„Omul l-a creat pe Dumnezeu”…sloganul unei campanii ateiste

Social Media

dumnezeuDaca Biblia spune „La inceput a facut Dumnezeu cerul si pamantul”, sloganul unei campanii publicitare demarate in orasul american Chicago de o organizatie ateista spune ca „La inceput Omul l-a creat pe Dumnezeu”. Sloganul a fost inscriptionat pe 25 de autobuze din Chicago ca parte a unei campanii publicitare de catre Indiana Atheist Bus Campaign, informeaza Chicago Tribune. Reclamele circula intre centru si partile de nord si de sud ale orasului de la inceputul saptamanii trecute si vor continua sa circule in iunie.

„Scopul campaniei este sa incurajeze discutia despre religie si locul sau in societatea noastra”, a declarat Charlie Sitzes, un purtator de cuvant al grupului din Indiana care cu ajutor de la American Humanist Association a colectat peste 10.000 de dolari din donatii private pentru a cumpara spatiu publicitar in Indiana si Illinois.

„Toti ateistii cred ca Dumnezeu este o creatie a omului”, a spus Sitzes. „Obisnuiam sa avem mii de dumnezei. Acum am ajuns la unul singur. Ne apropiem de numarul real”, a continuat el.

Potrivit Chicago Tribune, anul trecut, opt organizatii religioase au plasat reclame pe sistemul de transport in comun din Chicago. „Sloganul (din Chicago) sustine ca religia este o creatie sociala, a omului – la fel ca literatura, arta, politica si stiinta – si, datorita acestui fapt, ar trebui sa fie supusa dezbaterii, ca toate celelalte”, a declarat Sitzes. „Reclamele nu sunt un atac asupra oamenilor religiosi ci o afirmare a unui punct diferit de vedere”, a explicat el.


Social Media

7 Comments

 1. Din punctul meu de vedere, aceasta campanie arata inca o data, stupiditatea unei mari parti din societatea americana. Existenta sau nu a lui Dumnezeu nu se probeaza prin campanii publicitare, ca si cum ai vinde un produs. Omul, spre deosebire de celelalte creaturi, e singura fiinta care crede in existenta unui dumnezeiri. De ce sa ni se rapeasca si acest crez si sa devenim asemenea animalelor?

  Silivriano,
  editor almeea.com

 2. Imi cer scuze ca deviez de la articol, cu care nu sunt nici eu de acord bineanteles……
  Gresit D-le! De unde stii ca animalele nu au si ele o forma de credinta?
  ‘De ce sa ni se rapeasca si acest crez si sa devenim asemenea animalelor?’ Oare suntem chiar atat de superiori lor.
  Unde se sfarseste omul si incepe animalul? Oare, noi nu suntem animale sociale? Unele animale au capacitati senzoriale si extrasenzoriale excelente ( simt devreme cutremurele, energiile negative …vezi cazul pisicilor,etc).
  Nu ar trebui sa ne mai credem atat de ”cei mai mari si tari” Sa renuntam la EGO-ism care e distructiv spiritual!

 3. Inca ceva….. DA! Religia este inventia inteligenta a omului, pentru a controla. Parca seamana cu patriotismul, alt deziderat. Dumnezeu NU este creat de om! A nu se confunda deloc Dumnezeul cu Religia. Sunt doua chestiuni care in realitate se indeparteaza,din cauza omului modern. Biserica (religia) ‘are grija’ sa ne percepem separati de Dumnezeu. Pe cand Biblia (care paradoxal e interprepata parca in mod voit de preotime) este explicata in parte chiar de Fizica Quantica despre faptul ca, CU TOTII SUNTEM UNA, deci energia pura este Dumnezeu. Apropo de religii ….parca e parlamentul lumii cu o gramada de partide politice care se cearta despre Dumnezeu si Adevar.
  Parerea mea…..

 4. dani, cand am spus sa devenim asemenea animalelor, ma refeream la constiinta. Da, animalele pot avea inteligenta, pot avea simturi extrasenzoriale, pot fi mai simpatice ca oamenii etc., dar constiinta nu au. Ele nu pot sa-si dea seama de fiinta interioara a lor, de sufletul lor, de faptul ca sufletul e nemuritor. Asta e marea deosebire dintre oameni si animale.

  Silivriano,
  editor almeea.com

 5. Continui pentru @Dani: de ce trebuie ca sa ne simtim in pielea speciei respective?In fata noastra sunt lucruri ata de simple pe care le putem vedea fara sa filozofam atat desi stiinta a facut mari descoperiri e drept in unele cazuri a filozofat mult in altele aproape deloc.Ma mira faptul ca vad oameni care se ocupa cu paranormalul si dispretuesc ata de mult animalele care sunt :fratii nostrii de suflet.mai mult de atat le consuma carnea si asteapta sa atinga „iluminarea”cu…cimitire in stomac si suferinta in toata aura energetica.Animale sunt pozitiv superioare omului si aici char daca au constiinta elementara:ele consuma carne din nevoie si pentru faptul ca asa le este organismul,la unele din ele.Marele yoghin Sri Aurobindo a spus:”nu este nici o diferenta dntre un om si o pisica,omul a creat aceste diferentieri pentru a si cauta propriile interese”,deasemenea inteleptii si fondatorii ai multor religii ca Budha ,Mahomed ,amandoi erau vegetarieni,sf.Francisc din Asissi, Sf.Dimitrie cel nou din Basarabi,si multi altii au recunoscut faptul ca animalele au Drepturi egale cu noi,si sunt Suflete cu constiinta.Ma intorc la pilda cu pisica:sa referit la faptul ca exista diferente evidente dar nu inseamna ca unul are drepturi mai multe sau mai putine,si de aceea, acele diferente se stearg.vizitati pe google.ro:www.svr.ro.www.PETA.org,si protectia si drepturile animalelor.ro .La acest ultim siteu veti intalni cugetarile marilor filozofi si oameni se seama a tuturor vremurilor ,despre respectul si dragostea lor fata de animale.Inchei cu un citat din filozofia Artelor Martiale Ninjutsu:”din moment ce te crezi maestru,incetezi sa mai inveti”

Leave a Reply