Razbunarea crunta impotriva Sf. Andrei pentru ca „a indraznit” sa o converteasca la crestinism pe sora unui oficial influent

Social Media

Pe 30 noiembrie, in fiecare an se sarbatoreste Sfantul Andrei, unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus Hristos, care era si fratele lui Simion Petru. Sf. Apostol Andrei era originar din Betsaida, localitate situata la tarmul lacului Ghenizaret, in Nordul Tarii Sfinte.

Sf. Andrei a avut o misiune  de crestinare in Scythia Minor (Dobrogea de azi), convertind la crestinism numerosi localnici. Un ecou negativ la Curtea Imperiala l-a avut puterea de convingere a Sfantului Apostol Andrei asupra surorii lui Egheat Maximilia.

Personajul influent Egheat era numit Marele persecutor al crestinilor, iar convertirea surorii lui la crestinism a fost considerata un afront la adresa celor ce se inchinau la idoli. Razbunarea lui a fost crunta. Sfantul Apostol Andrei a fost biciuit si apoi rastignit pe o cruce in forma de X cu capul in jos.

Sfantul Apostol Andrei a trait alaturi de ucenicii sai o mare parte a vietii intr-o pestera din judetul Constanta. Pestera este situata la 4 km de localitatea Ion Corvin, fiind considerat primul lacas de cult de pe teritoriul tarii noastre.

In apropiere se gasesc cele 9 izvoare, unde, conform traditiei, Sfantul Apostol Andrei a botezat la aceste izvoare primii crestini pe teritoriul tarii noastre in secolul 1 d.Hr.

Langa aceste izvoare si langa pestera unde a trait Sfantul Apostol Andrei s-a ridicat o mareata manastire, loc de inchinaciune pentru crestinii din Dobrogea.

Mai tarziu, Apostolul Andrei a plecat spre sud, a trecut prin Tracia, a ajuns la Bizant, iar aici a trecut prin Macedonia si Tesalia si a ajuns in orasul Patras din Ahaia (Grecia de azi). Acolo este locul in care a fost martirizat Apostolul Andrei. Moastele Sfantului Apostol Andrei se afla in catedrala de la Patras din Grecia. Aici se mai gasesc si ramasitele din crucea pe care a fost rastignit apostolul.

Sfantul Apostol Andrei a murit in ziua de 30 noiembrie in anul 87, la varsta de 90 de ani.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply