Home Spiritualitate practica Autovindecarea cu ajutorul palmelor

Autovindecarea cu ajutorul palmelor

by admin
135 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Sub acest titlu va prezentam o metoda simpla de autoajutorare, usor de aplicat de catre oricine, utila in familie, putandu-se aplica in cuplu.

In centrul palmelor exista cate un centru energetic secundar, care are legatura cu centrul energetic aflat in crestetul capului numit Sahashrara, centru prin care noi absorbim energie de cea mai inalta calitate din cosmos, de la Divinitate. Vom invata sa utilizam acesti centri pentru a-i ajuta pe altii sau chiar pe noi insine.

La persoanele dreptace, centrul din palma dreapta emite un flux de energie legat direct de centrul din crestet, iar centrul din palma stanga absoarbe un flux energetic aproximativ egal cu cel emis de centrul din palma dreapta.

Inchideti ochii, va relaxati usor respirand lent dar ritmic, pana simtiti ca sunteti cuprinsi de o stare de bine. Apropiati-va palmele deschise in fata corpului, la nivelul ombilicului (cu ochii inchisi), si incercati sa simtiti energia care curge din centrul palmei drepte spre centrul palmei stangi. Apropiati si departati palmele, la inceput intre 5 si 20 cm, iar apoi pe distante din ce in ce mai mari, pe masura ce veti avansa. Dupa ce va trece o perioada de timp de exersare, palmele dumneavoastra vor deveni mai sensibile. Din cand in cand este util sa ne frecam palmele pana cand vor deveni calde (activand astfel centrii din palme si centrul din crestetul capului), iar apoi trecand din nou la exersare. Dupa ce ati inceput sa simtiti caldura, furnicaturi sau intepaturi (senzatiile difera de la om la om) continuati acest exercitiu, dar cu ochii deschisi. Mai tarziu veti observa ca incepeti sa percepeti aceste senzatii foarte usor si cu ochii deschisi. Puteti trece acum la palparea energetica a antebratului, a zonei din jurul capului, a genunchilor, a intregului dumneavoastra corp. La inceput veti plimba palma la o distanta de 10 – 20 cm de oricare zona pe care o palpati energetic, dupa mai mult antrenament reusind sa mariti aceasta distanta pana la un metru sau chiar mai mult. Nu trebuie sa insistati prea mult chiar de la inceput, nu fortati perceptia, incercati mereu sa ramaneti relaxati, fiind doar atenti la ce se intampa sub palmele dumneavoastra.

Exercitii ajutatoare
a) Cu palmele fata in fata, se inspira profund pe nas, concentrand atentia in centrul palmei stangi. La expirare atentia dumneavoastra se va focaliza in centrul palmei drepte. Exersand, dupa un timp, veti percepe,in timpul expirarii, cum energia se va accelera de la palma dreapta spre palma stanga, iar in timpul inspiratiei cum energia se va grabi sa ajunga din palma stanga spre cea dreapta, trecand prin bratul stang, stern, bratul drept, iesind apoi prin palma dreapta. Dobandind experienta, acest flux vi se va parea ca se invarte continuu intre palma dreapta, palma stanga, bratul stang, stern, bratul drept, palma dreapta, astfel inchizandu-se un circuit. La stangaci, fluxul va circula invers.

b) Se tine una din palme in plan vertical, iar cu degetul aratator al celeilalte maini (tinut la o distanta cuprinsa intre 10-15 cm) indreptat spre palma opusa, se vor trasa spirale, cercuri, linii etc. pana veti reusi sa cresteti sensibilitatea palmelor. incercati sa faceti acest exercitiu descriind aceleasi trasee cu degetul si pe dosul palmei opuse. Daca senzatiile sunt clare si pe dosul palmei, inseamna ca ati ajuns la o sensibilitate foarte buna.

c) Ca un amuzament, puteti incerca sa directionati fluxul de energie din deget prin cap, picior, torace, palma sesizoare fiind intotdeauna in cealalta parte a corpului.
Atentie, dupa ce ati dobandit sensibilitate,va trebui sa va realizati singuri codificarea si decodificarea semnalelor receptionate, reusind foarte usor sa diferentiati diverse probleme de sanatate.Veti putea astfel diferentia diverse “goluri”, “varfuri”, “benzi” de energie, senzatii de cald sau rece in dreptul unor organe, pulsatii ale organelor sau zone cu energie densa sau rarefiata. Puteti, de asemenea, palpa energetic diverse plante, animale, minerale.

Utilizarea palmelor
Inainte de a utiliza palmele in vederea ajutarii cu energie, este util a face urmatorul exercitiu: stand in picioare cat mai relaxat, se inspira profund pe nas iar pe expirare se “trimite” energia spre crestetul capului, se inspira din nou, dar de data aceasta odata cu expiratia energia se focalizeaza spre locul dintre anus si organele genitale. Trimitem deci alternativ energie cand spre crestet (centrul energetic Sahashrara), cand spre zona dintre anus si organe genitale (centrul energetic Muladhara). Acest exercitiu are ca scop activarea mai puternica a celor doi centri, creand tot odata un echilibru Yin?Yang a sistemului energetic propriu. Este bine ca acest exercitiu sa-l efectuam zilnic, timp de 5-10 minute, avand grija sa nu fortam procesul respiratiei.

Reguli generale
Acum suntem gata, dupa o frecare usoara a palmelor, sa aplicam pe o zona bolnava palma dreapta (la stangaci, palma stanga), lasand cealalta palma deschisa si orientata in sus. Dupa o oarecare experienta se vor putea pune ambele palme pe zonele bolnave. Nu tineti palmele lipite de zona bolnava mai mult de 5-10 minute. Daca in aceasta perioada va simtiti obositi sau aveti o stare de moleseala accentuata, trebuie sa va opriti si sa va odihniti. La finalul sedintei mainile se vor scutura puternic de cateva ori, gandindu-ne ca aruncam in pamant sau intr-un foc imaginar toate “deseurile” de energie negativa. Este bine sa se lucreze cu mana dreapta pe partea stanga a bolnavului iar cu mana stanga pe partea dreapta a acestuia. Aceasta deoarece se tine cont, de cele mai multe ori, de polaritatea palmelor si a partilor corpului. Astfel, putem considera ca palma si partea dreapta a corpului este plus, iar palma si partea stanga a corpului este minus. Prin diferenta de polaritate, energia va circula mult mai bine. Daca zona pe care trebuie aplicata palma este mare (de exemplu, plamanii), aceasta va fi aplicata cu degetele rasfirate, daca zona este mica (de exemplu, ochii), palma va fi aplicata cu degetele lipite. Nu este necesar intotdeauna ca palmele sa fie asezate direct pe piele, dar este indicat in cazurile de entorse, fracturi, diverse traumatisme fizice etc. Este bine ca pacientul sa fie imbracat in haine lejere, daca se poate din bumbac sau alte fire naturale si sa inlature obiectele din metal (cercei, bratari, inele etc.).

Utilizarea ca element ajutator a cristalului de cuart
Pentru a amplifica fluxul de energie prin palme putem utiliza in mana stanga un cristal de cuart cu varful orientat inspre centrul palmei. Palma dreapta va fi asezata pe zona bolnava. Cu cat cristalul va fi mai limpede, cu atat vibratiile care vor fi amplificate vor fi mai inalte iar energia va circula mai liber prin el. Pentru a putea fi utilizat, cristalul de cuart trebuie purificat si trebuie “acordat” cu vibratiile utilizatorului. Purificarea cristalului se face in felul urmator: timp de 30 de zile acesta va fi tinut intr-un vas transparent cu apa si sare (de preferat sare marina), 3-4 lingurite la 1/2 litru de apa, cu amplasarea vasului la lumina solara. Razele soarelui vor patrunde si vor energiza cristalul, iar solutia salina va extrage informatia si energia parazita din cristal. Pentru a ne acorda cu acest minunat prieten, il vom purta 2-3 saptamani cu noi, intr-un buzunar, din cand in cand neuitand sa-l scoatem la lumina.

In unele cazuri putem utiliza chiar doua cristale de cuart, cate unul in fiecare palma, cel din palma dreapta fiind orientat cu varful catre zona bolnava. Este de preferat ca dimensiunea cristalelor sa nu fie mai mare de 6-8 cm, fiind important ca varfurile cristalelor sa nu fie ciobite sau slefuite. Varful natural este de preferat celui obtinut prin slefuire.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

3 comments

VIOREL 7 iunie 2009 - 18:23

DACA ESTE O BOALA DATA DE LA DUMNEZEU , PRIN CREDINTA SI RUGACIUNE SE V-A VINDECA. Trebuie sa fii crestin ortodox si inmpreuna cu prietenii si familia, la anumite ore din zi si din noapte, cu candila aprinsa si cu 9 luminari , dupa invataturile Pr. Argatu, cu credinta si multa rabdare se fac multe MINUNI. Cine poate folosi webcam, invite to conferince, in scop crestinesc si cu frica de Dumnezeu, nu poate fi un pacat.

rodica 29 iunie 2009 - 11:37

De ce mereu se pune problema ortodoxiei? oare cei care sunt de alte confesiuni nu vor fi mantuiti? oare Iisus face diferente intre oameni? Tatal Creator a creat omenirea in functie de apartenenta religioasa?Nu prea imi vine sa cred. Fiti mai generali, avand in vedere ca poporul acesta nu este in totalitate ortodox si mai ales ca nici nu e bine vazuta ortodoxia.In alta ordine de idei,imi place nespus sa lucrez cu energia, dar doresc sa stiu daca exista o rugaciune speciala pentru prosperitate.Un raspuns evaziv nu ma va multumi. Multumesc

Viorel 20 februarie 2011 - 18:09

Pt. Rodica: Ai dreptate, important e sa fii credincios, nu ortodox. Pentru prosperitate incearca Pozitivismul, da rezultate garantat! Descarca-ti de pe net filmul “The secret” si aplica ce te invata acolo. Viata ta se va schimba, credema! Mult succes!

Leave a Comment