Energia

Social Media

Conceptul de energie, intalnit frecvent in domeniul paranor­malului, este prea putin cunoscut si nedefinit foarte clar.

Se stie insa ca este vorba despre energia vibratiilor de tip electromagnetic si mecanic, mai precis, despre unde magnetice, microunde, unde milimetrice, raze X, raze ultraviolete, radiatii gamma si unde scurte, infrarosii, ultrasunete si infrasunete, care transporta energie si informatii.

Energia electromagnetica, din punct de vedere al incarcatu­rii sale, este formata din energie electrica (de tip yang) si energie magnetica (de tip yin), iar undele electromagnetice, la care se fac cel mai des referiri in domeniu, sunt undele cerebrale si radiatia luminoasa. Astfel: prin intermediul undelor cerebrale, a caror exis­tenta a fost demonstrata prin masuratori, se poate realiza comuni­carea telepatica intre doua persoane; in ceea ce priveste lumina, trebuie specificat faptul ca ea prezinta atat proprietati ondula­torii, cat si corpusculare, in unele fenomene manifestandu-se caracterul sau ondulator, in altele, caracterul corpuscular.

Albert Einstein a stabilit prin teoria relativitatii (elaborata de el in anul 1905) ca orice corp de masa m contine energie E = mc2 (relatie care demonstreaza coexistenta energiei si a materiei), unde c este viteza luminii. Teoria sa a avut o contributie importanta la rezolvarea problemelor filosofice de baza ale fi­zicii moderne deoarece, potrivit ei, timpul si spatiul reprezinta o unitate dialectica indisolubila determinata de materie.

Oamenii, parte integranta din Univers, trebuie sa accepte si ceea ce nu se vede- vederea fizica fiind marginita de capacitatea ochiului de a citi lumina doar intre anumite limite.

Energiile exista, fie ca sunt grosiere, fie subtile. Pe primele Ie folosim, pe celelalte insa, nu. Este necesar si suficient doar sa ne dorim si, atunci, vom gasi resursele necesare pentru utilizarea tuturor formelor de energie.


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply