Este bine sa purtam ochelari de soare? Sau sa lasam lumina soarelui sa patrunda nefiltrata in ochi, pentru a fi mai sanatosi?

stop ochelari de soareDin ce in ce mai multi oameni poarta ochelari de soare, chiar si atunci cand soarele nu straluceste pe cer. De ce o fac? Doar pentru a fi „cool”? E foarte gresit acest lucru! Intr-un articol publicat in anul 1980 in revista „Let’s Live”, Dr. Ornstein a explicat de ce lumina solara e atat de importanta pentru organism, ea fiind extrem de vitala.

Creatorul ne-a oferit pentru sanatatea emotionala si fizica a noastra glanda pineala. Pentru a fi activa, e necesara lumina soarelui pentru functionarea corespunzatoare a acestei glande. Lumina, ca energie electromagnetica constienta ce provine din soare, intra in trup prin intermediul nervilor optici care se gasesc in ochi, stimuland astfel glanda pineala, un organ fotoreactiv. Glanda pineala converteste energia luminoasa in impuls electrochimic care hraneste direct hipotalamusul.

Hipotalamusul este parte a creierului care mediaza toate procesele vitale ale corpului, prin conexiunile sale imediate si directe cu glanda pituitara si cu sistemul nervos parasimpatic. Hipotalamusul contine celule fotosensibile care converteste semnalul electromagnetic al luminii in impuls neurochimic, care ajunge direct in glanda pituitara. Aceasta, in schimb, secrete hormoni, mentinand hemeostaza. Cunoscand toate aceste lucruri, ar fi bine cat mai rar sa purtati ochelari de soare. Ochii umani sunt capabili sa ajusteze lumina solara atat cat e nevoie. Asa ca nu mai e nevoie sa mai folosim ochelarii de soare, pentru a filtra aceasta lumina.

In cartea sa „Planul de detoxificare naturala: un program pentru detoxificare fizica si emotionala”, Roy Mankovitz afirma: „Partea negativa in a purta ochelari de soare il reprezinta faptul ca acestia interfereaza cu o portiune a sistemului endocrin ce implica glanda pineala, ce este sensibila la lumina. Nu intelegem pe deplin cum functioneaza glanda pineala, dar, dupa cate stim pana acum, e bine sa nu o impiedicam sa functioneze normal”.

Asociatia de Medicina Complementara din SUA recomanda: „Limitati perioada de timp in care folositi ochelari de soare, intrucat ei opresc mult lumina ce traverseaza ochii pentru a ajunge la glanda pineala”.

Un alt specialist in domeniu avertizeaza: ochelarii de soare si lentilele de contact va „fura” energia, blocand o parte din razele ultraviolete ce trec prin ochi catre glanda pineala.

In plus, glanda pineala produce un hormon cheie: melatonina. Cu cat stati mai mult la soare in fiecare zi, cu atat creste productia de melatonina. Aceasta este un antioxidant puternic, previnind lezarea moleculelor de ADN de catre anumiti carcinogeni, stopand mecanismul prin care acestia provoaca cancer. A nu se uita ca suplimente de melatonina se administreaza pacientilor cu tulburari de ritm circadian, tulburari de invatare sau memorare, maladia Alzheimer, neoplazii, obezitate etc.

De aceea, se recomanda sa nu purtati ochelari de soare!