Dr. Joe Dispenza ne dezvaluie secretele activarii glandei pineale, pentru a patrunde intr-o dimensiune superioara

Social Media

La intersectia dintre stiinta si spiritualitate se afla glanda pineala, o mica glanda situata in centrul creierului uman. Cu sute de ani in urma, a fost supranumit „sediul sufletului” de catre filozoful, matematicianul si omul de stiinta francez, Rene Descartes, care a observat ca experientele spirituale, vizionare sau transcendente par sa fie legate cu anatomia fizica a acestei regiuni a capului.

Experientele mistice par sa emane din aceasta parte a mintii, iar in stari meditative profunde, se poate deschide o viziune interioara clara, creand o experienta senzoriala deplina, care are loc in interiorul mintii, fara ajutorul ochilor. Yoghinii, samanii si alti invatatori spirituali stiu de multa vreme ca acest lucru este adevarat, iar in momentele de activare deplina a glandei pineale exista un sentiment coplesitor ca se deschide o usa catre o alta dimensiune, extinzandu-se perceptia umana si permitand mintii sa se conecteze cu taramuri vaste, de necrezut, care exista in afara mintii, dar ne sunt disponibile doar din interiorul mintii. Un adevarat paradox.

Exista o punte intre lumea dimensiunilor multiple si lumea in care traim?

Aceasta este intrebarea adresata de Dr. Joe Dispenza, lector international, cercetator si autor al cartii „Devenind Supernatural”. Lucrarea sa privind stiinta spirituala si deblocarea potentialului uman permite posibilitatea intelegerii legaturilor dintre minte si spirit. De exemplu, neurostiinta a stabilit deja ca creierul uman functioneaza la diferite frecvente sau unde cerebrale. Inca nu intelegem cum functioneaza aceste frecvente pentru a crea constiinta sau exact cum se raporteaza la experientele mistice.

Dr. Dispenza priveste glanda pineala ca un fel de receptor radio care, atunci cand este reglat pe frecvente diferite, aduce diferite programe catre observator. Cand suntem in acord cu frecventele mistice sau spirituale, experimentam, de exemplu, dizolvarea si o conexiune la Cosmos. El noteaza: „Glanda pineala este ca un receptor radio al creierului si poate fi activat doar printr-un anumit proces”.

Acest lucru este in special similar cu experienta trezirii energiei kundalini, care poate fi declansata in yoga kundalini. Descrisa de multi drept „energia sarpelui” care se ridica din chakrele inferioare in coloana vertebrala si in creier, experienta trezirii energiei kundalini modifica pentru totdeauna perceptia celor care au experimentat-o​. Legand acest proces cu undele cerebrale gamma si cu trezirea celui de-al treilea ochi, dr. Dispenza remarca: „In acel moment, creierul trece in ceea ce se numeste modelul de unde cerebrale gamma. Cei care au parte de asa ceva, au o experienta senzoriala completa, fara sa aiba nevoie de simturi. Iar acum persoana se afla literalmente intr-o alta lume, intr-o alta dimensiune. De aceea, glanda pineala este numita cel de-al treilea ochi, pentru ca ea produce o viziune profunda”.

Dr. Dispenza leaga acest lucru de procesele fiziologice intelese deja de stiinta: „Odata ce sistemul nervos autonom se porneste si intra in undele cerebrale gamma, acel receptor radio are mici cristale de calcita, care incep sa oscileze. Acum, receptorul radio este activat si cand creierul se fixeaza pe o frecventa, glanda pineala actioneaza ca un traductor, incepand sa elibereze melatonina”. Este deja cunoscut in randul oamenilor de stiinta ca melatonina este produsa de glanda pineala, dar aici, Dispenza face un pas mai departe pentru a sugera ca aceasta este precursoarea producerii si eliberarii de DMT (un compus halucinogenic ) de catre glanda pineala in creier, ceea ce ar explica starile vizionare extraordinare pe care stiinta le-a validat prin studierea DMT-ului.

„Melatonina ne determina deja sa visam, sa ne relaxam. Melatonina este un antioxidant. Si atunci, este creata acea substanta chimica uimitoare, numita dimetiltriptamina (DMT), cu ajutorul careia se experimenteaza alte dimensiuni” (Dr. Joe Dispenza).

Concluzia lui dr. Joe Dispenza este urmatoarea: „Cea mai mare minciuna despre care ni s-a spus vreodata este aceea ca suntem fiinte liniare, care traim o viata liniara. Suntem fiinte dimensionale care traim o viata dimensionala, si atunci cand usile dimensiunilor ni se deschid si veti vedea cat de adevarat este acest lucru, atunci veti avea grija mai putin de lumea materiala. O sa va pese mai putin daca sunteti faimos sau nu. Noi, oamenii, trebuie sa intelegem cine suntem cu adevarat”.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply