Home Spiritualitate teoreticaEnciclopedie spirituala Pitagora ne dezvaluie secretele Universului

Pitagora ne dezvaluie secretele Universului

by admin
214 views
Social Media
  •  
  •  
  •  

Marele filozof grec Pitagora a divizat Universul in trei parti pe care le-a numit : „Lumea Suprema”, „Lumea Superioara” si „Lumea Inferioara”.

Cea mai inalta dintre ele, „Lumea Suprema”, reprezinta o esenta spirituala, subtila, care domina toate lucrurile si este prin urmare Taramul Zeitatii Supreme; aceasta zeitate este omniprezenta, omnipotenta, omniactiva si omniscienta. Celelalte doua lumi exista in cadrul naturii acestei Sfere Supreme.

„Lumea Superioara” reprezinta lacasul fiintelor nemuritoare. Aici salasluiesc si arhetipurile sau sigiliile; natura lor nu are nimic din natura terestra iar ei, aruncandu-si umbrele asupra „Lumii inferioare”, nu pot fi cunoscuti decat prin umbra lor.

Cea de-a treia lume, „Lumea Inferioara”, este casa acelor creaturi care sunt facute din substanta materiala sau au de-a face cu aceasta substanta. Aceasta este „Sfera Zeilor Muritori”, a demiurgilor, a ingerilor care lucreaza cu oamenii, a demonilor care iau parte la natura pamantului, a omenirii si a regatelor inferioare, a tuturor fiintelor care se afla momentan pe Pamant dar care sunt capabile sa se ridice deasupra acestei sfere cu ajutorul ratiunii si al filosofiei.

Cat priveste conceptia lui Dumnezeu in viziunea lui Pitagora, filosoful l-a descris pe Dumnezeu ca fiind MINTEA SUPREMA distribuita in toate partile Universului, cauza tuturor lucrurilor, inteligenta si puterea a toate cate exista. Acesta a mai adaugat ca miscarea lui Dumnezeu este circulara si corpul Lui este alcatuit din substanta Luminii iar natura lui Dumnezeu este compusa din substanta Adevarului.

ATENTIE! Site-ul almeea.ro nu-si asuma nicio responsabilitate pentru articolele legate de vindecarea fizica, prin folosirea sau nefolosirea anumitor alimente, medicamente si/sau anumite exercitii. Aceste articole au doar rol informativ. Daca doriti sau nu sa folositi sfaturile din aceste articole depinde doar de voi. Va recomandam sa cereti consult specializat inainte de a pune in practica aceste sfaturi.

S-ar putea sa va placa si

8 comments

Marin 4 noiembrie 2011 - 9:58

Dar oare pe el cine la invatat, atat matematica si geometrie, ca cineva trebuie sa-l fi invatat si pe el. Poate extraterestrii….

LetaL 4 noiembrie 2011 - 12:03

Si mai spun unii ca deismul e un curent nou si la moda 🙂 , toti neavenitii isi dau cu parerea si posteaza in ceea ce vor sa fie dar nu sunt !

Amuraritei 4 noiembrie 2011 - 14:22

Buna ziua!
Am auzit pe cineva spunand ca orice fiinta poate deveni aproape ca insusi Dumnezeu!
Acest lucru consta in marirea capacitatii creierului!
Stim cu totii ca procentajul limita pe care majoritatea oamenior(exceptie Einstein-13%) il pot atinge este de 8-9%!
Ei daca acest procent ar deveni 25% se spune ca am putea levita cu ajutorul mintii lucru pe care unele persoane i pot face prin multe exercitii mintale!
Daca procentul ar deveni 50% am fi capabili sa ne teleportam si sa ii controlam pe ceilalti mintal, sa miscam obiecte foarte mari(munti, cladiri mari) doar cu rostirea unor cuvinte, etc.
Daca am atinge pragul de 100% se spune ca am fi insusi Dumnezeu si atotstiutori!

barosu 4 noiembrie 2011 - 21:42

amuraritei,
creierul uman si nu numai are foarte, foarte, foarte multa treaba cu buna functionare a ta. Foarte putin ramane pentru actiunile volitive, alea pe care tu vrei sa le faci.
NUMAI pentru faptul ca poti sa VEZI creierul afecteaza o GRAMADA de neuroni.
Creierul n-are nimic cu levitatia!!! Aia e alta chestie !!! Poti avea un creier de elefant si -l poti folosi 100% ca tot nu poti sa zbori!!!

Marin 5 noiembrie 2011 - 9:25

Teoretic ar trebui sa creiem un camp antigravitational ,care sa anuleze practic greutatea noastra, sau a altor obiecte. dar cred ca daca s-ar putea face asa ceva, cand ai atinge perfectiunea nu ar mai conta greutatea. Asta e doar in mintea nostra. merita de incercat sa vedem ce iese. ori crapa creierul ori noi.

dan 5 noiembrie 2011 - 10:24

@Letal,te salut.
Articol interesant si pot afirma ca sunt de acord cu teoria aceasta,deoarece nu contravine cu nimic diverselor metode prin care omul incearca sa desluseasca acest mare mister si aceasta mare dorinta de cautare al unui raspuns si anume cine suntem?
O filozofie simpla dar plina de adevar.
Insa,stimate Letal,ce doresti sa spui in comentariul tau?
Ca Pitagora a fost deist?
Sau ca doctrina filosofica a pitagorismului este una deista?
Sincer nu inteleg.

klaire 6 noiembrie 2011 - 21:21

Da, LetaL, dezvolta putin…(si off-topic – cum ti-ai pus avatarul acolo? Multam de raspuns, si scuze)

anisk 15 decembrie 2011 - 16:14

pt Marian ,,,e mesajul!!! Vreau sa spun ca Pitoagora era un copil ft destept drept pt care tatal lui ia adus cei mai renumiti profesori “ai veacului “,(,,pe atunci!!! ma refer) sa il invete urmatoarele:-
-Hermodamas-il invata poemele lui Homer
-Phrekydes- il invata traditiile orfismului si nemurirea sufletului
-Anaximandru din Milet a fost cel care l,a invatat matematica!!!,,,,,

Leave a Comment