Experiente din apropierea mortii la sfintii crestini

Social Media
  •  
  •  
  •  

Experienta de „a fi mort” si de a reveni la viata, adica ceea ce se numeste astazi NDE (After Death Experiences, experiente de moarte iminenta), a fost traita si de unii sfinti.

Primul abate de la manastirea Lagny, Sfantul Furcy, a murit intr-unui dintre extazele sale. In timp ce trupul lui zacea fara viata, sufletul patrundea in salasele ceresti. Dar a fost nevoit sa se intoarca in corpul lui muritor, ca sa-si continue incercarea destinata lui pe pamant. In alta imprejurare, din cauza unei boli misterioase, a murit in timp ce se ruga. Dupa ce a strabatut cerul, infernul si purgatoriul, sufletul s-a reintors in corpul care nu mai era decat un cadavru.

Calugar fiind, Sfantul Sauve, episcop de Amiens, a avut o viziune in timpul unei boli grave. Se facea ca sufletul i s-a desprins de trup si a patruns in corurile ceresti. Vazandu-l mort, calugarii au vrut sa-l ingroape. Numai ca sfantul a revenit la viata, toti auzind tanguirile lui din cauza durerii impuse de cruda necesitate de a reveni in aceasta lume jalnica dupa ce cunoscuse fericirea eterna. El le-a povestit ce minunatii vazuse in salasele ceresti, slava, lumina, pacea, fascinatia preafericitilor profund transportati de prezenta si dragostea Domnului. „Dar, vai! a exclamat el. Am auzit deodata o voce divina care mi-a poruncit sa parasesc acel loc de lumina si viata vesnica si sa ma intorc in aceasta lume de intuneric si moarte.”

4 comentarii la „Experiente din apropierea mortii la sfintii crestini”

  1. Care purgatoriu l-a vazut,cel inventat de ereticii papistasi?Ne vorbeste Hristos ca ar fi vreun loc de purificare intermediar?Exista inainte de intruparea SA.hades-ul in care mergeau dreptii VT ,o dimensiune spirituala fara chinuri,dar totusi intunecata si apartinand iadului,in care sufletele Il asteptau pe Rascumparatorul promis inca din vremea lui Avraam.

  2. NICI NAVETI IDEE CE ESTE ACOLO NU EXISTA PROSTIILE CE LE INDRUGA ALTI .UN SINGUR LUCRU VA SPUN SAL IUBITI PE DUMNEZEU .NU ESTE CE SPUNE POPA LA BISERICA. E CEVA CE NU POTI VEDEA AICI .EU AM VAZUT LUMINA IN CARE PLECI PE CEALALTA LUME E DE NEIMAGINAT SI FRIGUL SUERUL CARE IL AUZI (SIMTI)..DACA VRETI CREDETI DE NU ASTA E DECIZIA VOASTRA.

Lasă un comentariu