Extraordinarul caz de vindecare a unui copil cu ajutorul unor “spirite dezintrupate”, prin intermediul unui medium

Social Media

Sa luam un alt exemplu de „vindecare pe cai neobisnuite”. Este vorba despre cazul lui David, un copil hidrocefal. Mama lui, care a povestit cele intamplate, a refuzat solutia propusa in ultima instanta de chirurgi: un dren si o valva artificiala care sa dreneze lichidul cefalo-rahidian, pana la… sfarsitul definitiv. In acel moment, David avea optsprezece luni. Capul era prea greu si il dezechilibra permanent. Dormea foarte putin si voma tot ce manca. Desi au stat mult timp in spital, medicii nu au putut sa-i amelioreze in niciun fel starea, singura cale posibila parand a fi chirurgia.

Martine Fontaine si Guy, parintii micutului, auzisera de un medium canadian, Ian Borts, azi decedat. Acesta, in stare de transa profunda, putea sa comunice cu „entitati dezintrupate”, numite speakers (vorbitori), care faceau o „lectura” a cazului si indicau bolnavilor tratamentul. Acesti speakers au descoperit la David o slabiciune majora a structurii genetice si au indicat un tratament lung si foarte sever, ca sa evite interventia chirurgicala. Astazi, copilul este sanatos si are optsprezece ani.

Este clar pentru oricine ca acel medium, care nu avea pe atunci mai mult de douazeci de ani, nu avea cum sa detina cunostinte medicale suficiente ca sa poata diagnostica o astfel de maladie grava si sa-i indice si tratamentul. Cufundat intr-o stare de autohipnaza foarte surprinzatoare (asemenea unui somn cu unde foarte lente, cu pulsatii cardiace foarte reduse, paisprezece-cincisprezece pe secunda, si o presiune arteriala foarte joasa), mediumul parea ca acceseaza informatii de care nu avea cunostinta in stare de veghe. Cum se explica aceasta capacitate extraordinara? Evident, nici psihologia clasica si nici parapsihologia nu pot sa explice aceasta putere neobisnuita.


Social Media

2 Comments

  1. Interesant este faptul ca, de multe ori, atunci cand ajungem la limita dintre a fi treji si de a dormi, care seamana destul de mult cu limita dintre viata si moarte, ajungem sa avem un fel de vise constiente, dar care nu sunt vise (din cauza complexitatii in raport cu starea de oboseala si incercarea de a sta treji) si nici foarte constiente nu sunt (adica nu-ti dai seama decat dupa ce s-a terminat, deja, stare in care, uneori, gasim informatii care ne sunt inaccesibile, din toate punctele de vedere), dar in acea stare totul pare un vis si esti constient de ce se intampla. Doar ca dupa ce te intorci la realitatea cotidiana, o sa consideri totul doar un vis, uitandu-l. Este lafel si in cazul pacentilor in moarte clinica, doar ca aceia, din cauza riscului la care sunt supusi, isi amintesc acele informatii, insa, daca nu esti la limita dintre viata si moarte, va trebui sa depui putin efort, sa fi rabdator si sa incerci de unul singur sa-ti constientizezi acea stare. Si nu se stie cat va dura pana iti vei concretiza eforturile.

Leave a Reply