vineri, februarie 3, 2023
AcasăSpiritualitate practicaMeditatiiMeditatia surasului interior

Meditatia surasului interior

Meditatia surasului interior

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

surasDin timpuri stravechi omul a cautat sa-si imbunatateasca forma psiho-fizica si cea spirituala cultivand astfel una sau mai multe din partile fiintei proprii. Aceasta straduinta a condus la aparitia unor practici care au ramas aceleasi de mii de ani. Unele dintre acestea au fost imbunatatite pe parcursul vremii sau au aparut altele chiar sustinute de computer sau de aparaturi sofisticate.

Pentru a ne imbunatati starea generala fiecare dintre noi poate alege una dintre aceste modalitati care ne pot aduce starea de bine. Bineinteles ca exista si oameni care nu au nevoie de nicio practica, acestia avand un simt innascut al armoniei intre trup, suflet si spirit. Dar, cei care au nevoie de completari le gasesc in jurul lor de la un medic, un terapeut, un prieten, rasfoind o carte sau chiar de pe Internet. Este nevoie numai de starea de liniste interioara pentru a merge pe drumul care trebuie.

Una dintre modalitatile de obtinere a acestei linisti interioare este meditatia surasului interior. Aceasta atitudine simpla, de suras sincer, ca al copiilor, poate fi cultivata in fiecare zi, chiar inainte de a ne ridica din pat, sau pe parcursul zilei de cate ori avem nevoie.

Dimineata, cand deschideti ochii suradeti, bucurandu-va de dumneavoastra insiva, de viata. Respirati mai profund si mentineti cateva momente aceasta stare placuta. Ea va reveni singura si in timpul zilei numai amintindu-va de ea. Continuati trecand in revista chipul dumneavoastra. Imaginati-va cum aratati bucuros si schitati un suras, apoi suradeti in jos, in corp, zona gatului, suradeti organelor si glandelor, simtiti pe rand ca o mangaiere pieptul, abdomenul, perineul. Suradeti inca o data intregului corp de la cap spre picioare. Nu fiti prea tehnici, e ca si cum sufla un vanticel de sus si pana jos si in interiorul nostru. Surasul interior este o meditatie straveche taoista pe care o puteti incerca si dumneavoastra.

Sursa: www.ziaruldeiasi.ro

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.