vineri, octombrie 7, 2022
AcasăSpiritualitate teoreticaTraditii si superstitiiSuperstitii si vraji legate de inele

Superstitii si vraji legate de inele

Superstitii si vraji legate de inele

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

Existau pe vremuri o multime de inele vrajite sau avand introduse in ele amulete. Facatorii de minuni vindecau atingand bolnavul doar cu inelul lor. Magicienii isi confectionau inele cu constelatii, facand cu ajutorul lor minuni. Aceasta credinta era atat de raspandita la pagani, incat preotii nu puteau purta inele, decat daca erau foarte simple, fiind evident deci ca nu contin amulete.

Inelele magice au devenit foarte pretuite de crestini si un simplu inel de casatorie era legat de o multime de superstitii. Se credea ca pe cel de al patrulea deget, numit inelar, exista o linie care comunica direct cu inima si de aceea e recomandabil ca inelul de logodna sa fie pus pe acest deget. Clipa cand sotul ofera miresei inelul, in fata preotului, este de cea mai mare importanta, dupa cum spune o veche carte despre secrete. Daca sotul opreste inelul la varful degetului si nu intra peste a doua incheietura, cea care va domina in casatorie va fi femeia, dar daca el introduce inelul pana la baza degetului, barbatul va fi suveran. Ideea aceasta este inca in vigoare: de aceea, domnisoarele bine crescute au grija sa indoaie inelarul in clipa cand primesc inelul, in asa fel incat sa se opreasca inainte de a doua incheietura.

Tinerele englezoaice, care cred in aceeasi superstitie, fac mare caz de inelul de casatorie, din cauza proprietatilor lui miraculoase. Ele cred ca daca pun un astfel de inel intr-o boneta de noapte si o pun apoi sub perna, vor vedea in vis pe cel ce le e sortit.

Orientalii respecta inelele si bratarile si cred in inelele magice. Povestile lor sunt pline de preziceri facute de inelele instelate. Ei citeaza cu multa admiratie mai ales «inelul lui Solomon», cu ajutorul caruia acest rege comanda intregii naturi. Se zice ca pe acest inel era gravat numele lui Dumnezeu si el e pazit,  nu se stie unde, de balauri in mormantul lui Solomon. Musulmanii sunt convinsi ca cel ce ar gasi acest inel ar fi stapanul lumii si ar avea toate spiritele la dispozitia lui. In lipsa acestui talisman miraculos, ei cumpara uneori de la magicieni inele care fac si ele minuni.

Regele Henri al VII-lea, cel de neinteles, binecuvinta inelele de aur, care aveau, dupa parerea lui, darul de a lecui crampele.

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

3 Comments

  1. In primul rand, sa raspund femeilor de mai sus : Mirela, sotul tau ti-a facut cercei din verighete ca sa scape de tine, sa ti-l dea inapoi, cva de genu:” ia-le si du-te..” Iar tu sotia lui Aladin , daca crezi doar in lumea materiala atunci cum de ( presupun) crezi in Dumnezeu? Nu stii ce se spune?:”…incat tot ceea ce se vede n-a fost din lucruri care se vad” . Cei pe care tu nu-i vezi, ei si lumea lor nevazuta ti-au creat-o tie pe asta vazuta ca sa ai tu ce vedea, si ce manca, si la ce te holba. Si totusi se mai spune :” lumea exista pentru ca o vezi tu ca exista”. Fiecare film are o particica de adevar, care ni se arata in mod linistit, ca prostii sa se bazeze pe ideea :” este doar un film” in timp ce cei care au ochi de vazut vad si urechi de auzit aud…inteleg adevaratul rost al mesajelor vizuale puse intr-un film, uita-te la Matrix, cum se conectau oamenii la niste aparaturi ca sa intre in lumea TA materiala. Poate creierul ala al tau mic incepe sa gandeasca in definititv. Iar cat despre Articolul acesta exceptional de interesant si Adevarat , ce pot spune este ca Natura si lucrurile ei sunt niste elemente foarte puternice, dar deh, ne-a invadat Lumea materiala ( falsa) a Sotiei lui Aladin si acum tre’ s-o acceptam toti pe asta. Asemanarea dintre noi oamenii o fi ca mancam toti acelasi Bip, dar deosebirea este ca unii dintre noi il mai si vomita. Nu toti mancam atata Bip, ncii de foame, nici de obligatie. Deci Sotia lui Aladin..pofta buna…Deci despre articol pot spune este foarte aevarat, metalele avand energii ( numite magii pe vremea aceea) cu care poti realiza foarte multe lucruri. Oamenii inainte puteau avea tot ce-si doreau daca stiau secretele naturii car se gasesc in orice lucru. Desigur acuma, fiind traditii/superstitii ele au mai fost inflorite pe drumul lor incoace, in secolul nostru..pardon secolul sotiei lui Aladin. Iar cat despre farmecele pe verighete..niste rude au patit cva de genu..cand au ajuns in fata altarului, preotul le-a spus :” dar mai intai sa dezlegam farmecele de pe verighete care vin din partea a 2 femei din partea sotului”. Deci sotia lui Aladin cu poti spune ca nu exista „magie” cand tu acum multi ani zburai pe un covor cu sotul tau? 🙂