duminică, septembrie 25, 2022
AcasăReligieCreatia Universului in viziunea religioasa a indienilor

Creatia Universului in viziunea religioasa a indienilor

Creatia Universului in viziunea religioasa a indienilor

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Rig Veda, „Biblia indienilor”, contine un fragment foarte interesant despre momentul Creatiei acestei lumi:

1. Pe atunci, nu era nici nonexistenta, nici existenta, nu exista nici regatul spatiului, nici cerul care este mai departe. Ce anume s-a pus in miscare? Unde? Sub protectia cui? Exista oare apa, infinit de adanca?
2. Pe atunci, nu exista nici moarte, nici nemurire. Niciun semn nu deosebea noaptea, nici ziua. Acela a respirat fara suflu, din propria sa initiativa. Insa altfel, nimic nu exista dincolo.
3. La inceput, intunericul era ascuns de catre intuneric, totul nu era decat apa, fara niciun semn care sa le deosebeasca. Forta vietii acoperita de vid, aceasta forta s-a ridicat datorita puterii caldurii.
4. Dorinta i s-a produs aceluia la inceput, a fost prima samanta a Spiritului. Poetii cercetandu-si inimile cu intelepciune au gasit legatura dintre existenta si non-existenta.
5. Rima lor s-a intins mai departe. Exista ceva deasupra? Exista ceva dedesubt? Ei au fost cei care au depus samanta; existau puterile. Existau dedesubt influxuri, existau deasupra impulsuri.
6. Cine stie cu adevarat? Cine o va proclama aici? De unde provine aceea? De unde provine aceasta creatie? Zeii au venit mai tarziu, dupa crearea acestui univers. Cine stie, asadar, de unde a iesit acesta?
7. Cand aceasta creatie s-a facut – poate din ea insasi, poate nu -, cel care o contempla din inaltul cerurilor, numai el o stie, sau poate nu o stie.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.