Incredibila procesiune religioasa de pe strazile unui oras din Spania: a aparut de nicaieri si a disparut la fel!

Social Media

procesiune religioasaIntr-un studiu istoric publicat in anul 1950 la Madrid, Vicente Morente relua din documente urmatoarea aparitie paranormala religioasa:

Sambata 10 iunie 1430, catre ora 23 si jumatate, in orasul Jaen (Andaluzia, Spania) timp de mai mult de jumatate de ora, cel putin patru martori separati, locuind in cartiere diferite ale orasului, au depus marturie sub juramant ca au fost treziti de o lumina orbitoare care patrundea in camerele lor, insotita de o zarva intensa .Cand s-au uitat afara, ei au putut vedea, uimiti, o procesiune extraordinara in fruntea careia mergea o Doamna frumoasa, imbracata in alb, purtand un copil in brate. Multimea dindaratul ei inainta lent prin strazile goale din Jaen, mergand pe un traseu care ii ducea de la catedrala catre capela Sf. Ildefonse.

Frumoasa Doamna si copilul emiteau o lumina puternica ce ii orbea pe cei care o priveau, luminand in trecere pavajul, casele, acoperisurile, ca in plina zi. Femeia din fruntea coloanei era mai inalta decat sutele de oameni care o urmau, ea fiind acoperita cu o mantie lucitoare.

Strania defilare era precedata de sapte oameni tineri avand haine de culoare alba si purtand cruci de aceeasi culoare. In spatele acestora urmau vreo douazeci de persoane care pareau a fi preoti, imbracati si ei in alb, impartiti pe doua randuri, care cantau rugaciuni cu voce tare, intr-un limbaj de neinteles pentru localnici. Venea apoi Doamna cu copilul, escortata de doua fiinte – una parand a fi barbat si alta femeie -, de fiecare parte.

Apoi urma o masa de mai mult de trei sute de barbati si femei, in grupuri si separati, cu totii avand imbracaminti albe. In fine, coloana era incheiata de vreo suta de „soldati“, de asemenea imbracati in alb, care isi loveau lancile lor, ceea ce producea* un tumult asurzitor.

Cand aceasta multime a ajuns pe terenul din spatele bisercii Sf. Ildefonse, Doamna s-a asezat pe un tron argintat, pregatit special pentru ea, in fata caruia se afla un alta iluminat, impodobit cu ornamente rosii si albe; in acest timp, numerosii insotitori s-au grupat in jurul ei, cantand imnuri religioase.

Brusc, chiar la miezul noptii, locuitorii care se trezisera si priveau uimiti intreaga desfasurare, au ramas stupefiati vazand cum aceasta mare „armata sfintita” s-a dizolvat in aer, disparand in mod misterios. Aceste evenimente zgomotoase au fost cercetate si verificate cu grija de autoritatile civile si bisericesti, facand obiectul unor marturii atestate de notari.

Deci, impresionanta manifestare se produsese „candva” intr-o alta tara crestina ; si totusi, procesiunea s-a deplasat pe strazile acestui oras medieval tinand cont de configuratia locala a strazilor…


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply