luni, ianuarie 30, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaFizica cuanticaTrei argumente ale fizicii cuantice care arata ca noi nu putem muri...

Trei argumente ale fizicii cuantice care arata ca noi nu putem muri niciodata

Trei argumente ale fizicii cuantice care arata ca noi nu putem muri niciodata

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Am fost invatati ca suntem doar o colectie de celule si ca vom muri atunci cand trupurile noastre se vor descompune. Sfarsitul povestii. Dar o lunga lista de experimente stiintifice sugereaza ca credinta noastra in moarte se bazeaza pe o premiza falsa, ca lumea exista independent de noi – Marele Observator. In acest articol veti gasi trei motive pentru care nu vom muri niciodata.

1) Nu esti obiect, esti o fiinta speciala, esti constiinta ce exista dincolo de spatiu si timp. Nimic nu putea exista fara constiinta. Spatiul si timpul nu sunt obiecte, ci mai degraba instrumentele pe care mintea le foloseste pentru a lega totul impreuna. Eugene Wigner, care a castigat Premiul Nobel pentru Fizica in 1963 a spus: „In orice mod se vor dezvolta conceptele noastre viitoare, studiul lumii exterioare va duce la concluzia ca realitatea finala este constiinta”.

Ia in considerare experimentul cu doua fante: daca cineva „priveste” o particula subatomica, ea se comporta ca o particula. Dar daca oamenii de stiinta nu observa traiectoria particulei, atunci ea prezinta comportamentul unei unde, care ii permit sa treaca prin ambele gauri in acelasi timp. De ce observatia noastra schimba ceea ce se intampla? Raspuns: Pentru ca realitatea este un proces care necesita constiinta.

Moartea nu exista intr-o lume atemporala, fara spatiu. Dupa moartea vechiului sau prieten, Albert Einstein a spus: „Acum, Besso s-a indepartat de aceasta lume ciudata cu putin inainte de mine, ceea ce nu inseamna nimic. Oamenii ca noi stiu ca distinctia dintre trecut, prezent si viitor nu este decat o iluzie”. Intr-adevar, mintea transcende spatiul si timpul.

2) Conservarea energiei este o axioma fundamentala a stiintei. Prima lege a termodinamicii afirma ca energia nu poate fi creata sau distrusa. Isi poate schimba doar formele. Desi trupurile moarte se autodistrug, sentimentul de sine este un nor de energie din capul tau. Dar aceasta energie nu dispare la moarte, nu se disipa in mediul inconjurator.

3) Existenta universurilor paralele. Desi, in general, respingem universurile paralele ca fiind fictiune, exista destul de mult adevar. Un aspect bine cunoscut al fizicii cuantice este acela ca observatiile nu pot fi prezise absolut. In schimb, exista o serie de observatii posibile, fiecare cu o alta probabilitate de aparitie. Fiecare dintre aceste observatii posibile corespunde unui univers diferit („multivers”). Exista un numar infinit de universuri (inclusiv universul nostru), care impreuna cuprind toata realitatea fizica.

Tot ceea ce se poate intampla poate avea loc intr-un singur univers. Moartea nu exista in niciun sens real in aceste scenarii. Toate universurile posibile exista simultan, indiferent de ceea ce se intampla in oricare dintre ele.

Foto: pixabay.com (Commons Creative – free)

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.