Home Spiritualitate practica Emotional Freedom Techniques (Tehnici de eliberare emotionala)

Emotional Freedom Techniques (Tehnici de eliberare emotionala)

by admin
67 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

EFT a fost initial comceput pentru a inlocui psihoterapia. Acest scop a fost atins in momentul cands EFT a redus dramatic timpul de terapie necesar de la luni sau ani la minute sau ore. Pe parcursul practicarii acestor metode, s-a observat ca se produceau de asemeni si vindecari fizice profunde.

Vederea se imbunatatea, durerile de cap dispareau, durerea canceroasa si alte simptome diminuau si tot asa.Se crede ca motivul pentru aceasta este ca EFT se adreseaza unor cauze pe care medicina alopata le ignora de cele mai multe ori, cum ar fi disturbarea energiilor din meridianele trupului sau cauze emotionale. Aceste cauze insa sunt piesa de rezistenta a tehnicilor EFT. Astfel, EFT este o metoda neconventionala de tratament atat a bolilor psihice cat si a celor fizice, care nu este insa menita sa inlocuiasca sfatul medical calificat.

Tehnicile se aplica in numeroase cazuri incluzand:  usurarea durerii – frici si fobii, furie – alergii, dependente – probleme respiratorii,  scaderea in greutate – presiunea sanguina, anxietate – probleme relationale, traume – probleme feminine, depresii – probleme pediatrice; scoala, sporturi si probleme legate de performantele sexuale, boli grave (de la migrene la cancere).

Principiul EFT: Cauza tuturor emotiilor negative este o intrerupere (electrocutare) in sistemul energetic al organismului. Intreruperea poate fi corectata palpand ferm punctele de intrare a energiei Qi in corp pentru fiecare meridian in parte.

Reteta de baza in EFT este alcatuita din 4 pasi principali ce se succed de mai multe ori in functie de modul in care raspunde organismul si de gravitatea problemei:
1. Setarea – in care se repeta de 3 ori afirmatia: “Desi am aceasta problema (ex. migrena, frica de a vorbi in public) ma accept si ma iubesc profund si complet” in timp ce se freaca continuu Punctul Dureros (la 7 cm inferior si lateral de furculita sternala) sau se loveste bland si continuu Punctul de Lovire din Karate (marginea interna a pumnului);
2. Succesiunea – Se loveste de 7 ori in fiecare din urmatoarele Puncte Energetice in timp mce se repeta Fraza de Reamintire la fiecare punct.
Puncte: 1) Baza sprancenei;
2) Lateral de ochi;
3) Sub ochi;
4) Sub nas;
5) Pe barbie;
6) Baza claviculei (langa stern);
7) Sub brat;
8 ) Sub san (mamelon);
9) Degetul mare (extern fata de baza unghiei);
10) Aratator (lafel);
11) Deget mijlociu( lafel);
12) Degetul mic (lafel);
13) Punctul de Lovire in Karate.
Fraza: ex. migrena, durere de cap.
3. Procedura 9 game – Se loveste incet continuu in Punctul Gama (pe fata dorsala a mainii, la 1 cm deasupra mijlocului dintre incheieturile degetelor mic si inelar [varful triunghiului echilateral cu baza = linia dintre incheieturi]) in timp ce se realizeaza fiecare din urmatoarele actiuni:
1) Inchidem ochii;
2) Deschidem ochii;
3) Indreptam ochii inferior dreapta cat mai mult;
4) Indreptam ochii inferior stanga cat mai mult;
5) Rotim ochii in cele 12 cadrane in directia acelor de ceas;
6) Rotim ochii invers;
7) Fredonam (maraim) 2 secunde dintr-o melodie (ex. Happy Birthday);
8 ) Numaram pana la 5;
9) Fredonam 2 secunde dintr-o melodie.
4. Repetam Succesiunea.

Nota: In rundele urmatoare, Afirmatia de Setare si Fraza de Reamintire sunt ajustate sa reflecte faptul ca problema a diminuat si ne adresam la problema restanta (restul de durere). Ex. “Desi mai am inca ceva din aceasta durere de cap, ma accept si ma iubesc profund si complet.” respectiv “Durerea de cap ramasa.”

Inainte de a incepe si la fiecare runda, ne vom evalua problema, notand intensitatea ei de la 1 la 10.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

6 comments

roman daniela 5 august 2009 - 16:13

depresia anxioasa se poate trata cu aceste tehinici?cum si unde le pot invata

admin 5 august 2009 - 18:15

Din cate stiu eu, depresia anxioasa este una din afectiunile luate in discutie de aceste tehnici. Daca te descurci la engleza, iti indic site-ul urmator: http://www.emofree.com/ . Are un manual gratuit pentru incepatori si sunt multe discutii intre diversi practicanti ai acestor tehnici.

Iti dorim recastigarea echilibrului sufletesc,
AlmeEa

LILI 23 februarie 2010 - 20:13

CAT TIMP TREBUIE SA DUREZE O SEDINTA DE ACEST GEN?

admin 24 februarie 2010 - 22:01

Buna Lili,
O sedinta poate dura 3-5 minute cand realizati o singura trecere prin punctele specifice de presopunctura sau poate dura mai mult la mai multe treceri. Ideea este ca la inceput sa va faceti o scala de la 1 la 10 a durerii, iar la sfarsitul fiecarei treceri sa va reevaluati intensitatea durerii resimtite.
Numai bine,
AlmeEa

iatan dorin 12 ianuarie 2013 - 6:24

Foarte interesant!!!!! exista reviste…publicatii ..in acest sens? as vrea sa aprofundez!!!!multumesc mult!!!IATAN DORIN din GALATI

yo4bzc@yahoo.com

iatan dorin 12 ianuarie 2013 - 19:47

Am citit de JIM YOUNG cartea 2013! INCEPUTUL E AICI. Foarte interesanta….exceptionala…si cu referiri la tehnici E F T. Cum as putea afla mai multe…pentru o vindecare sau ameliorare ulterioara? Va multumesc anticipat,IATAN DORIN

Leave a Comment