Gandurile, sentimentele si energiile

In cadrul acestui univers electromagnetic fascinant si magnific in care traim, tot ceea ce exista are la baza o energie aflata in vibratie. Absolut TOT CEEA CE EXISTA dispune de o energie unica! Inclusiv „materia” emite astfel de vibratii energetice. Atunci cand discuta despre energie, majoritatea oamenilor se refera la energia lor vitala. Ei fac afirmatii de genul: „Am ramas complet lipsit de energie, desi nu a trecut nici jumatate din zi”. Alteori, ei asociaza acest concept cu criza energetica, de pilda cu benzina, cu motorina, cu petrolul, cu ceilalti combustibili si cu electricitatea.

Incontestabil, toate acestea reprezinta surse de energie, dar nu energia propriu-zisa. Adevarata energie este o forta necunoscuta, pe care o folosim cu totii in fiecare zi a existentei noastre, dar pe care nu o putem defini cu precizie. Noi nu o putem vedea, nu o putem mirosi, gusta, auzi sau tine in maini, dar ii experimentam zilnic manifestarile, in cele mai variate modalitati. Pe scurt, energia ramane un mister pentru cei mai multi dintre oameni. Lumina este o forma de energie. La fel si apa, sau electricitatea, dar cum putem explica acest concept?

Energia este o forta care poate lua foarte multe forme si care se poate manifesta in felurite modalitati. Pietrele contin energie. La fel si copacii, plantele, solul si insectele. Covorul de pe podeaua ta contine energie. La fel si materialul din care este construita canapeaua ta, lemnul din care este construit pianul sau metalul din care sunt construite cheile tale. Sticla ferestrelor tale emana vibratii energetice. La fel si caramizile din care este construit semineul tau, rama care incadreaza un tablou si vopseaua cu care a fost pictat acesta. Alimentele pe care le consumi, hainele pe care le porti, parul, unghiile, glandele si organele tale – toate emana energie.

Dar cel mai important lucru este: SENTIMENTELE si GANDURILE tale reprezinta forme de energie. Este foarte important sa intelegi acest lucru. Din acest punct de vedere, ele reprezinta o forma subtila de materie, si asa cum ne invata fizica, materia nu poate fi distrusa. Forma materiei POATE fi modificata, dar materia in sine este indestructibila.
Savantul si autorul Edward W. Russell postuleaza realitatea campurilor mentale ale gandurilor. In cartea sa, Vibratiile, el afirma ca orice gand reprezinta o forta independenta, care poate produce efecte ce dau nastere unui camp de forta.
De vreme ce sunt materiale si au propriul lor camp de forta, de ce nu pot fi distruse gandurile? Deoarece ele sunt alcatuite din atomi, iar atomii sunt formati din cantitati infinitezimale de energie pura, din unde energetice solidificate sau inghetate in acea forma imobila pe care noi o numim materie. Materia este o forma de energie a carei miscare (sau frecventa) este foarte lenta, parand complet inghetata.

De aceea, un gand este imposibil de distrus. La fel si sentimentele, care reprezinta o alta forma de energie sau de materie. Pe de alta parte, MATERIA POATE FI MODIFICATA, in consecinta, energia sentimentelor si gandurilor poate fi de asemenea transformata. De pilda, daca un sentiment sau un gand reprezinta o forma de energie negativa, el poate fi transformat intr-o forma de energie pozitiva.

Dupa ce criterii putem afirma ca un gand sau un sentiment e negativ? Raspunsul este simplu: ori de cate ori energia unui gand sau a unui sentiment particular deformeaza sau ascunde adevarul fiintei noastre, arhetipul nostru perfect, putem vorbi de negativitate. Dr. Deepak Chopra afirma ca atunci cand venim in aceasta lume, noi purtam in fiinta noastra un tipar al perfectiunii, adica o amintire a acesteia.

Energiile negative de orice fel se suprapun peste aceasta amintire a perfectiunii, ascunzand-o si facandu-ne sa uitam de adevarul fiintei noastre. Cu cat negativitatea se amplifica mai mult in fiinta noastra, cu atat mai indepartata pare amintirea propriei noastre perfectiuni. In acest fel, negativitatea da nastere unui sine fals, unui ego.

Daca esti sceptic in privinta puterii gandurilor si a sentimentelor privite ca energie, urmatoarele informatii te vor ajuta sa intelegi mai bine influenta omniprezenta a vibratiei acestora. Pana nu demult, oamenii de stiinta credeau ca energia calatoreste cu viteza de 300.000 de kilometri pe secunda. Recent, ei au descoperit ca ea calatoreste de 700 de ori mai rapid! Rezulta ca gandurile noastre (care sunt forme de energie) calatoresc cu viteza de 208.300.000 km/sec.

Energia se deplaseaza ondulatoriu, la fel ca si undele. Partea de sus a sinusoidei reprezinta pulsul energiei, iar partea de jos pauza ei. Apropierea dintre doua unde succesive poarta numele de frecventa. Ea arata cat de frecvent se produc aceste unde. Intervalul complet al frecventelor este numit spectru electromagnetic. Ceea ce vedem, simtim si experimentam noi nu reprezinta decat o particica infima din acest spectru electromagnetic. Dincolo de intervalul frecventelor pe care le percepem noi se afla cea mai mare parte a spectrului, alcatuita din frecvente incomensurabile si nedetectabile de catre noi. In aceasta parte a spectrului se afla frecventele gravitatiei, magnetismului si gandurilor!

Elementele care exista pe pamant au energii diferite. Unele emit vibratii pe frecvente foarte apropiate, in timp ce altele emit vibratii pe frecvente extrem de indepartate unele de celelalte. Cu cat frecventele de vibratie ale unei materii sunt mai apropiate una de cealalta, cu atat mai inalte sunt aceste vibratii, si deci cu atat mai apropiata este materia respectiva de Sursa ei energetica. Altfel spus, cu cat energia unei materii este mai pozitiva, cu atat mai apropiate sunt frecventele ei, si deci cu atat mai apropiata este materia de Sursa ei. In mod similar, cu cat frecventele unei materii date sunt mai indepartate intre ele, cu atat mai indepartata este materia respectiva de Sursa ei. Altfel spus, cu cat energia unei materii este mai negativa, cu atat mai indepartate sunt frecventele ei, si implicit materia de Sursa ei.

8 Comments

 1. daca’si spune ca glumesc inseamna ca cel care a scris articolu’ glumeste…daca’si spune ca vorbesc serios sa nu ma crezi, daca eu glumesc si articolu’ e serios atunci e o problema de compatibilitate,cred. Sa presupunem ca toti(absolut toti)oamenii ar gandi pozitiv inclusiv catelu’ meu, ce te faci cu leu’ care ucide caprioara,el gandeste pozitiv???
  GHIZELA, SERIOS GLUMESTI?

 2. animalele stiu singure ce ganduri=nevoi au si dupa cum vezi sunt in echilibru perfect cu Sursa. nu asta trebuie sa fie grija noastra petit 🙂 cu cat am avansat mai mult, noi oamenii, ne-am indepartat de Sursa 🙂 asta ar trebuie sa fie grija noastra, sa cautam in noi ce ne-a indepartat si sa ne regasim drumul catre casa 🙂 cand mintea tace, iti auzi sufletul 🙂

 3. bun…din text reiese ca daca am gandi cu totii pozitiv am ajunge la sursa..nu? daca gandim negativ ne indepartam. suntem de acord amandoi ca animalele sunt in echilibru perfect cu sursa, dar noi, oamenii,specia dominanta numeric a acestei planete avem o problema de etica…nu?
  cam asta inteleg…
  ”binele si raul sunt doua sensuri diferite ale unui vector cu aceeasi directie si punct de deplasare” – barbosu’

 4. bun…suntem amandoi deacord ca animalele sunt in echilibru perfect cu sursa dar noi, oamenii,specia dominanta numeric ai aceste planete nu putem sa fim pentru ca avem pana la urma o problema de etica,cred.

  ”binele si raul sunt doua sensuri diferite ale unui vector cu aceeasi directie si punc de deplasare”

  barbosu

  ghizela, daca glumesc nu inseamna neaparat ca sunt si neserios

 5. Materia poseda o imensa energie .Asta este sigur.Ca vibreaza pe o frecventa specifica , ste la fel de sigur.Privitor la sursa,este disculabil.Manifestarea materiei este in functie de structura interna dar si de forte externe pe care le putem numi si surse dar sint mai multe si nu toate convreg in acelasi sens.Rationond din aproape in aproape putem crede ca Dumnezeu este sursa primordiala de energie si ca de la EL provine si calitatea de masa imprimata materiei.Este o enigma daca dupa creatie se continua actiunea directa a sursei sau daca sursa a lasat ca prin legitati fizice manifestarile vibrationale sa se desfasoare pragmatic.Pentru fiintele vii totul este mult mai complicat.Dincolo de orice religie simtim ca trebuie sa traim in armonie deci pe aceeasi frecventa a vibratiei cu toti semenii si cu sursa identificata a fi Dumnezeu

Leave a Reply