Orice rugaciune sau tehnica a rugaciunii care ne duce spre Dumnezeu este buna, corecta. Ea trebuie sa ne dea un sentiment de liniste, pace si bucurie interioara.
Rugaciunea se poate face in orice pozitie. Este preferat sa se evite pozitia culcata. In cazul in care noaptea nu putem dormi se poate face rugaciunea stand culcati. Pozitia culcat face ca puterea concentratiei sa fie mult scazuta. De aceea e preferabil sa facem rugaciunea pe un scaun cu coloana vertebrala dreapta.
Daca in timpul rugaciunii gandul ne fuge il aducem linistiti incet inapoi. Cand ne pregatim de rugaciune „pregatim terenul” pentru aceasta. In cateva secunde ne linistim cugetul si incepem sa facem liniste inauntrul nostru. Abia apoi incepem sa ne rugam. In timpul rugaciunii interiorizarea trebuie dusa la maximum. In timpul rugaciunii nu vorbim cu alte persoane si tinem ochii inchisi cel putin in perioada de inceput.
Mijloacele care ne ajuta in practicarea rugaciunii si a mentinerii constante a gandului spre ea sunt:
* Mataniile utilizate de ortodocsi si in special a rugaciunii „Doamne Isuse Christoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul” sau „Doamne Isuse Christoase miluieste-ma”.
* Folosirea rozariului este practicata de catolici. Rozariul invoca in primul rand rugaciunea catre Sfanta Fecioara Maria si a fost folosita prima data de Sfantul Dominic si adeptii lui in secolele XII si XIII. De asemenea folosirea lui a avut un rol important in infrangerea si disparitia ciumei ce a bantuit Europa in perioada 1348 – 1351. Daca 10% din populatia planetei ar face rugaciune zilnica nu ar exista cutremure, epidemii, inundatii, razboaie etc.
* Rugaciunea scrisa e preferabil sa se scrie intr-un caiet mai mare. Rugaciunea aleasa se scrie frumos si repede. La capat de rand cuvantul nu se desparte. Aceasta practica este favorabil sa fie facuta in acelasi loc. In cateva luni vom observa ca locul respectiv da un simtamant de extraordinara liniste si calm. Acest lucru va fi observat si de altii, nu numai de noi. Scriind zilnic rugaciunea aleasa 30 de minute dupa 6 luni vom observa poate, brusc, dintr-o data o permanenta simtire de buna dispozitie si totodata incredere in forte proprii, vom observa o putere de concentrare mult marita. Daca timpul rugaciunii scrise va fi zilnic de 45 de minute, acest sentiment de bucurie interioara va aparea aproximativ dupa 4 luni. La 15 minute zilnic apare dupa aproximativ un an.
Dupa 2 -3 luni de practica zilnica a rugaciunii, indiferent de metoda, vom ajunge sa simtim in interior nevoia pentru ea, incat sa nu treaca o zi fara aceasta. Daca la inceput nu ne vine usor sa dedicam un timp mai indelungat rugaciunii, putem face 5 minute de practica a rugaciunii rozariului sau 5 minute de practica a rugaciunii scrise. (Este bine ca in timpul rugaciunii sa fie aprinsa o lumanare in fata, la cativa centimetri).
http://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-20454179-valcea-grup-statuar-zeitei-isis-inalt-15-metri-amplasat-intrarea-ramnicu-valcea.htm
Nashpa…
Dupa moschee, iata ce ne paste…sub o forma artistica, bineinteles 🙁
Se pare ca UE, NATO si americanii nu aduc numai democratie….ci si depravare, homosexualitate si idoli pagani…
Doamne ajuta sa scapam si de asta !
A da? Pei atunci tre sa desfintam Spitalele…atunci cand cineva face accident vine popa cu mertanu si ne rugam..numai vine salvarea.
„Doamne Isuse Christoase, Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul”„Doamne Isuse Christoase miluieste-ma”.
Gresit formulat!!!
1)Nu suntem cersetori,doar cersetorii cersesc mila!!!In psalmi se spune varianta corecta „nu mila vreau ci iertare de pacate”.Corect este „mantuieste-ma pe mine”
2)Sintagma „pacatosul ” a fost introdusa pe care bisnitarii (popi) pentru a crea sentimentul de vinovatie continua si asa ei isi creaza masa de manevra(prostimea) .In momentul in care spui „eu pacatosul” emiti o judecata,si precum stim bine judecata apartine Judecatoului.
ce roboti…:))) m-am apucat din curiozitate sa citesc scriptura …..si ce crezi nu are nici o treaba RELIGIA CU CE SCRIE IN SCRIPTURA>>>nu stiu cum sterotipul asta de a asocia ortodoxia ….catolicismul etc….cu biblia ….sunt 2 lucruri total opuse…..nu trebuie decat sa citesti si sa vezi caci pana si articolul acesta pe care il citesti e impotriva domnului ….
Incomora da te crezi perfect nu ai nici un pacat ?De ce sa nu iti recunosti vinovatia cand zilnic suntem vinovati in fata lui Dumnezeu . Nu e nici o milogeala e doar un semn ca ne recunoastem natura pacatoasa si firea slaba . Si ingerii cazuti canta si il slavesc pe Dumnezeu dar nu recunosc natura lor decazuta se cred perfecti si nu se considera de o rautate iesita din comun ca defapt asa sunt . Daca Dumnezdeu le-ar permite in cateva ore a transforma planeta intr-un indfern atat de rai sunt .
Toti suntem cersetori inaintea lui D-zeu; toti fara exceptie pt ca toti cerem ba sanatate, ba liniste, ba una, ba alta. Si o facem permanent, Ionucmora. Cat despre punctul 2 – doar daca nu cumva te vezi fara pacat , poti sa emiti asemenea pretentii. Chiar suntem pacatosi… de asemenea, fara exceptie. Imi pare rau ca ura ta fata de unii reprezentanti ai bisericii (nu toti sunt ahtiati dupa bani) te determina sa corectezi rugaciuni care nu au nimic de corectat in ele. Cand ne rugam trebuie sa fim smeriti, sa avem o atitudine de spasire in fata lui D-zeu care e perfect si care ne poate da tot ce avem nevoie, deci da, e perfect spus ” …miluieste-ma pe mine, pacatosul!”
Nu inventati masura, nui faceti numerologie si lasati lumanarea aprinsa deoparte.
Nu aveti de unde sti care rugaciune „duce” la… si care va fi rexultatul in simtire si in minte.
Credeti ce spune duhovnicul si lasti pe cei care-si fac ei credinta dupa mintea lor sa rataceasca printre „judecarea” preotilor, calugarilor…
Rtaciti care „stiu” ei ce-i mai „bine”… aia care s l-au luat pe Diavol de nebtor – el ii ghideaza cum sa gandeasca si la ce sa se gabdeasca; el ii face mandri tare de paruta desteptaciune, de fapt smechereala de inselat. – Sa-i lumineze Dumnezeu si sa-i ierte ca ei vorbesc despre ce nu cunosc!
„Rozariul invoca in primul rand rugaciunea catre Sfanta Fecioara Maria si a fost folosita prima data de Sfantul Dominic si adeptii lui in secolele XII si XIII. De asemenea folosirea lui a avut un rol important in infrangerea si disparitia ciumei ce a bantuit Europa in perioada 1348 – 1351. ”
Nici vorba – lauda papistasa si sdolatrie – cum sa crezi ca folosirea rozariului „face” ceva… Doar Iisus Hristos da vindecarea dupa ce rugaciunile sunt primite.
NU se scrie Christos – asa se scrie in Apus si nu se preia de catre Crestini, doar Ortodocsi.
Razboaie Lovendale vor fi cu sau fara Ruga. Si pe timpuri, oamenii se rugau, ma refer acum sute de ani. Si poate erau mai crestini ca noi acum. Si ce razboaie s-au petrecut. Ruga pentru sine conteaza. Pentru tine insati. Restul ce fac, vor face pentru ca asa-i taie capul sa faca. Maine poimaine ni se ordona sa ne inchinam inspre Mecca…