Misterele din Marea Neagra

Social Media
  •  
  •  
  •  

marea-neagra-5O multime de mistere inconjoara Marea Neagra, locul unde – spun diversi cercetatori- s-ar fi produs Potopul lui Noe, dar si unde se petrec felurite fenomene stranii, amintind de teribilul Triunghi al Bermudelor. Disparitii inexplicabile, OZN-uri iesind din adancuri, plus cateva anomalii magnetice masurate stiintific, toate indica Marea Neagra ca un spatiu care merita sa fie explorat temeinic.

NASA confirma existenta anomaliilor magnetice

Un interesant studiu realizat de cercetatori de la Harvard, cu sprijinul NASA Astrophysics Data System, semnaleaza anomaliile magnetice din Marea Neagra, citand si o lucrare scrisa pe aceasta tema de rusii Osipov G. V.si Terekhov A. A. si aparuta in 1978. Anomaliile magnetice – care semnaleaza, printre altele, existenta unuia sau mai multor depozite feroase- apar de regula in rupturile de falii, in reflexii ale scoartei terestre sau in alte asemenea fenomene geologice atipice. Cunoscatorii spun insa ca exista si anomalii “malefice”, care se manifesta printr-o emisie de radiatii patogene, cunoscute inca din antichitate. Ca dovada ca, in China, nu era permisa construirea unei case decat dupa cercetarea locului de catre specialisti capabili sa sesizeze daca terenul are sau nu are „coltii dragonului“ (denumirea straveche a acestor anomalii magnetice). Peste multi ani, observatii similare aveau sa genereze teoria „Retelei Hartmann“, potrivit careia Pamantul e strabatut de o “plasa” invizibila de radiatii care vin din adancul sau, iar majoritatea fiintelor vii – cu exceptia pisicilor si a soarecilor- sufera influente nocive daca sunt plasate pe liniile retelei, dar mai ales in dreptul unui nod.

Potrivit conferentiarului Cristina Dobrota, de la Laboratorul de Exobiologie al Universitatii “Babes-Bolyai”, “sunt doi poli de anomalii magnetice in Europa. Unul la granita dintre Germania si Cehia, unde se inregistreaza un minim magnetic, iar al doilea in zona Krivoi Rog, Ucraina, unde exista un maxim magnetic”. Ultima locatie nu e foarte indepartata de Odessa, respectiv de Marea Neagra, ceea ce ar putea avea o oarecare legatura cu enigmele acestui spatiu.

Nave si avioane, inghitite de o “ceata neagra”

Diverse articole si lucrari aparute in ultima vreme sustin ca in Marea Neagra s-ar afla un fel de Triunghi al Bermudelor, cu suprafata de 8-10 km, care s-ar deplasa constant, provocand disparitii inexplicabile, de nave, avioane si oameni. Relatari despre asemenea intamplari apar in povestiri rusesti din secolele XIII si XIV, dar si in marturii mai recente ale unor martori ori supravietuitori norocosi. Fenomenele au fost puse pe seama anomaliilor magnetice care se fac simtite in Marea Neagra.

Ele ar fi provocat si disparitia in mai 1944 a crucisatorului Tiolkovski, la sud de Crimeea (la 70 km in larg), in plina zi, pentru ca, la numai doua luni dupa aceea, cinci avioane militare rusesti sa aiba aceeasi soarta. Diverse surse pretind ca si nava, si aparatele de zbor ar fi fost inghitite de o ceata neagra cu sclipiri verzi, descriere asemanatoare celei facute de pilotii supravietuitori din Triunghiul Bermudelor.

Coincidentele merg insa si mai departe, deoarece, potrivit canalului de televiziune american ABC, atat in Triunghiul Bermudelor (intre Bermude, Puerto Rico si Miami), cat si in “Triunghiul Mortii” din Marea Neagra s-a observat…un foc ciudat (o gheata care arde). Specialistii spun ca focul de pe apa – ce izbucneste din senin pe kilometri intregi-  apare in momentul in care acumulari de gaze ies la suprafata si sunt mai intense atunci cand sunt furtuni. Declansatorul ar fi metan hidratul, descoperit in 1970 pe fundul Marii Negre, dar si al oceanului.

Sirul disparitiilor din Marea Neagra a mai inclus, in 1990, un avion particular grecesc, dar si personalul de pe o platforma petrolifera ruseasca, un an mai tarziu. Platforma a fost gasita si recuperata la 50 km distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara niciun indiciu legat de soarta celor 80 de oameni care o populasera.

Asemenea intamplari, ca si legendele care circula pe seama “Triunghiului Mortii” i-au determinat pe pescari sa vorbeasca despre “apa blestemata”, iar pe specialistii militari ai tarilor riverane sa caute posibile explicatii. De altfel, cercetatorii de la Institutul particular “Terra” din Bucuresti spera sa realizeze, cu concursul Armatei, o harta romaneasca a zonelor care prezinta anomalii magnetice.

OZN-uri tasnesc din apa

Legat de Marea neagra – pe care geologii americani W. Ryan si W. Pitman de la Universitatea Columbia, confirmati de arheologul R. Ballard, celebrul descoperitor al epavei Titanicului, au identificat-o drept locul unde s-a produs Potopul biblic (mai precis, acum 9500 de ani, din cauza incalzirii climatice, ghetarii au inceput sa se topeasca, iar Mediterana s-a revarsat peste Marea Neagra cu forta a 200 de cascade Niagara, ceea ce a provocat inundatii imense)- mai circula si alte povesti. Potrivit cartii “The Soviet UFO Files”, scrisa de Paul Stonehill si publicata in 1998, in arhivele secrete ale Marinei ruse ar exista mai multe marturii despre aparitii OZN din adancul marii. Este citata declaratia mai multor veterani, fosti ofiteri pe submarine nucleare sovietice, care au vazut, pe la inceputul anilor ’60, “submarine gigant”, venite parca de nicaieri, urmarind submersibilele URSS. La randul sau, locotenent-comandantul Oleg Sokolov a relatat ca respectivele vehicule aveau o viteza incredibila si ca, prin periscop, a zarit un obiect ciudat urcand extrem de rapid din adancuri spre suprafata. Episoade similare au mai fost consemnate in august 1965 si in decembrie 1977, cand diversi marinari au vazut tasnind din mare niste obiecte sferice de mari dimensiuni, care au disparut in vazduh inainte ca oamenii sa se dezmeticeasca.

6 comentarii la „Misterele din Marea Neagra”

  1. Care crucisator Tiolkovski in Marea Neagra in 1944? De unde ati luat informatiile pentru ca nu corespund realitatii.
    In al doilea razboi mondial sovieticii au avut 4 crucisatoare in MN: Voroshilov, Komintern, Krasnai Krym si Krasnai Kavkaz, un cuirasat -Parijskaya Komuna, trei leadere- Moskva, Harkhov, Tashkent plus distrugatoare, niciunul cu numele mentionat de voi.

  2. Acel fenomen din Marea Neagra este cam alelasi lucru cu triungiul bermudelor din atlantic ,doar ca aici se pare ca acea zona a mortii se deplaseaza pe toata suprafata marii negre si in prezent s-a descoperit ca se apropie de litoralul romanesc.
    In tot cazul se presupune ca aceste fenomene sunt de fapt niste porti catre alte lumi trecut/viitor ori alte dimensiuni ,insa cert este ca daca apuci sa intrii acolo nu prea mai ai cale de intoarcere ..ceva asemanator experimentelor filadephia…oricum nu este deloc placut ceea ce se intimpla

Lasă un comentariu