Influenta planetelor asupra sufletelor reincarnate – conform unor ezoteristi

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

In piesa lui initiatica, „Pasarea albastra”, ezoteristul Maeterlinck descrie intr-una din scene tinutul sufletelor pe cale de a se reintrupa. Fiecare suflet are o misiune, buna sau rea, si pentru a o indeplini este trimis pe Pamant. Aceasta reprezinta reintruparea principiului spiritual. In timpul petrecut in plan invizibil, spiritul isi alcatuieste viitorul trup si face aceasta cu ajutorul fortelor astrale. In timpul sarcinii, in cele 9 luni cat dureaza formarea corpului fizic, se produc o serie de fenomene astronomice.

La fiecare 24 de ore, punctul terestru in care se intrupeaza corpul fizic parcurge succesiv fiecare din cele 12 semne ale zodiacului; Luna realizeaza o miscare de revolutie in dreptul viitorului corp fizic, astfel incat sunt necesare minim 7 sau, in conditii normale, 9 miscari complete de revolutie ale Lunii, pentru a desavarsi acest corp fizic. Orice horoscop al zilei de nastere a unui om ar trebui sa fie precedat de horoscopul zilei in care a fost conceput.

Albert cel Mare, devenit marele Albert al magicienilor, in tratatul sau de magie, explica actiunea fiecareia din cele 7 planete asupra corpului in formare. Fortele lui Saturn determina structura de baza a fiintei umane, in timpul primei luni; fortele lui Jupiter actioneaza in cea de a doua luna asupra umorilor; fortele lui Marte, in luna a treia, asupra sangelui, iar copilul incepe sa se miste. Soarele ilumineaza cu caldura si viata omul in curs de formare; Venus ii confera frumusetea invelisului exterior; Mercur actioneaza asupra miscarilor si a sistemului nervos si, in final, Luna desavarseste, prin influenta sa maternala, opera de creatie. In acest moment, copilul se poate naste si poate supravietui, daca va fi bine ingrijit; lunile de sarcina au fost desavarsite.

In timpul sarcinii, mama devine un adevarat magnet astral, concentrand toate fortele oculte din atmosfera invizibila a pamantului. In aceasta perioada, fortele astrale constiente, ce au trecut prin una din portile zodiacale parcurse de spirit in vederea intruparii, se fixeaza in centrii invizibili ai corpului in formare. In componenta astrala a oricarei fiinte umane exista entitati relevate spiritului in forma bruta, executanti ai unor porunci superioare. Crestinii numesc aceste entitati ingeri buni sau rai. Indiferent de modul in care sunt denumite, ele exista si actioneaza: copilul se naste.

Be the first to comment

Leave a Reply