Home Religie Miracolul din Manastirea St. Georgenberg…cum s-a transformat vinul in Sangele Sfant

Miracolul din Manastirea St. Georgenberg…cum s-a transformat vinul in Sangele Sfant

by admin
73 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

In anul de gratie 1310, la manastirea St. Georgenberg din Austria, aflata sub obladuirea staretului Rupert, un preot tinea Sfanta Liturghie in biserica manastirii, dedicata Sf. Gheorghe si Sf. Apostol Iacob cel Mare. Dupa sfintirea vinului, o indoiala a aparut in mintea sa…si anume daca, intr-adevar, Sangele lui Hristos poate fi identificat intr-un soi de vin. Deodata, vinul s-a schimbat in sange rosu si a inceput sa fiarba in potir si sa se reverse din el. Staretul, impreuna cu ai sai calugari, precum si mai multi pelerini ce era prezenti la slujba, s-au apropiat de altar si si-au dat seama ce s-a intamplat. Preotul, ingrozit, n-a fost capabil sa bea tot Sangele Sfant, asa ca staretul a turnat restul intr-un vas al raclei altarului principal, in apropierea panzei peste care s-a varsat potirul.

De indata ce vestile despre acest eveniment miraculos au inceput sa se raspandeasca, din ce in ce mai multi pelerini au ajuns la manastire pentru a adora Sfantul Sange. Atat de celebra a ajuns manastirea, incat in anul 1472 episcopul Georg von Brixen i-a trimis pe pastorii Joahannes Lösch, Sigmund Thaur si Kaspar de Absam, sa studieze mai bine fenomenul. Ca rezultat al investigatiei, miracolul a fost declarat autentic. In 1480, dupa 8 ani de cercetari, Sangele Sfant a fost considerat a fi “la fel de proaspat, ca si cum ar veni din rana”. Pretioasa relicva este pastrata si astazi in Manastirea St. Georgenberg.

Credinta ca painea si vinul din timpul impartasaniei reprezinta trupul si sangele lui Hristos reprezinta un punct esential in Biserica Catolica si Ortodoxa.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

11 comments

---OMUL--- 21 ianuarie 2011 - 20:34

Escroci si sarlatani , au existat si va exista cit va fi lumea. Din cauza lor nu mai crede majoritatea in nimeni si nimic.Cu totul alta ceva spune biblia cind isus transforma apa in vin.

Constantin 22 ianuarie 2011 - 18:11

La ce se referea Omule cand Isus a spus beti sangele meu si mancati din carnea mea ?

---OMUL--- 24 ianuarie 2011 - 11:50

CONSTANTIN. CIND ISUS A ZIS CA ;CINE NU MANINCA TRUPUL MEU SI NU BEA SINGELE MEU, NU ESTE DEMN DE INPARATIA CERURILOR,SE REFEREA CA, CINE NU TRAIESTE DUPA CUVINTUL LUI.(invatatura lui) CA EL ACEA UNVATATURA A PRIMITO DUPA CE A VARSAT SINGE SI A PATIMIT PT EA. ISUS NU INVATA PE NIMENI SA FIE CANIBAL. IN INPARATIA CERURILOR SE INTRA NUMAI RESPECTIND CUVINTUL LUI , NU SA MANINCI CARNEA CUIVA .CA DACA MANINCI CARNEA CUIVA INTRI IN ALTA PARTE SI ACOLOOOO….

Constantin 24 ianuarie 2011 - 19:46

Asa este omule ,multumesc pentru raspuns ! Asta e un fel de suntem cea ce mancam , mancam cadavre – ajungem cadavre,mancam intelepciune ajungem intelepti :).

---OMUL--- 24 ianuarie 2011 - 20:26

CONSTANTINE, DACA ESTE ADEVARAT CA FIZIC SINTEM CEA CE MINCAM,TOT LA FEL DE ADEVARAT ESTE CA SPIRITUAL SINTM CEA CE GINDIM,AUZIM,VEDEM,SI PRACTICAM.(produsul cuvintului pe care nil inplanteaza unii in creier sub diferite forme)—FELUL EDUCATIEIE TOTUL—

Constantin 24 ianuarie 2011 - 21:34

Asa este ,omul se mai hraneste si din cuvantul lui Dumnezeu. Ar trebui sa mai lasam deoparte lumea asta in care am crescut pentru ca este pe picior gresti in mod sigur si cat se poate de clar. Hmmm….. meru ma gandesc la acea fiara din “Apocalipsa lui Ion” care nu mai are mult si va incepe sa imparateasca.

---OMUL--- 25 ianuarie 2011 - 12:51

Constantine. FIARA DIN APOCALIPSA ESTE MINCIUNA (intunericul) CARE A GUVERNAT PINA ACUM OMENIREA ,DAR ,”MANDATU” EI DE GUVERNARE A EXPIRAR. DECI ,EA NU INCEPE CI ,SE SFIRSESTE,CA,CIND APARE ADEVARUL,MINCINA DISPARE CUM DISPARE INTUNERICUL CINDAPARE SOARELE.(lumina)

---OMUL--- 3 februarie 2011 - 10:25

NU VA LASATI DUSI IN RATACIRE DE EVANGHELIA LUI IUDA,CARE APARE PE INTERNET,SI CARE ESTE TOT ”MINA CELOR CA IUDA”. IUDA SINT TOTI ACEI CE ”TRADEAZA”PE ISUS,IN INTERESUL BANULUI.ACESTIA POARTA NR;666. NU EXISTA NICI O PARTASIE INTRE ISUS SI SATAN,CUM NU EXISTA NICI INTRE LUMINA SI INTUNERIC,SI INTRE ADEVAR SI MINCIUNA. ISUS ESTE,A FOSTSI VA FI ,NUMAI DUMNEZEU,SI ATIT. NIMIC ALTACEVA.CEI AL LUI SATAN, NU O SA REUSEASCA NICIODATA SA GUVERNEZE LUMEA PRIN MINCIUNA. MINCIUNA NU POATE ANULA ADEVARUL,DAR,ADEVARUL ANULEAZA MINCINA CIT DE CURIND!!!.

andreiiy 3 martie 2011 - 14:53

Miracolul este urmatorul:Crediinta crestina ofera exemple comune pentru a explica intelesuri divine.Transforma profanul in sacru si pamanteskul in celest!Sincretismul religios ar explica totul…dar noi….romanii suntem plafonati in religia ortodoxa….care ne limiteaza fiinta spirituala….prin reguli interpretate absurd….si prin practici inexplicabile dpvd crestin!Omul este liber sa-si aleaga mantuirea in felul sau!

Filip 15 iulie 2011 - 17:48

Nu ma mai mira sa aud de vreun miracol adevarat du prin istorie. Caci numai prin carti citim de ele, in realitate nu se mai ‘practica’.Am auzit de majoritatea “miracolelor” cand trerbuie sa crezi/sa-ti imaginezi. Pai credinta si imaginatia tin de puterea gandului. Poti face miracole cu gandul si fara sa ai nevoie de mir, iconite, rugaciuni si alte lucruri. Degeaba se spune:” se va implini un miracol daca crezi” pai ala NU mai e miracol. E puterea gandului tau. Un miracol adevarat este acela care se intampla si cand tu NU crezi, si pur si simplu astepti miracolul, iar el apare. Doar atunci este miracol adevarat!

George1000 24 martie 2012 - 14:14

Omule eu vadca tu esti analfabet. Nu stii sa scrii corect romaneste.

Leave a Comment