duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăSpiritualitate teoreticaEnciclopedie spiritualaEnergia kundalini poate dizolva durerea si are un rol esential in experientele...

Energia kundalini poate dizolva durerea si are un rol esential in experientele din apropierea mortii

Energia kundalini poate dizolva durerea si are un rol esential in experientele din apropierea mortii

Dati like si inscrieti-va AICI pe pagina oficiala de Facebook a site-ului Almeea.ro

https://www.facebook.com/almeea2008

kundalini 99Termenul kundalini provine din hindusa si se traduce prin „cea care este incolacita”, simbolizand energia psihobiospirituala. Conform filosofiei indiene, aceasta energie incolacita se afla la baza coloanei vertebrale si este adormita. Pentru a o descrie se foloseste uneori imaginea unui sarpe incolacit.

Filosofia indiana simbolizeaza Energia Cosmica sau Inteligenta Creatoare a Universului intr-o forma bipolara. Shiva, care face parte din Trinitatea hindusa, este divinitatea suprema sau constiinta pura. Este transcendentul sau Absolutul, aspectul tatalui. Shakti este Mama Universului, energia creatoare dinamica sau energia primara a universului, localizata la baza sirei spinarii. Shiva isi are sediul in cap, intre sprancene, sau in cel de-al saselea centru al constiintei, numit uneori in hindusa ajna. Intre cele doua simboluri ale Energiei, capul si baza coloanei vertebrale, exista o serie de puncte energetice puternice, sau roti, numite chakre (cinci in budism, sapte in hinduism). Un canal central, Jiubumna, le uneste de-a lungul unei axe verticale. Atunci cand kundalini se ridica, urca prin sushumna, deschide chakrele si produce o infinitate de experiente supraconstiente.

Cei care practica trezirea lui kundalini (kundalini yoga) se asteapta sa atinga stari superioare ale constiintei, care sa-i conduca in cele din urma la samadhi sau la iluminare. Multi cred ca inaintea iluminarii cineva poate trece prin diferite stari de expansiune a constiintei. Acestea pot include o intuitie crescuta, clarviziune si o expansiune a compasiunii, alaturi de alte experiente psihice si spirituale. Prin practica meditatiei, prin atingerea maestrului sau pur si simplu prin prezenta in aceeasi incapere cu acesta, energia kundalini poate fi trezita. Adeptii cred ca acest proces accelereaza dezvoltarea personala si evolutia spirituala.

In timp ce studia acest fenomen, Sannella (1987) a observat: „… un proces de transmutare psihofiziologica, foarte bine descris ca «trezire a lui kundalini» este o realitate cu adevarat… Procesul acesta este parte a unui mecanism de evolutie, si ca urmare nu trebuie considerat ca o evolutie patologica, ci procesul kundalini este un aspect dezirabil in sine al manifestarilor psihospirituale umane. Calea lui kundalini poate fi blocata oriunde de-a lungul traseului sau urcator. Putem privi aceste blocaje ca pe niste puncte de stres. Astfel, in ascensiunea sa, kundalini determina sistemul nervos central sa elimine stresul. De obicei, acest lucru este asociat cu o senzatie de durere. Cand kundalini intalneste aceste blocaje, actioneaza asupra lor pana cand le dizolva. Pare sa actioneze din proprie vointa, raspandindu-se in intregul sistem psihofiziologic pentru a efectua transformarea. In terminologia orientala aceste miscari spontane se numesc kriya si sunt „miscari de purificare fizica initiate de ascensiunea lui kundalini. Kriya purifica corpul si sistemul nervos si ajuta persoana sa tolereze niveluri mai inalte de energie.”

Kenneth Ring (1984) a fost primul cercetator occidental in domeniul constiintei care a speculat in detaliu rolul lui kundalini in cadrul experientelor in apropierea mortii. El a prezentat evidenta unor similitudini intre trezirea lui kundalini si efectele ulterioare ale acestor experiente in apropierea mortii

ATENTIE!

Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate juridica sau de orice alta natura pentru articolele legate de vindecarea fizica / psihica / spirituala, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente, exercitii si / sau alte terapii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti un consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

7 Comments

 1. Multe speculatii si asa zise studii. De unde si pana unde traditiile si credintela indiene sunt cele mai cele? In India sunt o sumedenie de curente si credinte,dar in marea lor majoritate sunt create fara niciun fundament.Din dorinta de a fi cat mai „cool” riscam sa facem multe gafe.Cred ca cel mai bine e sa ne vedem in mare de cele 10 porunci din Biblie,invataturi care sunt de bun simt si aplicabile in orice societate moderna sau mai putin moderna.

 2. draga Mugur ai auzit de Vede si Upanisade…ele sunt ”religia” indiana inca de acum peste 6000 de ani..Biblia e mai recenta 1250 de ani.
  e drept ca din vechea religie indiana s-au desprins multe curente asa cum din grupul care-l adorau pe Iisus s-au desprins multe curente religioase de azi precum ortodoxismulul sau catolicismul…
  N-ai curiozitate cum a luat fiind Biblia si de ce povestile de acolo par dubioase? ma refer cele din Vechiul Testament…
  nu te intrebi de unde a luat Moise cele 10 porunci si cum de ele se aseamana zibitor cu primele legi ale Egiptului inscriptionate in urma cu 6ooo de ani cf descoperirilor arheologice…nu-ti pare ciudata ca noi adoram si consideram divin plimbarea evreilor prin desert si am pus asta intr-o carte considerata sfanta , carte de care evreii rad?
  nu te pasioneaza Adevarul?

 3. recunosc situatia Sannella pana la ultimul detaliu. Nici nu stiam ce mi se intampla, dar din cauza stresului unei sesiuni intense si destul de apasatoare, m-am trezit din somn int-o noapte cu o miscare ciudata de la baza coloanei vertebrale, din osul sacrum si care circula intr-o miscare diferita, de la o zona la alta a coloane, pana la baza craniului. dupa cateva nopti, am intentionat sa ma duc la doctor. Nu am mai fost nevoie. m-am simtit nu numai bine, dar asa si este, nu simteam nici oboseala, nici stres nimic… eram bine. Problema este ca acele nopti de miscare ….du-te vino, pe coloana, au tost cam dureroase… o experienta nu tocmai Iluminatoare…

 4. de ce o alta religie ar reprezenta o „gafa„.esti atat de indoctrinat incat ai dezvoltat o viziune bolnava asupra tot ce inseamna diversitate.nu te obliga nimeni sa crezi in budism sau hinduism.este doar un articol care nu urmareste sa converteasca pe cineva la una din aceste religii.se observa usor ca religia pe care tu o promovezi n-a facut decat sa-ti spele creierii.in fapt si pana la urma nici crestinismul nu are fundament realistic.crestinismul nu e decat o metoda de manipulare a maselor,dar,lasa, e mai usor sa fi inchis la minte si sa vezi realitatea prin prisma diformitatii.:)