Omul a fost si trebuie sa ramana o fiinta vegetariana, nu una carnivora! Iata si argumentele!

vegetarianaIn Facerea, capitolul I, versetul 29, Biblia precizeaza ca Divinitatea a indicat expres pentru hrana omului numai alimentatia vegetala: „Iata, va dau toata iarba ce face samanta de pe toata fata pamantului si tot pomul ce are rod cu samanta in el. Acestea vor fi hrana voastra”. Este perioada in care varsta oamenilor se apropia de 1000 de ani (Matusalem a trait 969 de ani). Chiar inainte de Potop (care a fost trimis ca urmare a neascultarii) Dumnezeu stabileste: “pentru ca sunt numai trup, zilele lor sa fie de 120 de ani” (capitolul 6, versetul 3). Este perioada in care Dumnezeu schimba alimentatia omului astfel: „Tot ce se misca si ce traieste sa va fie de mancare; toate vi le-am dat, ca si iarba verde fara carne cu sangele ei, in care e viata ei.” (capitolul 9, versetul 3, 4).

Sfantul Pavel in „Epistola catre Romani” capitolul 14 (20,21) sfatuieste: „Fereste sa strici pentru mancare, lucrul lui Dumnezeu … bine este sa mananci fara carne, nici sa bei vin …”

Judecand, daca ne este permis, putem spune ca omul este facut sa aiba o alimentatie fara carne. Couvier, creatorul anatomiei comparate, arata ca hrana naturala a omului trebuie sa fie bazata pe cereale, fructe, radacini si legume. Alimentatia cu „cadavre” este contrara firii omenesti, instinctului sau, structurii anatomice si fiziologice a omului. In sustinerea acestei afirmatii, el ca si alti cercetatori aduc urmatoarele precizari despre carnivore care, fata de om, au:
* intestinul de 5 ori mai scurt, iar suprafata interna a acestuia este neteda si fara vilozitati;
* ficatul mai mare si capabil sa filtreze veninurile continute in carnea consumata;
* maselele zimtate;
* saliva acida;
* secretia gastrica cu un pH mult mai scazut;
* ghearele si incisivii mari si adaptati pentru sfasiere;
* temperament agresiv.

Deci, anatomia si fiziologia noastra este departe de a fi pregatita sa digere carnea. In schimb, omul se aseamana, digestiv, foarte mult cu ierbivorele.

Se stie ca animalul care trebuie sa moara, in teroarea care-l cuprinde, secreta o enorma cantitate de adrenalina, care ramane in cadavrul animalului, producand dezastre metabolice consumatorului carnii. Sunt autori care sustin ca alaturi de adrenalina, carnea animalului este incarcata si cu o substanta numita hormon al mortii. Acesta este asimilat adrenalinei de alti cercetatori.

Prin studii comparative intre carnivori si vegetarieni, s-a demonstrat ca exista o legatura indubitabila intre teama de moarte si consumul de carne.

Timp de 50 de ani am fost sfatuiti sa mancam carne pentru ca numai astfel vom fi sanatosi, motiv pentru care ne „indopam” copiii inca de la 5-6 luni, netinand seama de refuzul lor. Cu timpul le stricam reflexele si, bietii de ei, incep sa ceara carne! Se spune ca numai prin carne aducem in organism proteine de calitate superioara, dar uitam ca elefantul este vegetarian si soarecele carnivor!

Un gram de proteina animala elibereaza, teoretic 4,1 calorii, dar, practic, consuma mai multa energie decat elibereaza, intrucat in procesul de digestie este nevoie ca proteina specifica sa fie metabolizata pana la aminoacizi si acestia sa se recombine in proteina specifica omului. In schimb, daca vom consuma alimente bogate in aminoacizi (deci, sarace in proteine) ele vor oferi baza constituirii proteinelor specifice fara sa necesite prelucrari speciale.

Carnea contine o serie de toxine specifice ei sau care sunt produse si acumulate in timpul taierii. Ingerarea lor presupune o munca uriasa din partea sistemelor de neutralizare, dar si din partea celor de eliminare. Aciditatea gastrica prea slaba, intestinul prea lung si prea ondulat determina o stagnare indelungata a produsilor de digestie ceea ce duce la ample fenomene de putrefactie cu eliberarea unor amine toxice, cu degajare de mirosuri neplacute si, in final, cu intoxicarea sangelui cu produsi insuficient metabolizati si fortarea mecanismelor de neutralizare si eliminare.

12 comentarii la „Omul a fost si trebuie sa ramana o fiinta vegetariana, nu una carnivora! Iata si argumentele!”

  1. Articolul ar trebui plasat in top 3 articole ale site-ului. Inca ceva, nimeni nu consuma carne fiindca se gandeste la “beneficiile” imaginare ale ei ci fiindca…s-a instalat dependenta in organism. Exact cum e tutunul, categoric nu aduce nici un avantaj, e un obicei nefiresc, iar daca cineva iti spune sa le lasi, ori vii cu argumente stupide in apararea sa ori…nu faci nimic pentru a scapa de el.
    Probabil sunt multi care fac diverse sporturi la nivel profi sau nu , si..au fost imbuibati de mici cum ca, fara proteine din carne nu creste masa musculara, etc, bla bla. Total fals. Teoria e lunga, practica e probata. Carnea nu poate sa bata niciodata calitativ spirulina, untul de arahide , brocoli, varza kale , si altele.
    Din pacate, pana cand o persoana nu constientizeaza suferinta acelui suflet care moare pentru o bucata de carne, sansele sunt nule sa devina vegetarian.

  2. Totuşi să nu intrăm în extreme.vezi DEUTERENOM cap 12 versetele 15 16,,Totuşi când îţi va pofti sufletul vei putea să junghii şi să mănânci carne…,,.La LEVETIC cap 11 este permis consumul animalelor curate.LEVETIC cap 3 verset 17 este interzis consumul grăsimii şi al sângelui.Este adevărat că omul a fost destinat la început pentru hrană vegetală dar apoi Divinitatea a permis şi consumul ponderat de carne.

  3. Din orice manual de biologie de clasa a XI-a puteti afla ca sistemul digestim uman nu are enzime adaptate pentru procesarea celulozei continuta de vegetale.Concluzia este una de bun-simt,adica omul nu este “construit” pentru a fi vegetarian.

  4. Pai, daca ar trebui sa fim ierbivori, cum explici caninii??? Sau ochii care pot genera in creier o imagine tridimensionala, ca ai oricarui pradator? Ca doar asa am fost creati. Suntem pradatori, si nici un articol nu poate schimba asta.
    Dupa aia, exista de fapt 3 tipuri de mamifere: ierbivore, carnivore si OMNIVORE, adica cele care au dieta compusa din vegetale SI carne. Noi facem parte din a treia categorie, care prezinta diferente mari ale tractului digestiv fata de celelalte doua.
    Si se poate continua la nesfarsit, avand in vedere aspecte biologice si nu numai, asa cum sublinia Gorcean
    Parerea mea este ca articolul este extrem de superficial si foarte slab documentat.

  5. Pt.cei care inca credeti ca este bine sa consumati carne:
    – nu exista nici o scriere despre faptul ca Iisus a consumat vreodata carne, cu exceptia pestelui (caz rezervat si acesta)
    -nu uitati ca un lucru f.important in univers este liberul arbitru, adică libertatea de a lua decizii personale; ori animalele credeti voi ca sunt fericite si ca sunt de acord sa se sacrifice pt.a fii mancate???
    – pt.cei care aveti inca dubii, urmariti pe net documentarul “Earthlings”, in traducere Pamantenii.
    Nu consum carne de 1 an si sincer o consider, pana in prezent, cea mai mare realizare spirituala a mea.
    “ATATA TIMP CAT VOR EXISTA ABATOARE, VOR EXISTA SI RAZBOAIE!!!”

  6. Veganii ar trebui sa stie un singur lucru, de cand exista acest pamant au inceput sa existe animale care pentru a trai vanau. Omul evoluand din aceste animale a ajuns sa reflecte aceasta gena, coincident fiind ca acest vanat s-a mostenit de la atom la atom, din generatii in generatii.
    Pur si simplu este imposibil sa poti trai fara carne, asta doar in cazul in care nu te afli intr-o stare vegetativa de meditare spirituala cercetand antimateria. Ideea este ca nu poti avea un aport corect de proteine/aminoacizi/minerale consumand doar ciuperci, seminte, si legume.
    Ma intreb si eu daca acum 5 000 .. 10 000 oamenii au trait doar pe plante (probabil doar pentru relaxare) avand putere sa poata lucra campul, sa construiasca, sa evolueze. Problema sta in felul urmator, omul s-a nascut vanator si va muri un vanator.

Lasă un comentariu