaza pamantul, el nu are nici o implicatie divina si nici o putere, decat distructiva, daca n-ar fi distanta si scutul pamantului, ne-ar arde.
  Si binenteles ca in familia ta nu sunt necazuri, Dumnezeu nu incearca pe atei ci doar pe credinciosi….tu trebuie sa ajungi la intelepciunea sa te intrebi : de ce?

 22. Naina e pierduta si pe deasupra si o increzuta ca nu-i ajungi nici cu prajina la nas nu vezi se crede desteapta si atotstiutoare . Parerea ta ea a ta dar nu otravi mintile cu veninul tau de sarpe . Si sa stii ca nu numai tu ai vazut multe si degeaba le-ai vazut ca tot nimic nu ai priceput increzuto .Te crezi desteapta si atotstiutoare dar defapt e invers . Prostul se lauda desteptul tace si rade in sinea lui tu ce esti?Si sa stii ca vor veni si necazurile dar cel putin un crestin are mangaiere tu nu vei avea.S-ar putea sa cauti sa fii indrumata candva sata daca te lasa mandria .

 23. Daca crezi in reancarnare si nu creai in dumnezeu poate in viata viitoare poate vei fi gaina ca dupa cum gandesti nu esti departe|:)))))))))) . Poate reusesc sa te enervez cu bascalia dar pe nde te prind pe net te iau in bascalie .Ca probabil asti una da bani gata si cine stie de ce securist esti adusa pe lume ca nu ai avut necazuri.

 24. petit drag, nimeni nu a jicnit pe nimeni, faptul ca constientizam si chiar acceptam ca pe pamint avem de toate si mai bune si mai rele chiar si nevertebrate denota ca sintem chiar niste oameni deschisi si destepti. Credeti in ce vreti voi, numai sa credeti, important este sa aveti o scara de valori, insa ma indoiesc ca o detineti multi dintre voi. Dar stiti ce inseamna aia scara de valori?
  Eu nu pot sa jicnesc pe nimeni, pentru ca nu mai am timp sa-mi cer scuze, eu doar spun ce am de spus. Este problema lui, celui care se simte asa, inseamna ca „musca este undeva pe caciula lui”.
  Cum ti-am mai spus petit este greu sa iti dai seama de ce ti-a dat, cine vrei tu, un cap pe umeri.
  Este cu MULT mai usor sa fi „copil fara ginduri” si superficiali ca sa nu mai zic ca daca incepi sa te intrebi „de ce” deja este prea mult pentru marea majoritate.
  Si, Soul, sa stii ca in toate orinduirile si societatile oricit de ostile au fost ele, au existat destui care au stiut la ce foloseste capul de pe umeri si mai ales ce exista in el, caci altfel am fi fot toti „o apa si un pamint”!

 25. Si nu te judeca nimeni da asa sunteti voi astia increzutii nu are voi nimeni sa va zica nimic . Ii dai cu adevarul ce stii tu despre adevar l-ai marturisit vreodata nu ca esti prea desteapta s-au asa crezi ca esti si asta iti ocupa toata ziua cautand imaginea perfecta si defapt ai un defect dar nu-l vezi ca te iubesti prea mult. Daca as fi neansurat si tu nemaritata m-as ascunde de tine de frica sa nu cumva sa ma insor ca am puso.:))))))Mie mila de cel de langa tine bietul de le ce are de tras ca e greu cu increzutii.::)))))))

 26. ..Sorin, ia nu imi mai analiza tu mie comportamentul. nu vreau sa ajung la jigniri pt ca nu-mi sta in fire sa fac asta. increzuta nu sunt, si nici nu ma cred cea mai desteapta dar nici proasta nu sunt. eu macar imi sustin argumentele, voi cu ce vi le sustineti? cu ceva inventat de catre alcineva ca sa va manipuleze? Zici despre necazurile care vor veni? tin sa iti repet, noi nu am avut asa ceva in familie, mereu am fost fericiti, din toate punctele de vedere. Asta depinde de felul in care isi aduna fiecare o karma buna in timpul vietii, atunci nu au de suferit cei ce se nasc dupa ei.
  Nu imi vorbi despre mandrie, ca din comentariile care le scrii reiese ca esti foarte mandru de faptul ca tu crezi in dumnezeu si ca poti sa-mi dai mie peste nas cu argumentele tale super-inteligente. Stii, mandria este cel mai mare dintre pacatele capitale, care le cuprinde pe celalalte 7, asta daca ne luam dupa religie.
  Si ce daca ma iubesc pe mine insami? ce, tu nu te iubesti? sau ti-e scarba de faptul ca esti tu?
  Apropo de asa zisa gluma din ultimul tau comentariu, crede-ma ca eu as fugi mai tare de un om inchis la minte. Si sa nu-ti fie mila de cel de langa mine, e pe aceiasi lungime de unda cu mine.

  ..Soul, nu dumnezeu e creatorul meu, daca ar fi asa, si luandu-ne dupa faptul ca el a facut omul dupa chipul si asemanarea lui, ar rezulta ca el e la fel ca mine, si de ce sa nu generalizez, ca toti oamenii, adica rau si razbunator. In alta ordine de idei, incalzirea globala nu se produce din cauza soarelui, ci din cauza oamenilor. Si daca soarele nu are nicio implicatie divina si nicio putere, atunci de ce toate popoarele lumii venerau in antichitate soarele? si de ce exista si acum sarbatori dedicate soarelui? hai ca-ti spun eu: pentru ca fara soare tu, si toti ceilalti, ar fi morti. n-ai avea ce sa mananci, ce sa bei, intr-un final probabil ca ai muri de frig. si-atunci nu e logic sa-i multumesti soarleui? Si inca ceva exista o diferenta intre ateu si agnostic, eu fac parte din a doua categorie, mai documenteaza-te.

 27. 1. fiecare ar trebui sa-si vada de propriul sau drum spiritual si sa nu-i mai bage pe gat altuia credintele lui…pana la urma sunt o tona de credinte pe lumea asta incat trebuie sa fii ingust la mine sa spui ca doar credinta ta e buna.
  2. nu ar trebui sa-l judecam pe cel de langa noi dupa credinta, ci dupa fapte, comportament si ceea ce-l defineste ca si om…nu adunam buline albe pentru ce am crezut ci pentru ce am facut in putina perioada ce ne-am petrecut-o aici printre oameni.
  3. cred ca ar trebui sa-i aducem argumente logice contra celui pe care il contracaram si sa nu spunem din start ca esti „pierdut”.
  4. pe tema credintelor ne putem certa pana murim si tot nu o sa ajungem la o concluzie clara.
  5. orice ai spune Naina, un creator tot trebuie sa existe, o forta/energie care a creat totul…uita-te in jurul tau, observa natura, observa lumea asta si ai sa vezi ca totul e creat de ceva…pe noi ca si specie cine ne-o fi creat de la inceput?
  6. nu trebuie sa crezi in religii Naina…a fi ateu inseamna sa nu crezi intr-o divinitate oricum ar chema-o iar a fi agnostic inseamna sa crezi ca exista o divinitate care nu poate fi cunoscuta/demonstrata…e o diferenta intradevar.
  Daca nu crezi in dumnezeu in ce altceva crezi ca sa nu intri in categoria ateilor?
  7. iti dau dreptate ca mai increzuti decat asa pretinsi „crestinii” nu mai exista pe planeta asta si e un mare pacat sa pretinzi ca doar judecata ta e limpede, ca doar tu esti fiul lui dumnezeu etc.
  La crestinism mandria e considerata un mare pacat si fix acel pacat il fac mai toti inalti preoti si cei care se considera mai credinciosi.
  Nu vin aici sa-i judec, n-am nici o treaba cu pacatele lor dar ar trebui sa-si vada de lungul nasului si sa mai scuteasca lumea.
  8. intre descantec si rugaciune nu e mare diferenta..atat doar ca niste preoti din vechime au interzis tot ce nu le placea lor iar acuma niste fixisti iau de buna toate teoriile fara ca macar sa judece cu capatana aia goala de pe cap, de ce e asa sau altcumva.
  Un descantec pentru deochi de exemplu suna asa:
  Doamne Marie Maica Sfanta,
  Eu ma rog tie, tu-mi ajuta mie,
  Se lua xxx pe cale pe carare,
  Se-ntalni cu Maica Sfanta……
  E ca o rugaciune si se spune la fel ca si cum te-ai ruga.
  9. e mai usor sa te lasi condus si manipulat de tot felul de credinte decat sa judeci cu capul tau lucrurile si sa iti iei raspunderea pentru ceea ce ai ajuns sa crezi prin propria judecata.
  10. Sorine..a te iubi nu e un pacat si cand spune acolo ” iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti” nu te duce gandul la ceva? ca sa-ti iubesti aproapele trebuie sa te iubesti pe tine intai si iubindu-te pe tine iubesti divinitatea din tine 😛

  Doamne cum le mai luati pe toate ca pe niste axiome fara sa va intrebati de ce e asa!

 28. Eu nu ma mandresc cu nimic eu am necazuri ca tot omul si nici nu ma cred inteligent ,ai mai muiato cu vazut multe mai multe ca noi si da esti increzuta ca te supara cand ti se spune eu nu ma supar poti sa spui ce vrei nu mi-e scarba de mine dar eu iubesc mai intai pe ceilalti si dupa aia pe mine karma ce esti ha ha ha. Crezi ca vei trai vesnic te inseli si nici nu te vei reancarna . Si ai tai poate cred s-au le impui tu cum sa gandeasca si ce sa faca. Cel de langa tine nu cred ca e identiic cu tine ca poate sa aiba parere diferita uneori da tu nu cred ca-i dai voie . Putin imi pasa de tine si de faptul ca s-ar putea sa ma jignesti ca asa faceti de obicei cand cineva va zice ca parerea voastra nu e un buna . Poti sa ma ijuri cat vrei eu am sa-ti raspund civilizat descriindut portretul asa cum rautatea incepe sa iasa la suprafata cund am spus ca esti increzuta.Esti creatia lui Dumnezeu si iti scriu te oftici :))))))))) daca da e bine ca o sa te indoiesti de teoriile tale solare ca soarele tau sa va stinge dar viata nu va disparea niciodata ci doar cei ce nu cred in Tatal Creator.

 29. Si necazuri nu aveti ca diavolul provoaca si cum sa va loveasca cand ii faceti voia.Incearca o singura data sa crezi si cei vedea cum apar necazurile ca diavolul asta face ii loveste pe cei ce cauta sa se apropie de Dumnezeu.Cu „respecte” si multe „succesuri” nu ma mai obosesc cu tine ca degeaba imi bat neuronul pe care-l mai am .

 30. Naina, ai reusit sa devii vedeta pe articolul asta, felicitari !
  Acuma…tu zici ca esti agnostica, foarte frumos…insa tatal tau, Soarele, a omis sa-ti explice ca lucrurile nu stau asa cum ai vrea tu. De la inceputul omenirii s-au cautat diferite explicatii pentru vant, tunete, fulgere, foc, etc…in afara de leac pentru prostie s-au gasit foarte multe teorii, religii, zei, s-au creat talismane, amulete, credinte diferite, si asa mai departe, omul incercand in continuu sa gaseasca un inteles al prezentei sale pe acest pamant, al diferitelor fenomene ale naturii si altele…toti incercau sa gaseasca un zeu, o forta de dincolo, ceva in care sa creada. Cum era si firesc au aparut si multi impostori, magicieni, vindecatori care se straduiau sa convinga lumea sa creada in ei…urmarea insa a fost ca mai toti s-au dovedit a fi impostori la un moment dat si atunci a aparut Iisus care spre deosebire de ceilalti, n-a venit sa impresioneze, dovada este faptul ca provenea dintr-o familie saraca si in jurul sau strangea tot oameni simpli…el justifica acest lucru prin faptul ca bogatia unui om nu este cea materiala ci una spirituala. In afara de faptul ca a avut o viata zbuciumata, ca a vindecat multi bolnavi, ca a inviat oameni, ca a invatat omul sa se apropie de o gandire inteleapta si de adevar, chiar si la moartea sa prin crucificare el a uimit enorm atat oamenii sai cat si pe unii romani care nu-i gaseau practic nici o vina…e ca si cum ai duce un miel la taiere, dar ce vina are mielul ?
  La moartea sa, au avut loc unele fenomene puternice ale naturii, nemaiintalnite pana atunci, fapt care ia determinat chiar si pe cei din armata romana sa creada ca intr-adevar EL este fiu de Dumnezeu.
  Mai tarziu istoria a aratat ca mai toate religiile cunoscute pana atunci, inclusiv biserica (caruia nici lui Iisus nu-i placea) aveau sa se prabuseasca, Iisus reusind sa fie prima dovada si ultima a unei existente divine supreme care este acolo undeva si ne poarta de grija.
  Iisus de asemenea ne-a avertizat ca exista si diavolul, care si el la randul sau incearca sa creeze o religie personala, determinandu-te sa crezi in orice, mai putin in Dumnezeu. Prin urmare nu exista o pozitie spirituala neutra a omului in lume…esti ori cu Dumnezeu, ori impotriva Sa.
  Eu nu incerc sa te conving sa crezi, pentru ca nici Dumnezeu nu impune dragoste si credinta cu de-a sila, doar iti spun ca cel caruia tu ii zici soare este tot creatia Lui Dumnezeu, caci acest soare pe care toti il iubim nu numai tu, nu s-a creat singur si nu ne-a creat pe noi, la randul sau.
  E adevarat ca nimeni nu L-a vazut pe Dumnezeu si noi ne-am invatat sa credem doar ce vedem, insa intelepciunea apartine celor care simt si care cred in puterea sufletului.

 31. Naina… ai dreptate in ceea ce afirmi numai ca tu ai o problema mai degraba cu religia nu
  cu dumnezeu. religia da o explicatie existentei daca nu esti deacord cu ea da’ne tu una…
  Soul…m-am prapadit de ras frate:))e adevarat ca la cati nebuni sunt pe lumea asta e cam
  greu sa te abtii dar peisajul ne fura pe toti(apropo,nu’mi place puya):))
  THATWASANEARGO… merci pt aprecieri cum ai spus si tu sunt tare ca fularul. te contrazici
  singur/a.(aprecieri). iti citesc toate postarile cateodata de doua ori(nu rade).n’o sa’ti
  raspund la toate intrebarile pe care mi le’ai pus pt ca ne raspundem singuri. cel putin o
  problema de’a ta este si a mea. ma straduiesc sa nu fiu frustrat sentimental, sexual si
  intelectual
  sorin…dumnezeu este ultima speranta si cel mai solid pilon psihic. m’as’ bucura sa ne putem
  vedea pe lumea cealalta…
  si nu in ultimul rand Ghizela care ma intreba daca nu cred ca iese nimic bun din discutiile
  astea.pt mine, nu. probabil atunci cand o sa rad de Socrate Platon sau Aristotel (Solomon
  sau Thales daca vreti)pt ca inafara de evolutia tehnologica maximul cunostintelor noastre se
  pare ca nu poate depasii ”cenzura transcendenta”ne cam invartim in cerc de la batranii
  astia incoace.cine le-a dat creier,nu stiu, au fost ei intradevar cei mai destepti oameni
  de pana atunci, nu stiu,credinciosi sau nu important este ca vorbeau de dumnezeu ceea ce
  ma face sa cred ca dumnezeu este o idee primordiala universal valabil.

 32. Nu stiu ce sa zic,dar Naina parca ar fi diavolul intrucipat datorita comentariilor si argumentelor care nu is au rostul.Trebuie sa te gandesti ca ai un creator,unii ii spun Dumnezeul alti Allah alti Budhah,o divinitate in care cred si la care se roaga caruia ii cer ajutorul si care mai mereu ii ajuta poate nu neparat in momentalul acela dar ii ajuta.Iti vei da seama si tu cand vei avea nevoie de El si el iti va intoarce spatele cum ai facut si iti va parea rau.

 33. petit, desi im spui sa nu rid, eu rid, nu de tine, ci asa in general sint „rizaretz”. Stii cum se zice?: cine zice ala este! Straduieste-te si vei reusi sa nu mai fi frustrat din nici un punct de vedere. Stii de ce imi citesti de 2 ori comentariile? Pentru nu le intelegi din prima, parerea mea este ca nici a 2 a ora nu le intelegi, nu te mai chinui. Oricum pentru tine, eu ma contrazic, asa o fi! dar doar pentru tine si pentru cei ca tine.

  In legatura cu deschiderea acestei polemici intre noi doi, ea nu a plecat de la noi (poate ca ne-am putea intelege pina la urma), ci de la faptul ca acel baiat sau fata ce o fi , cind a postat : „-Va veni vremea in care ne vom da seama ce putere mare avem, atunci il vom renega cu totii pe dumnezeu- si -Voi ramaneti in intunericul religiei si falsei credinte, in timp ce eu ma indrept spre lumina-„, a „sunat” ca o propaganda de prost gust si ieftina, si asta cred ca i-a „enervat” si pe ceilalti. Pina la urma fiecare crede in ce doreste (uite eu cred in tine ca nu esti asa de rautacioas/rautacioasa pe cit vrei sa pari), dar nu spune la altii in ce sa creada ei si ce sa faca ei.
  Fiecare are in suflet credinta lui si daca si-o expune public ca si „campanie electorala” este nula, doar pentru a se bate cu pumnul in piept: uite cine sint eu si ce nemaipomenit sint si voi restul ce timpiti sinteti.
  Sint convinsa ca Lovendal a creat acest site NU pentru propaganda ci pentru: „trimite COMENTARIU” la articolul scris. Te intreb stii ce este acela un comentariu?
  Spui ca stii engleza? Pai nu poti stii o limba straina daca nu stii foarte bine sa vorbesti limba ta materna (oricare ar fi aceea) si stii de ce? ca nu poti traduce in nici o limba ceea ce nu sti. Trebuie sa stapinesti bine cuvintele pe care vrei sa le traduci sau sa le spui.

  Imi cer sincer scuze daca te-am jicnit sau apreciat, tu „nu existi” pentru mine in varianta in care vei continua pe aceeasi „idee”. Si iti spun cum am citit pe aici o replica „super tare”: declar off-topic. Poti crede ca habar nu aveam ce inseamna?! Da, poti caci abia astepti sa dau o dovada de incapacitate intelectuala!!!! Despre celalalte doua „incapacitati” ramine de vazut pe lumea cealalta unde iti doresti sa te intilnesti cu mai multi, poate si cu mine. Mai vorbim atunci! Pina una alta incearca sa „te intilnesti” cu oamenii pe lumea asta, caci ce este in mina nu-i minciuna. Nu fi utopic! Lumea cealalata exista sau nu, lumea asta exista, deocamdata.
  In speranta ca de data asta ma intelegi citind doar o data, eu sincer imi doresc sa incheiem o disputa care nu este a noastra si nici nu cred ca vom avea vreuna care ar depinde de noi doi.
  Si asculta-ma bine, tu NU esti frustrat doar te straduiesti SA FI!

 34. Dorel, daca te referi la mine cand spui de credinte si dogme eu am folosit cuvantul credinta pentru ca toata discutia a ajuns sa se invarta la nivelul credintei…era vorba ca Naina nu crede in vreo „divinitate” si are tot dreptul sa creada ce doreste.
  daca spunea ca nu crede o boaba din toate dogmele vreunei religii nu as fi putut sa-i dau nici un argument sa creada si chiar daca as avea nu i le-as aduce, dar sa nu crezi deloc intr-o forma de energie care a creat totul si sa spui ca vom ajunge intr-o zi sa renegam creatorul e prea mult dupa parerea mea.
  ca l-o chema Dumnezeu, Allah…prea putina importanta are..e doar o eticheta atribuita ca sa nu-i spunem tot timpul „cel care ne vegheaza” sau „cel care ne-a creat”.

 35. ..Razvan, vrei sa ii dam cuvantul lui DRAGOS ca sa fi si tu lamurit cu cine ne-a creat pe noi ca specie.sau preferi sa nu afli ca de fapt oamenii sunt un experiment al unor extraterestrii?
  In legatura cu punctul 6. – totul se rezuma la energia pozitiva pe care oamenii au divinizat-o si au numit-o dumnezeu si i-au atribuit tot felul de lucruri pe care sa le poata folosi pentru manipularea celorlalti.
  N-am spus ca nu exista o forta, o energie pozitiva care e deasupra noastra. am spus ca nu exista dumnezeul prezentat de biblie, de religie si bagat pe gat inca de cand copilul e mic ca sa devina un sclav al societatii in care traieste si cu o frica de ceva care de fapt nu ii poate face rau.
  In rest sunt de acord cu tine, tu macar gandesti si stii sa-ti expui ideile fara sa jignesi pe nimeni.

  ..Sorin, cand am spus eu ca vreau sa traiesc vesnic? De reincarnat, fii tu linistit ca toti o facem numai ca nu ne dam seama. ca religia ta e impotriva acestui fapt, aia e alta poveste. Asa cum exista un ciclu al tuturor lucrurilor de pe planeta asta, asa exista si unul al sufletului.
  Eu nu ii impun nimanui nimic, ce sa creada, cum sa creada, in ce sa creada, fiecare are propriul creier sa decida ce vrea sa faca, sa nu crezi ca sunt mare sefa peste ai mei si ca totul se intampla asa cum zic eu. Fiecare are parerea lui proprie si personala pe care si-o sustine, insa fara a jigni pe nimeni si fara a impune celorlalti sa faca ce vrea el. Ca pana la urma am ajuns toti la aceiasi concluzie, asta e doar din cauza ca ne-am pus creierele la contributie si am analizat in detaliu foarte multe lucruri ajungand sa vedem ca unele chestii nu se leaga si ca foarte multe sunt pure fabulatii. Si asta nu se intampla de acum, se intampla si pe vremea stramosilor nostri. probabil daca nu erau ei sa deschida acest drum, as fi fost si eu astazi la fel de ignoranta si usor de manipulat ca si multi altii dintre voi.

  ..Soul, daca tu crezi ca soarele este creatia lui dumnezeu..tin sa te anunt ca exista cu mult inaintea conceptului de „dumnezeu”. Cate planete la fel ca soarele exista in universul acesta? niciunde in biblie nu se precizeaza ca dumnezeu le-ar fi creat. si-atunci de ce soarele nostu ar face exceptie? in plus, citeste „Facerea” si ai sa vezi cate inconcordante sunt acolo, asta daca reusesti sa iti dai seama de ele si nu iei ad-literam tot ce scrie acolo.

  ..Petit, religia nu il implica si pe dumnezeu?

  ..Fastb0y, pentru tine sunt si diavolul daca tu asta doresti.

  .Cred ca am spus tot ce am avut de spus. Si-asa am ajuns o „vedeta” pe aici, criticati-ma mai departe. ca atata stiti toti. sa criticati si sa dati lectii de viata, pe care nici voi nu le aveti. Eu mi-am spus opinia, mi-ati sarit toti in cap si m-ati aratat cu degetul, de ce? pentru ca sunt diferita si pentru ca am un punct de vedere diferit fata de al vostru, care nu corespunde cu ce stiati voi pana acum?

  -Oamenii sunt niste sclavi, s-au nascut intr-o inchisoare care nu o pot simti, mirosi sau atinge. O inchisoare a Mintii.-

 36. inteleg ce vrei sa spui si asa este..oameni au personificat creatorul, i-au aplicat o eticheta si rezultatul este Dumnezeu cel cunoscut in biblie…nici eu nu cred in Dumnezeul trasat in biblie din prea multe motive. nu le voi mai scrie acum aici ca le-am mai scris candva undeva pe acest site.

 37. Soarele a fost creat in a patra zi de Dumnezeu.
  Si Dumnezeu a zis: „Soarele sa straluceasca intotdeauna ziua, iar luna noaptea.” sursa, Biblia.
  Nu exista nimic in lume, ce sa nu fi fost creat de Dumnezeu.
  Ca sa vii tu cu o alta teorie, Naina, va trebui sa demonstrezi acest lucru. Cat despre reptilienii lui Dragos, Dragos este la fel de copil ca si tine.
  Daca tu implementezi aceasta teorie, ca noi suntem un experiment extraterestru, vei creea HAOS, nicidecum o atitudine pozitiva.
  Si plus ca va trebui sa raspunzi si la intrebarea: dar pe extraterestri cine ia creeat ?
  O sa-ti usurez munca si voi raspunde eu in locul tau: Soarele Reptilian …na acuma esti multumita?:)
  Deci nu te cunosc Naina, banuiesc ca esti o fata buna, insa cineva ti-a stricat creierul…posibil magazinele de vise…

 38. Naina…de ce l-as crede eu pe Dragos cu teoriile lui pe care le-a citit si el de pe undeva ca doar la drept vorbind nu cred ca si-a permis sa faca cercetari la fata locului mai ales ca e doar un baiat tinerel? Nu mi se mai pare nimic ciudat sa vina cu astfel de teorii ca doar tineretul e innebunit dupa a da crezare oricarui autor care vine cu o poveste fascinanta deosebita fata de toate celelalte…daca e ceva ce distinge un tanar de un batran atunci e NAIVITATEA. Un tanar crede imediat in ceva incredibil in timp ce o persoana mai in varsta nu mai da crezare tuturor fantasmagoriilor pentru ca are experienta de viata si viata i-a aratat ca nu tot ce zboara se mananca.
  Mai bine as pune intrebarea altcumva ca sa nu-l supar pe Dragos ca nu e vina lui pentru ca da crezare la toate povestile SF….de ce as crede eu alti autori de povesti science fiction (cititi de Dragos), despre extrateresti si oameni cu infatisare de reptile? DE CE? Ti se pare ca totul e TRUE din ce poti sa citesti?
  Cum faci distinctia intre un articol bun si unul prost, dintre o carte care propavaduie adevarul si una care minte? cum daca nu prin propria judecata? o citesti, mai citesti si altele, seara inainte sa adormi faci conexiuni, mai faci un download de la constiinta universala, te gandesti de ce ar fi asa si de ce nu altcumva si asa se naste in tine adevarul TAU.
  Altul face ca si tine si va crede altceva…va fi adevarul LUI.
  Intrebarea e urmatoarea…te crezi mai desteapta, mai inteligenta si cu o judecata mult mai ascutita decat altii sau ai demnitatea sa spui?!…mai e parerea mea dar nu stiu sigur daca e asa…concluzia asta am tras-o eu dupa tot ce am citit…poate altii care au citit mai mult decat mine au ajuns la o cu totul alta concluzie si poate e adevarat ce cred ei. Hmmm? nu ti se pare mult mai logic si mai rational? dar pana acum nu am vazut pe nimeni aici pe site care sa fie atat de integru incat sa spuna…poate ai tu dreptate si eu gresesc….DE CE? pentru ca toti se cred mari destepti daca au ajuns sa scrie.
  Nu ti s-a intamplat niciodata sa crezi cu tarie o perioada in ceva si dupa un anumit timp sa ti se de-a peste cap acel sistem de credinte? mie DA.
  Am crezut ca orbul multi ani pentru ca am fost indoctrinat de mic in religia ortodoxa…eram convins de tot ce se spunea la biserica dar dupa ce am inceput sa-mi pun intrebari, dupa ce am inceput sa ma detasez putin de toata dogma religioasa nu mi s-a mai parut totul atat de logic si daca vin sa spun despre religia ortodoxa ceva aici o spun pentru ca o cunosc…tu stii ceva despre ea sau doar din auzite? e foarte usor sa critici ceva ce nu cunosti prea bine.
  Nu spun ca doar religia ortodoxa ar avea vreo problema…sunt convins la momentul actual ca toate religiile, cultele, sectele sunt folosite si pentru altceva decat a duce pe calea cea buna sufletul unui om…din pacate au ajuns sa fie niste unelte de care se folosesc atat de bine niste oameni pentru a face din om ce doresc…
  Ideea e ca toti ne pricepem la spiritualitate, toti vorbim despre ea ca si cum ar fi ceva palpabil si toti suntem atat de siguri pe ceva ce e mai nesigur decat orice si totusi ne dam cu parerea.
  Traiasca democratia ca la asta e buna si ea…dreptul de a-ti spune punctul de vedere fara sa-ti fie frica de ziua urmatoare ca te pandeste un nemernic de securist sa te bage la racoare pentru ca nu ai fost deacord cu ideologia neaosa a vremii.

  Numai bine si nu va mai certati pe ideologii ca nu are sens…nu ve-ti ajunge la o concluzie si la un punct comun niciodata.

 39. totusi Naina, de unde ai preluat ideea “prin noi insine”?
  sa stii ca a fost o doctrina promovata de liberali 1922-1926 iar momentan e o idee promovata de cei de la elta..“SINGURA CALE ESTI TU INSUTII”.
  NU TE FAC SECTANTA DOAR TE INTREB PENTRU CA ASTFEL DE AFIRMATII NU LE FACI ASA DIN SENIN.
  IN DEFINITIV E TREABA TA CE ESTI, DE CINE APARTII, NUMAI CA MA INTERESEZA DACA CEEA CE AFIRMI AICI SUNT CONCLUZIILE TALE PROPRII SAU TI S-AU BAGAT IN CAP TOATE ACESTE IDEI DE ANUMITI OAMENI, DIN CITITE DUPA SITE-URI DEDICATE ACESTOR SUBIECTE ETC..

 40. THATWASANEARGO lasa vrajeala. sa trecem direct la subiect. nu’mi mai pune intrebari tampite intr-o competitie virtuala de ”care e mai prost”. stam amandoi ascunsi in fata monitorului si incerci sa-mi demonstrezi cat de prost sunt. nu inteleg nimic pt ca nu stiu nimic. nici macar limba romana sau engleza.iti recunosc superioritatea intelectuala. ai dreptate in ceea ce afirmi.iti citesc de 2 ori comentariile pt ca-mi place.n-am o scara de valori bine definita pt ca e mereu in schimbare.nu cred in lumea cealalta.imi pun la indoiala propriile cunoasteri.ma contrazic singur.sunt frustrat intelectual.agasat daca vrei.pune’mi intrebari tampite intr’o competitie virtuala de ”care e mai destept”.stam amandoi in fata monitorului si incerci sa’mi demonstrezi cat de destept sunt.inteleg totul pt ca stiu totul.inclusiv lb romana si engleza.nu’ti recunosc superioritatea intelectuala.nu ai dreptate in ceea ce afirmi.nu iti citesc de 2 ori comentariile pt ca nu’mi place.am o scara de valori bine definita pt ca schimbarea se repeta.cred in lumea cealalta.nu’mi pun la indoaiala propriile cunosteri.nu ma contrazic singur.nu sunt frustrat intelectual sau agasat daca vrei.dar recunoaste…te intrig?!?!?!

  Naina…ai dreptate , religia il implica pe dumnezeu da’ da odata explicatia aia ca mor de nerabdare

  Razvan , in clasa a opta m’am asezat in genunchi in mijlocu’ sufrageriei si l’am intrebat pe dumnezeu acelasi lucru…si ce crezi, nu mi’a raspuns. si am incercat sa’mi dau singur raspunsul.asa ca urmeaza:oamenii, pt ca e o intruchipare a binelui etic vorbind, dumnezeu este in aceeasi dilema precum suntem si noi cu existenta noastra, dumnezeu nu poate fi creat pt ca el este creatia si totul, nu poti afla adevarul despre dumnezeu pt ca asta ar insemna sa nu mai existi nici macar ca suflet….multumit?
  aia cu nebunia mai citeste’o odata . am spus ca peisajul ne fura pe toti.daia sa facut psihologul psiholog…sa vada cine e nebun pana la urma, aia de la casa de nebuni sau el???

  ”THAT WAS A NEAR GO” o fi in japoneza???? :))

 41. ..Soul, insinuezi ca eu as fi o drogata? din fericire nu sunt. creierul nu mi l-a stricat nimeni, doar pentru ca nu am acelasi punct de vedere ca al tau nu inseamna ca nu-mi folosesc creierul, unii ar zice ca-l folosesc prea mult si nu pot fi folosita ca sclav in societatea asta de cacat in care traim sub „papucul” celor care stiu adevarul dar il tin ascuns pentru ca nu e in interesul nimanui sa se afle.
  Zici ca Dragos e copil? ei bine, nu e. in schimb e unul dintre putinii de pe aici care si-au deschis ochii si mintea si gandesc out of the box.
  Dupa cum ziceam..voi luati ad-literam ce scrie in biblia aia. citeste mai cu atentie.
  Cine i-a creat pe extraterestrii n-am cum sa-ti spun pentru ca ei exista de cand exista si universul, si in plus ar fi absurd sa spun ca dumnezeu i-a creat.
  Raspunde-mi tu cu argumente logice la urmatoarea intrebare: daca ce in biblie se spune ca dumnezeu a creat doar omul si restul de vietati de pe pamant, soarele si luna. Restul galaxiei noastre, restul universului, al raselor de extraterestrii cine mama naibii le-a creat?
  Oricum daca vrei sa afli mai multe despre lumea asta in care traiesti legat la ochi, tin sa te anunt ca s-a descoperit o bibie evreiasca veche de 1300 de ani, gasesti pe net fragmente traduse in engleza. sa nu te miri de ceea ce scrie acolo 🙂

 42. super tare..incepe sa-mi placa discutia asta 😀
  ne invartim in jurul cozii si fiecare incercam sa dam niste argumente cu ce am invatat pana acuma doar ca la multi nu ne iese pentru ca nu reiese nimic decat ce a citit fiecare.
  si imi mai place ca apar multe comentarii deodata :))

 43. ..Razvan daca ai fi citit comentarile mele de la inceput ti-ai fi dat seama ca sunt ideile si concluzile mele proprii. nu apartin niciunei secte de niciun fel. le detest chiar, si nici macar n-am auzit de elta. nici PNL-ista nu sunt, cum am mai fost intrebata. eu prin mine si fortele mele proprii am reusit multe lucruri. n-am avut nevoie de „ajutor divin”.
  Dar vorba ta, ne invartim in jurul cozii fara a ajunge la o concluzie pentru ca fiecare isi sustine ideile si punctul de vedere crezand ca are dreptate. dreptatea si adevarul sunt undeva la mijloc. nu se stie unde.

  ..Eu renunt sa mai comentez la acest articol, si-asa am creat discutii in contradictoriu doar pentru ca mi-am exprimat o parere diferita fata de cea a majoritatii. nu ma mai agit. i’m out.

 44. Parerea diferita da doar ca parea un indemn pastreaza aceasta parere doar pentru tine nu indemna la negare pe altii fiindca asa suna comentaruil acele si sa nu dea Dumnezeu sa ti se imbolnaveasca cineva ca atunci ajutorul divin va veni si cu semne mari ca sa ti se dschida ochii si cand vei incepe sa crezi vei primi lovitura dupa lovitura ca diavolul te pandeste si daca nu mai mergi pe calea lui te arde de nu te vezi. Nu doresc asta dar spre aste te indrepti iti doresc tot binele din lume si sa stii ca El totusi te iubeste ca nu gandesta ca mine ori ca altii.

 45. Uite si cineva istet! (nu spun inteligent caci asta este „greu de dus”!) S-a renuntat la polemica, BRAVO! caci am spus doar, sintem liberi sa credem in ce vrem, sa gindim cum credem de cuvinta, sa facem ce banuim noi ca este bine, fara explicatii la X,Y,Z, ci doar cind ne uitam in oglinda si ea nu se sparge, atunci inseamna ca avem aceea coloana vertebrala ne tine drepti si mai ales demni.
  Eh, Petit (ma lasi sa-ti scriu macar cu litera mare nick-ul?) raminem noi doi? Sau devenim si noi isteti? Eu sint , tu poti fi? Eu cred ca tu ai ramas „petit” de cind te-ai asezat in genunchi si nu te-ai mai putut ridica. sa stii ca pe Dumnezeu il poti intreba si din picioare sau oricare pozitie, EL oricum nu-ti va raspunde decit intr-o „limba” necunoscuta tie. Apropo ma uimesti! stii si japoneza! Sa ma intrigi tu pe mine? M-ai umilit de-a dreptul!
  Si daca tot stii japoneza macar intelege bine aceasta limba! caci ceea ce ai sa intelegi nu este gratuit, asa ca crede-ma ca gluma si ironia are si ea o limita si chiar nu am chef sa te mai ascult.
  Si ca stam ascunsi in spatele unui ecran nu este voia mea, poate nici a ta, poate a niciunuia, ci a „vremilor” tehologiei avansate de a „taia” orice legatura umana. De aceea am devenit ceea ce sintem , de aceea sintem manipulati si condusi, de aceea avem ochelari la ochi, masti pe fatza si pate pe creer. Stii oare tu cite poate sa-ti „spuna”un om cind dai mina cu el? Este o intrebare retorica (sper ca stii ce este ?) si toate intrebarile mele catre tine au fost si sint retorice, nu timpite. Asa le-ai vazut tu din spatele ecranului si daca nu iesi „in lumina”, la aer curat, intre oameni, ai sa ramii petit toata viata. Eu tot iti zic asa si habar nu am ce inseamna petit!
  Vezi cum vorbesc aiurea!
  Pe curind?! sau pe niciodata!?

 46. THATWASANEARGO :””””””””””Respectati pamintul acestei tari, care nu are nici o vina ca acum este populat de cine nu trebuie si care nu ii face cinste.Deci ROMANESTE, caci sintem in Romania!!!
  petit, dupa cum iti spune si nick-ul asa si esti. Imi este sila de tine! admin a fost CU MULT, FOARTE MULT mai destept decit tine si a postat comentariul meu, insa tu esti chiar “petit” ca sa-l vezi si sa-l intelegi, caci este cu MULT peste “statura” ta.
  Stii ce? du-te pe ”world wide web” unde poate iti este cunoscuta limba aceea oficiala desi ma indoiesc, caci in tara asta nu prea mai ai ce cauta. Macar mai scapam de un “petit”, caci asa ne-am dus de ripa, cu oameni ca tine. Drum bun si cale batuta!
  Sa stii ca am urmarit si alte “interesante” comentarii ale tale. Esti “tare”!!!!! ca fularul!!!!!!!!
  Stii cum se zice?: cine zice ala este! In legatura cu deschiderea acestei polemici intre noi doi, ea nu a plecat de la noi. Spui ca stii engleza? Pai nu poti stii o limba straina daca nu stii foarte bine sa vorbesti limba ta materna petit drag, nimeni nu a jicnit pe nimeni. Cum ti-am mai spus petit este greu sa iti dai seama de ce ti-a dat, cine vrei tu, un cap pe umeri. Eu nu pot sa jicnesc pe nimeni.Oricum pentru tine, eu ma contrazic, asa o fi!””””””””

 47. Am citit ultimile trei comentarii da nu am inteles mai nimic in afara de cuvinte aruncate gratuit sa-mi fie cu iertare dar intelepciunea e ceva cu ce te nasti chiar de nu studiezi la Oxford s-au la Sorbona . Trebuie doar sa fii cumpatat in ceea ce faci si sa gandesti bine actiunea urmatoare va sfatuiesc sa jucati sah ca e sportul mintii si te invata sa gandesti cu trei mutari inainte . Solomon avea mare dreptate le cand zicea „la ce bun atata intelepciune cand nu ai cu cine o impartasi” .Era tris regele Solomon ca era ffff intelept si se simtea foarte singur. Dumnezeu era singur si de aia a creat totul pentru a nu mai fi singur noi nu suntem singuri dar ne indepartam unii de altii si ne izolam in propria noastra carcasa numita corp si incepem sa iubin nonvalorile si scandalurile in defavoarea adevarului.Va rog sa ma iertati daca va simtiti suparati pentru ce v-am scris.

 48. Sorin, eu nu sint suparata, nu am de ce sa te iert, iti respect parerea, dar chiar ma dezamagesti daca nici tu nu ai inteles nimic decit: ” Am citit ultimile trei comentarii da nu am inteles mai nimic in afara de cuvinte aruncate gratuit”!!!!! Si da, am spus si eu ca intelepciunea „este greu de dus”. Uite, recunosc eu nu o pot duce.
  Dar, in sfirsit, sa fie asa cum ziceti voi (petit si Sorin) ! Ma voi retrage „din mijlocul vostru” caci sint ratardata rau de tot si chiar habar nu am ce sint acelea valori si ascund adevarul si imi place scandalul si certurile si ma contrazic, si am vrajala in mine de nu pot sa o duc, etc. Sper sa fiti multumiti si linistiti si va las sa va intelegeti voi intre voi. „Succesuri” maxime!
  Dar, voi citi in continuare articolele de pe site cu mare placere caci imi plac si macar atita respect am pentru munca celui care le face incit sa le urmaresc cu maxima atentie si CU SIGURANTA voi citi comentariile voastre, sint interesante si educative!
  Multumesc pentru sfaturi si va promit ca ma „voi lumina” si apoi poate voi reveni undeva, cindva!

  Dont’t worry: in the end, everything is gonna be OK. If it’s not OK, then this is not the end. It’s just a new beginning… So long!

 49. nu inteleg de ce biserica e capoasa.
  Dumnezeu face magia, ca atunci cand a creat lumea, iar noi suntem facuti dupa chipul si asemanarea Lui, deci si noi avem dreaptul de a face magie.
  Cand mergi la liturghie, nu se considera tot un descantec? La botez, nu e nici o vraja? Dar cand te rogi lui Dumnezeu pentru rudele moarte, du e ca si cum le-ai transmite ceva?

 50. Ka Moon cand te rogi tu si Creatorul se manifesteaza prin tine biserica nu castiga nimc AI uitat de Sfantul Cont Bancar?????
  Daca ei se roaga la niste cadavre este totul ok.Au diploma sant calificati.Si-au dat diplome ei intre ei.
  Dumnezeu saracul este tras pe linie moarta ca marfarul in depou.
  Si nu numai de ei.De noi marea majoritate.
  Credinciosi in adevaratul sens al cuvantului pe toata planeta nu cred ca sant mai multi de 1000.
  Sa dea Dumnezeu sa ma insel desii sanse sant slabe.

 51. aviz soul ziceai ceva ca nu mai apare vreun erou la orizont .eroul(Iisus) a fost deja .ai deja exemplu lui trebuie doar sal urmezi , app nici o religie din lume nu contine intregul adevar.punct.biblia a trecut dea lungul secolelor prin mana multor oameni,conducatori ai lumii, si multe lucruri ne sunt ascunse de catre mass-media, meditand asupra tot ce ne inconjoara gasesti raspunsul la ce trebuie de facut pt a fi in gratiile celui de sus dumnezeul nostru .si app cand te nasti ai noua daruri pe care le primesti de sus .pana la 18 ani poti pierde 8 din ele .as mai vorbi de numerologie ,pt ca are si ea treaba cu magia da e deja tarziu .mai maine nb

Leave a Reply