Iaurtul natural este atat de bun, caci contine o multime de bacterii beneficii pentru organism! Faceti-va singuri acasa iaurturi naturale

Social Media

iaurt naturalIaurtul este un exemplu clasic de produs alimentar care, desi este mai sanatos in starea sa naturala, el este in permanenta modificat pentru a se potrivi dorintelor alimentare gresite ale consumatorilor.

Cu toate acestea, iaurtul natural – iaurt neindulcit, care este si neprelucrat, si facut din lapte organic si / sau crud (nepasteurizat) – are beneficii de sanatate considerabile. La acest tip de iaurt ne vom referi in cadrul acestui articol si va vom oferi o serie de motive pentru care ar trebui sa iubim iaurtul.

Este bogat in probiotice – Iaurtul natural se face prin fermentarea bacteriilor din lapte, acesta continand mai multe microorganisme vii benefice. Aceste microorganisme, care sunt frecvent mentionate ca probiotice ( literal inseamna „pentru viata”) ofera o adevarata oaza de sanatate, atunci cand sunt consumate in cantitati adecvate. De exemplu, bacteriile cel mai frecvent utilizate in productia de iaurt, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus acidophilus si Streptococcus thermophilus, ajuta la reglarea microflorei (echilibrul natural al organismelor) din intestine. Acest lucru, la randul sau, ajuta la productia organismului de vitamina K si vitamina B12, si, de asemenea, se asigura ca intreg calciul este eficient absorbit in fluxul sanguin, de unde ajunge la oase. Cand cineva este deficitar in aceste culturi benefice, corpul devine ineficient in fabricarea a numeroase microelemente esentiale, de aici rezultand boli potentiale pe termen lung.

Stimuleaza sanatatea digestiva – Probioticele care se gasesc in iaurt actioneaza totodata ca o bariera impotriva bacteriilor daunatoare prin acoperirea tractului gastro-intestinal. Acest lucru forteaza bacteriile daunatoare sa concureze cu probioticele (de cele mai multe ori fara succes) pentru un lucru de care toate bacteriile au nevoie in procesul de multiplicare: spatiul de locuit. Prin urmare, un tract intestinal care este imbogatit cu probiotice, are un risc mult mai redus in afectiuni legate de digestie, cum ar fi diareea, balonarea, gazele, sindromul colonului iritabil, bolile inflamatorii intestinale, oboseala cronica, si, mai ales, constipatia. Alimente bogate in probiotice, cum ar fi iaurtul natural, sunt intr-adevar laxative naturale eficiente, astfel incat persoanele care sufera de miscarile neregulate ale intestinului ar trebui sa ia in considerare consumul de iaurturi.

O sursa buna de grasimi – in 50 de grame de iaurt facut din lapte natural se gasesc aproximativ 4 grame de grasimi totale, din care 2 grame sunt grasimi saturate. Unul dintre acizii grasi esentiali se gasesc in aceasta substanta, acidul linoleic conjugat (CLA), ce nu poate fi fabricat de catre organism si trebuie sa fie obtinut din surse alimentare. Studiile au aratat ca CLA este un puternic anti-cancerigen, putand ajuta la reducerea tesutului adipos din organism, la cresterea metabolismului, a imunitatii, in lupta cu inflamatiile si la reducerea riscului de boli de inima. Desigur, niciunul dintre aceste beneficii nu sunt disponibile intr-un iaurt caruia i-au fost indepartate grasimile.

Este bogat in calciu – 50 de grame de iaurt natural furnizeaza corpului aproximativ 137 de miligrame de calciu sau 14 la suta din aportul zilnic recomandat. De asemenea, iaurtul contine si anumiti acizi grasi cu lant scurt (SCFA) care se asigura ca intreg colonul nostru ramane acid, lucru necesar asimilarii de calciu.

O sa va intrebati, la finalul acestui articol, cum ati putea face rost de iaurt natural. E simplu. Cautati in magazine un aparat de facut iaurt. Faceti rost de lapte natural, turnati laptele in borcanelele aparatului de facut iaurt si veti avea cel mai natural iaurt de pe pamant.


Social Media