Dumnezeu stie ce e mai bine

Social Media

peasantUn om calatorea pe un drum de tara, impreuna cu sotia sa. Obositi de atata mers si vazand ca ii prinde noaptea pe drum, cei doi calatori au vrut sa traga la un han. Dar hangiul, om rau, a refuzat sa-i primeasca, spunandu-le ca nu mai are camere libere. Nevasta omului s-a aratat nemultumita.

– Ei, lasa, femeie – a incercat sa o linisteasca omul – lasa, ca stie Dumnezeu ce e mai bine!
– Mai, omule – zise atunci femeia sa – da’ ce poate fi bine cand – uite! – nu avem unde sta peste noapte ?!

In sfarsit, au plecat mai departe si, spre bucuria lor, au intalnit un taran, om sarac, dar bun la suflet. Vazand ca i-a prins noaptea pe drum, taranul i-a primit cu drag in casuta lui.

Dar a doua zi dimineata, cand au vrut sa plece mai departe, taranul le-a dat o veste uluitoare celor doi calatori: peste noapte, hanul fusese atacat de hoti, care ii jefuisera pe toti calatorii.

– Vezi, i-a mai spus omul femeii – trebuie sa avem incredere in felul in care Dumnezeu le randuieste pe toate. tii minte ce ti-am spus aseara ? “Lasa, stie Dumnezeu ce e mai bine.”


Social Media

3 Comments

  1. nu stiu dar daca ti-e mereu rau si altii te iau de prostoare nu trebuie sa faci ceva? eu am fugit mereu , de mica, si am intalnit acelas tip de om. am fugit de tata si m-am maritat si am gasit acelas om , agresiv, violent si lipsit de responsabilitate. am divortat, m-am maritat peste mari si tari si la sfarsit am tras concluzia ca am acelas tip de barbat- in fine …nu scap oricat as fugi

Leave a Reply