Tehnici secrete de rugaciune! Daca 10% din populatia planetei s-ar ruga zilnic, n-ar mai exista dezastre pe Terra…

Social Media

Imagine: pixabay.com (Commons Creative – free)

Orice rugaciune sau tehnica a rugaciunii care ne duce spre Dumnezeu este buna, corecta. Ea trebuie sa ne dea un sentiment de liniste, pace si bucurie interioara. Iata insa cateva sfaturi date de un mare calugar crestin intelept despre cum trebuie spusa rugaciunea:

– Rugaciunea se poate face in orice pozitie. Este preferat sa se evite pozitia culcata. In cazul in care noaptea nu putem dormi se poate face rugaciunea stand culcati. Pozitia culcat face ca puterea concentratiei sa fie mult scazuta. De aceea e preferabil sa facem rugaciunea pe un scaun cu coloana vertebrala dreapta.

– Pentru firile melancolice, a caror concentrare e mai scazuta, rugaciunea se poate face astfel: primele 10 minute in genunchi, urmatoarele 10 minute stand in picioare, urmatoarele 10 minute mergand, urmatoarele 10 minute stand pe scaun.

– Daca in timpul rugaciunii gandul ne fuge, il aducem linistiti incet inapoi.

– Cand ne pregatim de rugaciune „pregatim terenul” pentru aceasta. In cateva secunde ne linistim cugetul si incepem sa facem liniste inauntrul nostru. Abia apoi incepem sa ne rugam.

– In timpul rugaciunii interiorizarea trebuie dusa la maximum. In timpul rugaciunii nu vorbim cu alte persoane si tinem ochii inchisi cel putin in perioada de inceput.

– Mijloacele care ne ajuta in practicarea rugaciunii si a mentinerii constante a gandului spre ea sunt: mataniile, utilizate de ortodocsi si rozariul, folosit de catre catolici.

– Se spune ca daca 10% din populatia planetei ar face rugaciune zilnica nu ar exista cutremure, epidemii, inundatii, razboaie etc.

– Rugaciunea scrisa e preferabil sa se scrie intr-un caiet mai mare. Rugaciunea aleasa se scrie frumos si repede. La capat de rand cuvantul nu se desparte. Aceasta practica este favorabil sa fie facuta in acelasi loc. In cateva luni vom observa ca locul respectiv da un simtamant de extraordinara liniste si calm.  Acest lucru va fi observat si de altii, nu numai de noi. Scriind zilnic rugaciunea aleasa 30 de minute, dupa 6 luni vom observa poate, brusc, dintr-o data o permanenta simtire de buna dispozitie si totodata incredere in fortele proprii, vom observa o putere de concentrare mult marita.

– Dupa 2 -3 luni de practica zilnica a rugaciunii, indiferent de metoda, vom ajunge sa simtim in interior nevoia pentru ea, incat sa nu treaca o zi fara aceasta. Daca la inceput nu ne vine usor sa dedicam un timp mai indelungat rugaciunii, putem face 5 minute de practica a rugaciunii rozariului sau 5 minute de practica a rugaciunii scrise. (Este favorabil ca in timpul rugaciunii sa fie aprinsa o lumanare in fata, la cativa centimetri).


Social Media

Be the first to comment

Leave a Reply