Ingerii sunt adevarati? Ei apar nu doar in mituri, ci si in cartile sacre ale civilizatiilor antice

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Putem crede ca ingerii sunt reali doar pentru ca ei apar in mituri si in textele antice ale civilizatiilor antice?! Chiar exista acesti paznici nobili si puternici? Ingerii sunt perceputi ca adevaratele forte creatoare ale Universului. Viata si lumea nu sunt un accident creat de haos sau evolutia genetica a organismelor vii, ci prin vointa unor fiinte spirituale inteligente si bine intentionate.

Celebrul angelolog medieval Dionisius Areopagita a clasificat ingerii in 9 categorii, in functie de apropierea lor de Dumnezeu. Serafimii sunt spirite iubitoare care Il sarbatoresc pe Dumnezeu ziua si noaptea, Heruvimii sunt intruchiparea intelepciunii cosmice, Tronurile manifesta vointa divina care conduce toata creatia, iar Dominiile creeaza ordine si dreptate prin care se dobandeste libertatea. Virtutile ofera valoare si har divin. Puterile ofera un ajutor proverbial.

Principiile, arhanghelii si ingerii sunt ultimele trei categorii de spirite divine, nu mai putin valoroase decat cele de deasupra lor. Principiile sunt spiritele timpului, arhanghelii guverneaza oamenii, iar ingerii guverneaza si ei oamenii.

Se crede ca fiecare om are cel putin un inger pazitor, unii oameni au chiar mai multi, intre 2 si 6, care sunt responsabili de destinul acelui om si il insotesc de la nastere pana cand se intoarce in minunata lume spirituala.

Fiecare dintre noi se naste cu o misiune divina si cu ingeri pazitori care sa ne ajute sa nu uitam adevaratul scop al vietii noastre. Ingerii ne stimuleaza imaginatia si ne ajuta sa trecem prin incercarile vietii; uneori acestia apar in vise sau alte forme pentru a ne ghida si a ne oferi ajutorul lor direct. Uneori ii auzim pe ingerii pazitori ca o voce interioara, dar in aceste vremuri moderne, cat de mult acordam atentie vocii interioare si o luam in serios?

In vremurile preistorice, in conformitate cu ceea ce Dumnezeu a transmis prin glasurile profetilor si preotilor, oamenii au creat legi si regii si-au guvernat popoarele prin aceste legi divine. Se stie ca in acele vremuri, fiecare natiune si oras-stat isi aveau propriile sale spirite protectoare. Printre aceste spirite, arhanghelii sunt cunoscuti ca protectorii natiunilor. Vechiul calendar babilonian ne arata ca au existat 7 arhangheli care s-au alternat in stapanirea popoarelor, dupa perioada de timp in care s-au aflat.

Oamenii au perceput intuitiv aceste schimbari in spiritele arhanghelilor, au perceput cum se schimba atmosfera spirituala a pamantului si au simtit prezenta unui nou spirit. Ei si-au organizat viata si societatea, dupa intelepciunea acelui calendar.

De-a lungul timpului, marii filozofi si profeti ai omenirii si marii fondatori ai marilor religii, fara sa se cunoasca, au adus omenirii aceleasi mesaje. Este clar ca aceste mesaje sunt de inspiratie divina si sunt menite sa ghideze omul pe calea catre o civilizatie infloritoare si pasnica.

Calendarul babilonian ne spune ca in jurul anului 600 i.Hr., arhanghelul Mihail a preluat conducerea arhanghelului Gavril. Dupa Mihail, in jurul anului 250 i.Hr., a urmat arhanghelul Orifiel, cu spirit de rigoare si ordine. Datorita caracterului lui Orifiel, au aparut mari imperii bazate pe ordine si disciplina. Dupa doar 100 de ani, Orifiel a fost inlocuit cu Anael, cunoscut ca un spirit artistic frumos, care a inspirat marile capodopere arhitecturale ale antichitatii, dar si poeti, muzica si dans.

Ingerii, fie ca sunt imaginati cu aripi sau altfel, au o influenta reala asupra vietii noastre si a vremurilor pe care le traim. In termeni psihologici, putem spune ca actioneaza prin constiinta colectiva si astfel este posibil sa influentezi intregi paradigme culturale si sisteme de valori.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply